Idei első körös választásunk a támadófalba érkezett, Christian Darrisaw-al erősítettünk

Jó kis első körön vagyunk túl az idei NFL Draft-on, ahol volt pár érdekes húzás és volt, ahol évekre megoldották azt a posztot ahova választottak.

A TOP 15-ben 5 irányító is elkelt, csak a sorrend volt kicsit más, mint amire előzetesen számítottunk. 

Nyilvánvaló volt, hogy a Jaguars semmi pénzért nem mond le Trevor Lawrence-ről, ez be is jött. Majd a Jets vitte Zach Wilson-t, majd jött az első “meglepetés”. A 49ers végül nem Mac Jones-t, hanem Trey Lance-t, aki kicsit megosztotta az embereket, hogy most ez helyes lépés volt-e, de ezt majd úgyis az idő mondja meg.

Majd jött a Giants és hírtelen Bears-re váltott a felirat. Csoportriválisunk felcserélt és ebben a pillanatban vesztette értelmét az a tweet, amit a Bears rakott ki március elején, hogy Dalton a QB1. Ugyanis a Bears nem sokat vacillált, hanem kiválasztotta az Ohio State irányítóját, Justin Fields-et.

Majd nagy nehezen ránk került a sor, de persze Spielman nem lenne Spielman ha nem cserélt volna. Így is lett és a 14. helyről máris a 23-on találtuk magunkat, ugyanis a Jets-el cseréltünk. Mi adtuk az idei első körös helyünket és egy negyedik köröset és megkaptuk a Jets idei első körösét és két harmadik kört. 

Nem feltétlenül értettük először ezt a variációt, de így utólag minden világos, ugyanis mikor újra ránk került a sor a 23. helyen a Vikings kiválasztott a Virginia Tech támadó falemberét, a tackle poszton játszó Christian Darrisaw-t.

Teljesen elégedettek lehetünk ezzel a döntéssel, hiszen nagy valószínűséggel a 14. helyen is őt választottuk volna, így viszont értékes pecket szereztünk, egyet pedig egy körrel javítottunk.

Bár a csere pillanatában, mikor még az is benne volt, hogy az idei első kör mellé a jövő évi Jets első kört is elkértük, ennek ellenére szerintem és sokak szerint túl olcsón adtuk el azt a 14. helyet.

Ez már a múlt, koncentráljunk a jövőre, amiben aktív tag lesz a friss szerzemény, Christian Darrisaw.

Darrisaw a fal bal oldalán, tackle poszton fog nálunk szerepelni ez mindenképpen erősítés. Nagyszerű sebességgel bír, gyorsan az ellenfele fölé tud kerekedni és jól tartja a blokkot. Nagyon jó a kezdő gyorsasága és nagyon gördülékenyen mozog, a teljes testét használja a blokkolásnál. Jól használja a kezét és a lábmunkája is kiemelkedő.

Persze neki is van gyenge pontja, amin dolgozni kell. Aggasztó lehet kicsit, hogy nem mindig akar dominálni a played során. Ahelyett, hogy földre vinné az emberét és esetleg csinálna egy másodblokkot is, ő megelégszik azzal, hogy csak az adott ellenfelét blokkolja. Gyakran van az, hogy túlságosan közel engedi magához ellenfelét. Ez Zimmer alatt teljesen kiforrhat, mármint, hogy többlépcsőben is tudjon védekezni és ne csak az adott embert tartsa fel. Az első naptól kezdve küzdenie kell, hogy megtanulja az új szemléletmódot és akkor kiváló játékos válhat belőle.

Zimmer elmondta, hogy nagyon sokat vár el Darrisaw-tól. Utálja kimondani, hogy már az első naptól kezdő, Christian-nak is ugyanúgy meg kell küzdenie a helyéért, mint bárki másnak. De reméli ösztönzően hat majd rá, mert szükség van a jó támadófalra és benne az emberekre, hogy fel tudjunk nőni a jól védekező csapatokhoz.

Christian a Virginia Tech-re járt, akik egyedüliként kívántak neki ösztöndíjat. Már első évében kezdő bal oldali tackle-ként szerepelt, csak egyetlen meccset hagyott ki sérülés miatt. Junior évében az ország egyik legjobb tackle-je lett. 2020-ban róla nem történt irányító sack, de még csak el sem értek a QB-ig.

Összességében tehát olyan játékos érkezett, akit a kezdetektől fogunk tudni használni, nem csalódhattunk Spielman-ben sem, aki megint csak hozta önmagát és jól mozgott a helyek között.

Darrisaw szép jövő előtt áll, sok sikert neki az új otthonában. 

A szurkolók és a szakértők is egyaránt azon a véleményen vannak, hogy CD lesz az, aki majd segít nekünk és A+-os választás volt az első körben.

A Draft ma a második és harmadik körrel fog folytatódni. Mi a másodikban ugyan (jelen pillanatban) nem vagyunk érdekeltek, de a harmadik körben négy választási jogunk is van. Ennek ismeretében könnyen lehet, hogy két harmadik kör beváltunk egy második körre. De ez már legyen a nagyok dolga.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.