Jubilált Cousins, megdobta a 100. TD passzát a Minnesota csapatában

Bár minden mozzanatát fájdalmas volt nézni az egy hete lezajlott Browns-Vikings meccsnek, Cousins számára, ha nem is az eredmény miatt, de emlékezetes marad az a találkozó és annak egyetlen Minnesota pontszerzése.

Cousins hat Washington-ban eltöltött idény után, 2018-ban csatlakozott a Minnesota Vikings csapatához. Kicsit irreális számokat tartalmazott a szerződése és tartalmaz még most is, de ha ez az ára egy normális irányítónak, akkor ez. Nyilván ha minőség kell, akkor annak ára van, almás termékeket sem azért adják (most már) drágán, mert hatalmasat akarnak keresni vele, hanem mert a minőségnek ára van.

És Cousins nem egy rossz irányító, nem elit, de ott van a jó irányítók között. Nyilván a teljesítménye nem csak rajta múlik, nem ez így nem igaz, hülyeséget írtam. A saját teljesítménye rajta múlik, az eredményessége viszont nagyban függ a csapattársaktól is.

Mikor megérkezett nagy álmokat dédelgettünk, mert végre betöltötték az irányítóposztot egy stabil emberrel, aki nagyon hiányzott.

Mára ott tartunk, hogy eddig háromból csak egy idényben sikerült rájátszásba vezetnie a csapatát, és ott is csak a Wild Card kört éltük túl.

Cousins-nak kiváló célpontjait voltak és vannak is jelenleg. Már múltidőben kell beszélni Kyle Rudolph-ról, aki stabil elkapásokat hozott ittléte alatt és ott volt Stefon Diggs is, aki már a Bills mezében alázza a védőket. De nem kell szomorkodnunk, szerencsére van itt nekünk egy Adam Thielen-ünk, aki mondhatjuk a semmiből jött és nőtt igazi profivá, de itt van Justin Jefferson, aki tarolt minden újonc rekordot tavaly és idén is kimagaslóan teljesít, jelenleg is már 100+ yard elkapása van a Lions elleni meccs szünetében.

Cousins tehát nem szenved célpont hiányban és ez a TD-k számában is meglátszik, hiszen a tavalyi 35 sikeres hatpontos passzát követően nagyon közel került, hogy jubiláljon csapatunkban.

Ez a múltheti Browns meccsen el is jött, hiszen a találkozó első negyedében, egy nagyon hosszú drive után Justin Jefferson behúzta Kirk passzát, amivel Cousins lett a Vikings negyedik olyan irányítója, aki itteni karrierje során legalább 100 TD passzt ki tudott osztani.

Fran Tarkenton, Tommy Kramer és legutóbb Daunte Culpepper volt képes elérni ezt a teljesítményt. És még azért arra várni kell, hogy Tarkenton-t letaszítsa az élről, hiszen ahhoz még további 140 TD passzt kéne kiosztani (bárcsak összejönne), de Culpepper 135 TD passzos eredményét, kis szerencsével már idén megdöntheti és felléphet a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A Lions ellen dobott újabb TD passzával egyébként már összesen 101-nél jár, tehát nincs rossz úton.

Én azt mondom, hogy még legalább ennyit, ahogy azt születésnapi jókívánságoknál mondani szokás.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.