A 2021-es draftjának utolsó napja

Az idei évi Draft is sok is sok izgalmas pillanatot tartogatott a csapatok számára. Ez alól mi sem voltunk kivételek, de az előző évekhez képest a vezetés kicsit változtatott a draftolási stratégiáján és az első kör kivételével kitartott a draft pickejei mellett és nem nagyon volt cserebere.

Az utolsó napnak hat darab választással indultunk neki. Ebből három negyedik körös, kettő ötödik körös és egy hatodik körös választásunk volt.

Végül az alábbi játékos érkeztek:

  • Kene Nwangwu, Iowa State, RB
  • Camryn Bynum, Californiai Egyertem CB
  • Janarius Robinson, Florida State, DE
  • Ihmir Smith-Marsette, Iowa Egyetem, WR
  • Zach Davidson, Central Missouri, TE
  • Jaylen Twyman DT Pittsburg Egyete, DT

De vegyük őket egy kicsit jobban szemügyre és nézzük meg mit is várhatunk tőlük az idei vagy azt következő években.

Kene Nwangwu nem számított első számú futónak a csapatánál, de tartalék RB-ként számítottak rá és visszahordó képességei nézve nem kerülték el az NFL-felderítők tekintetét. Nwangwu 2016-ban elnyerte a All-American újonca díjat és visszahordóként az All-Big 12 kitüntetését , amit a következő évben sikerült megismételnie. A következő két évben viszont nem tudott pályára lépni, mivel Achilles-ín szakadást szenvedett. 2019-ben ismét pályára léphetett, ekkora 13 alkalommal, bár teljesítménye csökkent.. 2020-ban ismételten megszerezte a All-Big 12 díját. Visszahordásban karrier csúcsot döntött.

Nagy valószínűséggel mi is hasonló szerepet fogunk neki szánni. Valljuk be igazán ráférne a csapat speciális egységére egy jó képességű visszahordó játékos. Illetve bizonyos helyzetekben bevethető, mint harmadik számú futó.

Tehetségét tekintve a harmadik napra várták, ahol mi ki is választottuk őt. Nagyon jó teljesítményt nyújtott csapata speciális egységében, melyet annak is köszönhet, hogy kiváló testi adottságokkal rendelkezik, a magassága, a súlya és a sebessége nagyon jó arányban van. Nagyon jól tartja a labdát, melyet az is igazol, hogy a karrierében a 146 visszahordásából egyszer sem veszítette el azt. Hiányosságának tartják, hogy a tipikus futókhoz képest hiányzik a futó ösztöne, és nem tud úgy előre látni a pályán, illetve, hogy gyenge a pass-protectionben. Egy sebességű futó, tehát, ha egyszer megállítják nehezen tud újból maximális sebességet elérni, így hamar szerelhető. Ezt leginkább a lábmunkájával tudja kompenzálni, a hirtelen irányváltásaival és annak fejlődősével nagyobb esélye lehet arra, hogy kitérjen a védők szerelése elől.

Camryn Bynum az elmúlt három évben vezette a védelmi statisztikákat a Californiai Medvéknél. 2017-ben mind a 12 mérkőzésen kezdő volt, és erőfeszítéseiért (58 szerelés, két hárítás, nyolc passz levédekezés) megszerezte a legértékesebb újonca díját. Bynum másodévesként kiérdemelte az All-Pac-12 kitüntetést. A 2019-es évben volt, hogy első alkalommal választották csapatkapitánynak, majd a 2020-as szezon felét Covid miatt kiülte, de mikor visszatér, ismételten megkapta a címet. A teljesítménye Senior Bowl-t ért.

Tehetségével nagy segítség lehet a seconderyben, eleinte mit csere játékos. A CB sor idén ismételten felfordult állapotban lesz. Gladneyről még mindig nincsenek biztos hírek, hogy a következő szezonban játszhat-e, illetve ha igen, akkor egyáltalán igényt tartunk -e rá. Az Arizona Cardinalstól nem rég érkezett Patrick Peterson kiváló mentor lehet számára, akinek ugyan az elmúlt években kissé megkopott a teljesítménye, de még így is meg tudná a fiatalokat szégyeníteni.

Az scoutok kiváló mentalitású játékosként nyilatkoztak róla, imádták a személyiségét, de az atlétikai képességeivel és gyorsaságával kapcsolatos aggodalmak nagyon is valóságosak, illetve, hogy ha megsérül az átlaghoz képest hosszabb a gyógyulási ideje. Sokan nyugtalankodnak azért, hogy nem fogja tudni tartani a sebességet a gyorsabb elkapókkal, így tehetségét leginkább zóna védekezésnél tudja érvényesíteni, vagy ha sikerül az ellenfelét arra kényszerítenie.

Pozitív tulajdonságaként könyvelhető el, hogy négy éven keresztül kezdő játékosként számoltak vele, illetve vezéregyéniségi képességét igazolja, hogy többször volt együttese kapitánya. Jó az intelligenciája, nagyon jól átlátja a pályát és magas a futball IQ-ja. A játéka fegyelmezett, ritkán dobnak rá büntetést. Nagyon jól tudja olvasni a playeket. Ami pedig reményt adhat vele kapcsolatban, hogy a 2020-as idényben javult a játékereje.

Negatív tulajdonságként mindenhol a korábban említett fizikai teljesítménye az ami félelemre adhat okot. A nagy sebesség gondot okoz számára. Ha egyszer lemarad az emberéről akkor nehezen vagy egyáltalán nem is tudja utolérni. Emiatt leginkább a játéka a korábban említett zóna védekezéskor jöhet elő, személyes véleményem szerint leginkább akkor fogjuk őt játszatni, de ha ezt maximálisan tudja tökéletesíteni akkor lehet belőle egy jó játékos. Első évében nagy valószínűséggel nem lesz kezdő, de idővel szerezhet több tapasztalatot és fizikális tulajdonságain is javíthat.

Janarius Robinson az elmúlt év elején az országosan a top 10 védekező játékosok egyik végső esélyesek egyikeként tartották számon. Első egyetemi évében a Florida State-n csak csereként számoltak vele, összesen négy mérkőzést játszott. Ígéretessége a második évében tűnt ki. Tizenkét mérkőzésből nyolcszor volt kezdő, 2019-ben a védelem egyik fő tényezője volt. Majd 2020-ban a teljesítménye tovább nőt, ami végül Senior Bowl-ba való meghívást ért számára.

Termete ellenére igen mozgékony játékosról van szó, kezei méretét tekinte ritka hosszúságúak, és sokak szerint már most rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal amik ahhoz szükségesek, hogy a játékát egy magasabb szintre tudja emelni. Amiben igazán fejlődnie kell az a kezeinek a használata, még nem tudja a maximál potenciált kihozni belőlük. A szereléseinek nagy részében a testi adottságait használja ki.

Méretei alapján már most lehetne nfl szint kezdő játékosként kezelni, átlagon felüli játékerővel rendelkezik. Nagyon jó a robbanékonysága.

Felső testéhez képest relative vékony alsó testrésszel rendelkezik, ezen mindenképp erősítenie kell hosszútávon, hogy ne döntsék le könnyen a lábáról. Nem tudja teljesen kihasználni a testi adottságait, sokkal nagyobb potenciál van benne, mint amit eddig ő alkalmazott. Ha a kezét megtanulja használni , akár komolyabb szinten lehet vele számolni a kezdőben. Idén szerintem már, mint csere játékos lehet vele számolni. Csapatunk híres arról, hogy edzőink nagyon jó defense játékosokat nevelnek ki, ha jó kezekbe kerül, lehet belőle valaki. Nagyon jó mentorai is lehetnek említve itt Daniel Hunter-t, aki reméljük még pár évig velünk marad.

Ihmir Smith-Marsette az első évében a tizenkét mérkőzésből csak hármat játszott le sérülés miatt. A második évben a szakemberek a csapata legértékesebb játékosának választották. A 2019-es évben beválasztották az All-Big Ten-be (ezt a következő évben sikerült megismételnie), miután vezette a statisztikákat a csapatában, yardok és gyűjtött pontszámok tekintetében. 2020-as teljesítményének értékelését nagyban befolyásolta a játékon kívüli viselkedése, amikor is ittas vezetésért lekapcsolták és egy meccses eltiltást kapott.

Gyors, vékony testfelépítésű elkapóról van szó. Visszahordásokban ő is nagyon jó képességekkel rendelkezik. Útvonal futása átlagos. A következő lépcsőfokra fizikai képességének fejlesztésével léphet, mondjuk ha sikerül magára szednie egy kis izomzatot. A mélységi passzokban elég nehezen tud érvényesülni, nem elég magabiztos a keze, így tőle inkább rövid távú elkapásokra számíthatunk, legalábbis eleinte mindenképp. Első körben a speciális egységben tudom őt elképzelni. Nem hiszem, hogy első éveiben versenybe tudna szállni a harmadik számú elkapó helyezésért.

Sok féle playbookban jól alkalmazható a játéka, így megannyi variációban lehet vele yardokat és TD-ket szereztetni. Jó elkapási képességei vannak. Visszahordásait tekintve kiemelkedő számokat hoz (28,7).

Mozgását nagyban lassítja a testi ereje, ebben mindenképp fejlődnie kell. Vékonyak a lábai, így nehezebben vált velük irányt. Labda fogási ereje kicsi, így van rá esély, hogy ütközéskor elveszti a labdát. Játék stílusát leginkább akkor tudja kamatoztatni, ha jó blokkolást kap.

Zach Davidson személyében egy eléggé megosztott megítélésű játékost igazoltunk. Vannak akik jókat mondanak róla és vannak akik nem. Csapatában eléggé kettős szerepet játszott. Hol TE -ként , hol WR -ként alkalmazták, de első sorban TE pozícióban játszik. Teljesítményekor leginkább a junior korszakát értékelik, amikor is 22,4 yardot átlagolt. 2020 őszén nem játszott a COVID-19 miatt.

A tőle várható teljesítmény igen ködös, sokan egy szezonos csodának tartják. Torony magas, karcsú testalkatú, a játék potenciálját a sebességének és az atlétikai tulajdonságának kombinációja adja. Játékában a legnagyobb gondot az alsó testtömeg és a funkcionális erő hiánya jelenti. Jelenleg a fejlődési szakaszában van. Az első években a speciális egységben illetve a tartalékok között kaphat helyet.

A 2019-es évet 894 elkapott yarddal és 15 touchdown-val zárta. Jó gyorsasággal kerüli ki az ellenfél játékosait. Átlagon felüli atlétikai képességei és a labda elkapási távolsága nagyon jó.

A blokkolási képességei átlagon aluliak. Illetve az útvonal futása túl egyenes, ezért kiszámítható a mozgása.

Jaylen Twyman kiválóan teljesített a középiskolai időszakában. Első egyetemi évében 13 alkalommal lépett pályára. A következő évben még egy fokkal feljebb lépett, megkapta az első csapat All-ACC kitüntetéseit, abban az évben 41 szerelést,10,5 sackket és két passz leütést mutatott be. Aaron Donald óta, ő volt az első, aki erre képes volt a csapatában.

Testi adottságait tekintve jelenleg az átlag alatt van. Jelenleg egy olyan belső védőről van szó, akinek be kell bizonyítania, hogy azzal a fizikális potenciállal rendelkezik, amire egy kezdő szintű NFL védőnek szüksége van. Ellenben jó felsőtesti erővel rendelkezik. Javítania kell kezdeti gyorsaságán, és határozottabbá kell válnia a kezdeti kapcsolat felvételkor. Energikus lerohanása és erőszakos kezei nagy esélyt adnak számára, hogy az ellenfél irányítóját sackelni tudja. Kezeivel és kiforgásaival , nagyon sok féle képen képes megverni az ellenfelét. Ha sikerülne kihozni a benne rejlő potenciált akár hosszú távon is sikerülne egy jó védő játékost formálni belőle. Én személy szerint látom benne a lehetőséget. Ehhez elsődlegesen a kezdeti gyorsaságán kell javítani.

Összességében szerintem a harmadik nap eredményével is elégedettek lehetünk, mint szurkolók. Olyan játékosokat szereztünk, akik idővel, sok tanulással, és annál is több edzéssel kitűnhetnek a többiek közül, de ha nem is, akkor is nagyon jó kiegészítő emberek lehetnek a csapat számára. A speciális egységben mindenképp bizonyíthatnak, ami igazán ránk férne az elmúlt évek teljesítményét vissza nézve. Lelkesen várjuk, hogy miképp tudnak majd részt venni a csapat életében, munkájában.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.