Csupán egyetlen év a különbség egy NFL-es és egy egyetemi csapat támadófalának átlagéletkora között

Furcsa ezt kimondani, de a helyzet most tényleg ez, hiszen a itt Minnesota-ban a Vikings és a Gophers csapatának támadófala között átlagban csupán egyetlen év a különbség.

Idén nagyon fiatal támadófallal áll(hatna) ki a Minnesota Vikings csapata az NFL szezonra, melynek átlagéletkora csak pár nappal van 24 felett. Az egyetemi bajnokságban szereplő Minnesota Golden Gophers támadófala pedig átlagosan csak egy évvel fiatalabb. Most akkor ők öregek lennének?

Szó sincs róla, csupán a Vikings együttesénél újjal próbálkoznak és reméljük ez a próbálkozás be fog válni. Ha minden rendben lett volna az indulásnál, akkor ez meg is állta volna a helyét. Normál esetben a Vikings az O’Neill, Davis, Bradbury, Cleveland, Darrisaw ötöst küldte volna fel, de sérülések és teljesítménybeli adottságok miatt végül eddig ez nem jött össze. Nekik az átlagéletkoruk alig haladja meg a 24 évet. Most lehetne itt az idő, hogy ez az ötös összekovácsolódjon, és egy nagyon ütős támadófalunk lehetne.

És akkor itt van a Minnesota Golden Gophers, akiknél a Schlueter, Andres, Schmitz, Olson, Faalele ötös átlagéletkora majdnem 23 év. Furcsa, de tényleg így van. Az, hogy ez így alakulhatott közrejátszik a koronavírus is, ami miatt tavaly teljesen felfordult az egyetemi liga.

Furcsa kicsit, hogy a Gophers támadófalából négy ember is idősebb, mint a Vikings újonca, Darrisaw. Aki ugyan sérülés miatt még nem mutatkozhatott be, de a héten már edzésbe állt, így nagy az esély rá, hogy debütál a soron következő, Cleveland elleni meccsen.

A Vikings három, míg a Gophers négy meccsen van túl az idei szezonban. Eddig mindkét együttes a vártnál kicsit rosszabbul teljesít. A Vikings ugye meglepetésre első két meccsén alulmaradt, de a Seahawks ellen szép győzelmet aratott.

A Gophers az idénynyitón az Ohio State ellen ugyan kikapott, de termelte a pontokat. A másik két meccsén magabiztosan nyert, de a legutóbbi Bowling Green ellen csúnya véget ért a találkozó. 30 pontos favoritként 14:10 arányban alul maradt a Gophers. 2019 óta nem volt ekkora upset az egyetemi bajnokságban, hogy egy ekkora favorit csapat alulmaradjon az ellenfele ellen.

Folytatás jön mind a két csapatnak. A Minnesota Vikings vasárnap este a Cleveland Browns, míg a Minnesota Golden Gophers szombat este a Purdue Boilermakers ellen lép pályára a hétvégén.

Ezt a posztot még a szezon előtt kezdtem el írni, de abbamaradt. Akkor még nem volt tudható, hogy Darrisaw nem épül fel és az egyéb változtatásokat sem. De ennek ellenére maga tény, hogy ilyenre van lehetőség, hogy egy egyetemi és egy profi csapat támadófala ennyire közel legyen korban egymáshoz érdekes.

fotó: AP

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.