Random Vikings #2 – Toby GERHART

Megint eltelt egy hét így jöjjön új sorozatunk második része is, ahol most is egy támadójátékosra esett a választásunk, akitől mikor bekerült a ligába kicsit többet vártak.

Második választott tehát egy futó játékosra esett, akitől, mint előbb írtuk többet vártak, mikor a profik közé került, mai emberünk Toby GERHART.

A Stanford egyetem kiválósága volt, a 2000-es évek elején sorra döntögette az iskolai rekordokat, nem is véletlen sokak érdeklődését felkeltette és többen meg is akarták szerezni. A szerencsések viszont mi voltunk és talán ez volt Gerhart profi pályafutása irányának döntő meghatározója, hiszen egy olyan csapathoz került oda magasan draftolt futóként, ahol kibontakozásra nagyon kevés esélye volt. Mert ugyebár itt volt akkor nekünk Adrian Peterson, akit nehezen, de inkább nem lehetett kilökni a reflektorfényből. És pontosan ezért írtuk, hogy idehozatala “megpecsételte” a sorsát. 

Visszakanyarodva kicsit az egyetemi éveire nyugodtan mondhatjuk, hogy ő volt a korai Christian McCaffrey. És nem csak az közös bennük, hogy ugyanarra az egyetemre jártak, hanem hogy a létező összes iskolai rekordot megdöntötték és a PAC12 konferenciának is mind a ketten kiemelkedő játékosai voltak a a maguk idejében. Így szerintem nyugodtan nevezhetjük Toby Gerhart-ot a 2000-es évek Christian McCaffrey-ének. 

2009-ben ott volt a végső esélyesek között, hogy Heisman trófeát nyerjen, ami az egyetemi footballélet legnagyobb játékos teljesítmény elismerése, de sajnos mark Ingram Jr.-el szemben mindössze 28 ponttal alulmaradt. Egyébként ez a Heimsan trófea szavazás történetének legszorosabb eredménye.

Na de akkor mégis mi történt?

Peterson mellett nem volt nagy szerepe a csapatban, leginkbább blokkolni és rövid távokat futni hozták őt be, Igazán akkor tudott előtérbe kerülni, mikor Peterson sérült volt. Ez 2011-ben volt, amikor öt meccs erejéig ő lehetett a kezdő, amin szerintem szép számokat produkált, bár futott TD-ből csak egy jött össze neki, igaz elkapásból meg három.

A 2010 és 2013 közötti négy éves Minnesota-i karrierje során csak öt futott TD-ig jutott, nem igazán tudott kiteljesedni. Az évek során egyre kevesebb lehetőséget kapott a labdacipelésre, mert még 2011-ben 109 alkalommal, addig 2013-ban már csak 36 alkalommal jutott szóhoz futóként.

Nagyon sajnáltam a 2014-es évet, mikor bejelentették, hogy nem kapja meg az újonc szerződésének ötödik éves opcióját. Gondoltuk, hogy jobb lesz neki egy olyan csapatnál, ahol számítanak rá és végre a megérdemelt első számú futó lehet.

2014 márciusában a Jacksonville Jaguers bejelentett, hogy 3 évre 11 millió dollárért leszerződtették őt. Emlékszem néztem az első napjáról a videókat és örültem, mert végig mosolygott, olyan helyre talált, ahol végre bizonyíthat.

Abban az évben 14 meccsen lépett pályára ebből hétszer volt kezdő, de sajnos nem úgy jött neki ki a lépés, ahogy azt előre “elterveztük”. 2015-ben sajnos volt egy súlyos sérülése, ami miatt decemberben IR listára került és már nem tudott többet az NFL-ben játszani. 2016 tavaszán a Jaguars megköszönte a munkáját, így Toby Gerhart kimagasló egyetemi pályafutása után, az NFL-be nagy reményekkel való megérkezését követően véget ért a profi pályafutása.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.