QB1: Jake Browning, addig a többiek pihennek

Na nem önszántukból, hanem mert Kellen Mond-nak, a Vikings újonc irányítójának pozitív lett a koronavírus tesztje, így Kirk Cousins és Nate Stanley is 5 napos kényszerpihenőre kényszerül a liga COVID protokollja miatt.

Ennek következtében Jake Browning lett a csapat ideiglenes elsőszámú irányítója, az edzőtáborban most ő gyakorol az első csapattal. De, hogy hogyan fordulhatott ez elő, hogy mindhárom irányító kiesett?

Nagyon egyszerű. Kellen Mond-nak pozitív lett a koronavírus tesztje, így ő alapból kiesett. Ugyanakkor mivel állandóan Cousins-al és Stanley-vel volt, így nagyon kockázatos kontakt volt a másik két QB számára, akik így szintén pihenőre lettek küldve ugyanis egyikük sincs még beoltva. Emiatt a Vikings vezetőedzője is ideges, hiszen ez most még csak az első eset, de biztos, hogy nem az utolsó. Meg most még csak az gyakorlási időszak van és annak is az eleje, de mivan ha ez például fontos meccs előtt történik a szezon közepén? Halasztani meccset ugyebár már nem fognak, a liga kijelentette, hogy ha valaki miatt halasztani kellene, az automatikusan kikap és a másik csapatnak adják a találkozót. Kivéve, ha a Kansas City vagy Tampa Bay Buccaneers, mert akkor 

Patrick Peterson a csapat új játékosa nemrégiben pont erre hívta fel a figyelmet, hogy aki nem oltat és pozitív lesz, az a csapat többi tagját és magát a csapatot is nehéz helyzetbe hozza.

Így tehát Jake Browning a kezdő QB, erre a pár napra, aztán majd meglátjuk.

Ezeknek a tényeknek az ismeretében a Vikings vezetősége elkezdett kapkodni és irányítók után nézelődni, most hétfőn, azaz ma több irányítót is meghívott gyakorlásra, akik között van volt NFL-es, de olyan is, aki draftolatlan újonc és olyan is, aki még csak nem is jelentkezett a draftra. Ne felejtsük el, Adam Thielen-t is így találta a Vikings, ő is csak egy próbanapra ugrott be a másodosztályú Mankato-i egyetemről, aztán látjuk mi lett a vége. Itt jegyezzük meg, hogy ő sincs beoltva és nem is tervezi.

Browning lett az ideiglenes kezdő és Mike Zimmer nagyon is megvan vele elégedve. A Vikings vezetőedzője azt mondta, hogy nagyon 25 éves irányító nagyon jól végzi a munkáját és sokat fejlődött az elmúlt két évben. Okos játékos és nagyon jól passzol.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.