Random Vikings #1 – Devin AROMASHODU

Indítunk egy új sorozatot, ami remélem tetszeni fog nektek is. Ebben a bejegyzés sorozatban egykori és jelenlegi Minnesota Vikings játékosokat fogunk megismerni teljesen véletlen sorrendben.

A Vikings története során több, mint 1000 játékos fordult meg a csapatnak és ezek csak azok, akik legalább egy meccs erejéig pályára is léptek. Most belőlük szemezgetünk a tervek szerint minden héten szombaton kerül fel egy rövid bemutató, amiben a korábbi/későbbi illetve természetesen a Vikings-ban töltött időszakáról emlékezünk meg. A bemutatott játékosok kiválasztása teljesen random módon zajlik, nincs semmi koncepció.

Első játékosunk, akit “kisorsoltunk” az az egykori elkapónk, a floridai születésű Devin AROMASHODU.

Devin Aromashodu, teljes nevén Gbolahan Devin Aromashodu a 2006-os évben érkezett meg az NFL-be. Az Auburn egyetemen játszó játékos a Miami Dolphins csapatának érdeklődését keltette fel, akik a hetedik körben ki is választották a játékost.

Sajnos nem sikerült jól neki az edzőtábor, mert végül nem került be a végső keretbe. Miután a Miami nem szerette volna őt átkerült a Colts-hoz, majd később a Texans-hoz. Itt csak a tartalékcsapatig jutott, de 2007-ben megkapta a lehetőséget ismét a Colts-tól, akiknél hat alapszakasz mérkőzésen játéklehetőséghez is jutott.

Első sikere igazán a csoportrivális Chicago Bears-nél volt, itt szerezte első profi TD elkapását is, amit még három követett abban az évben.

2011-ben került a Minnesota Vikings együtteséhez, ahol két évig teljesített szolgálatot. Ekkor egy éves szerződést kötöttünk vele és 16 meccsen kapott lehetőséget. Mondjuk úgy, hogy nem a legbiztosabb kezű elkapónk volt, a felé dobott labdák mindössze 34,9%-át kapta el az itt töltött két éve alatt. Ennek ellenére a Minnesota-i érája volt a legeredményesebb elkapásokat és elkapott yardokat tekintve is.

Egyetlen hatpontosát a Vikings-ban 2011-ben a Kansas City Chiefs elleni idegenbeli meccsen szerzete. McNabb passzolt neki egy hosszút, és vetődve az endzoneban egy 34 yardos TD-t szerzett.

Aromashodu 2013-ban végül visszatért a Bears együtteséhez, ahol már csak az előszezonban kapott szerepet, az aktív keretbe végül nem került be.

Mostantól minden szombaton tervezünk egy ilyen rövid bemutatót írni egy-egy Vikings játékosról, remélem tetszeni fog nektek.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.