Mi történhet az idei Draft-on?

Már csak két nap van hátra és végre megkezdődik az idei játékodbörze, azaz a 2021-es NFL Draft. 

Jó lesz ismét NFL-el kapcsolatos dolgot látni a tv-ben, hogy végre élet van a csapatok körül. A szabadügynöki piac egy hónapos lecsengése után most eljött az újoncok kiválasztásának ideje. 

Minden csapathoz hasonlóan a Minnesota Vikings is érdekelt az idei eseményen. Az első körben az összesített 14. helyen fogunk választani, összesen pedig 10 választási jog van a csapat birtokában, de ez akár több is lehet, sőt biztos lesz, ugyanis Rick Spielman szerintem nem nyugszik, ha nem az ő őrült cserélgetéseiről szólnak a hírek.

Szóval egyelőre tíz választási joggal vágunk neki a három napos eseménynek, ahol nagyon sok ígéretes játékos közül kell kiválasztanunk azokat, akik segíteni tudnak rajtunk.

Az első kör nagyon fontos, ugyanis a legnagyobb valószínűséggel itt lehet húzni olyan játékost, aki azonnal bevethető.

Mi az összesített 14. helyen fogunk választani, ami középmezőny. A legnagyobb szükségünk, mint már lássam minden évben támadó falemberre van szükségünk, amiből szép felhozatal van idén. De persze a vezetőség elképzelése mindent felülírhat és jöhet, akár LB vagy éppenséggel QB is.

Igen irányító, ugyanis szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint már keresik Cousins utódját, akinek ugyan még van szerződése még jövőre is, de olyan sok pénzt vagyunk neki kötelesek fizetni, hogy egy ponton lehet nem éri meg.

Nyilván a vezetőség egy esetleges irányító szerződtetés esetén sem Trevor Lawrence-re gondol, aki már lélekben a Jaguars mezében ontja a TD passzokat, de Justin Fields is offos ilyen szempontból. Nálunk akinek a neve felmerült az az Alabama irányítója, Mac Jones és a North Dakota State irányítója Trey Lance. Ők azért elég magasan rangsorolt irányítók és minden esélye megvan annak, hogy mire mi jövünk a pick-el már rég nem lesznek bent, pláne úgy, hogy a hírek szerint a 49ers mindenképp irányítót fog húzni az első körben és náluk ők ketten a favoritok. De mondta mondtam ez egyelőre spekuláció, de nem feltétlenül nélkülöz mindenféle igazságalapot.

Számunkra azonban sokkal fontosabb lenne egy jó falember kiválasztása az első körben, mert abból nálunk égető hiány mutatkozik.

Elérhető lehet számunkra a USC-ről Alijah Vera-Tucker, az Ohio State-ről Wyatt Davis, az Alabama-ról Landon Dickerson vagy éppen Quinn Meinerz a Wisconsin-Whitewater-ről. Közülük nem mind első körös tehetségek, de megszerzésük sokat jelenthet a csapatban. Nincs ugye második körös választási jogunk, viszont van két harmadik. Itt biztosan hozunk a támadó falembert, még talán akkor is, ha elsőben is azt választunk.

Szó van róla, hogy a Falcons-al vagy épp a Panthers-el üzletelünk majd a draft első napján, mert mindenképp támadófalembert akarnak Spielman-ék. Ám olyanokat is hallani, hogy a Ravens-el köthetünk meg egy számunkra nagyon előnyös üzletet. A Baltimore két első körös választással rendelkezik az idén, de mindkettő hátul (27, 31) így esélyes, hogy mi segítő kezet nyújtunk nekik. Ezzel a manőverrel a legmerészebb forgatókönyv szerint a mi 14. helyünket mind a kettő első körös Ravens pockért odaadnánk, de lehet, hogy Rick bácsi belemenne abba is, hogy egy első és egy második kört kapnánk, a mi középmezőnyös helyünkért. Igaz, utóbbi helyzethez más cserepartnert kellene keresni, mert a Ravens-nek sincs a második körben érdekeltsége.

Magyar idő szerint péntek hajnali kettőkor tehát rajt. Addig is bőszen figyeljük, hogy a vezetőség esetleg merre mozog el.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.