Nézzük át a szezon eddigi részét, mit is láthattunk a bye week-ig

A tavalyi szezon után idénre kiemelkedőt vártunk, de eddig igencsak felemás érzések keringenek a Vikings szurkolókban, nézzük meg röviden mi is volt eddig.

Az alapozás és az előszezon jól sikerült, mert a súlyos sérülések kulcsfontosságú játékosokat elkerültek. Két elkapónk, Proehl és Johnson azonban nem úszta meg, ráadásul a nemrégiben bemutatkozott újonc támadó falember Darrisaw is kidőlt egy kis időre. Majd eljött a szeptember és megtörtént az, aminek nem kellett volna, Irv Smith Jr hónapokra kiesett, már nem is láthatjuk őt idén játszani.

Az előszezon három vereséggel zárult, de bíztuk benne kiadtuk magunkból a rossz teljesítményt és az idén pozitív hangulatban fog eltelni. 

Eljött a Bengals elleni idénynyitó, ami egyből hosszabbításba torkollott. A támadók játéka igazi szezon eleji volt, de szoros meccset hoztak a Cincinnati ellen. Joseph a meccse még döntetlenre mentette, a hosszabbításban a Bengals meglepetésre viszont legyőzött minket.

Oké, hagyjuk is, a Cardinals ellen jöhet a javítás. Azt most már tudjuk, hogy az Arizona a hetedik hetet veretlenül várja ebből következik, hogy a második héten is sikerült vesztesként elhagyni a pályát. Szereztünk egy rakás pontot, a végén mégis kimaradt a győzelmet jelentő mezőnygól, Joseph ekkor bűnbak volt.

Már megint a kicker igaz?

A harmadik meccsen hazatértünk és megkezdtük a három meccsből álló hazai szériánkat. Első ellenfelünk a Seattle volt, akiket akkori állás szerint óriási meglepetésre nagyon simán megvertünk. Nem igazán számított rá senki, de jól játszottunk és meg lett az eredménye. Mi itt indultunk el felfelé (már amennyire lehet), a Seahawks viszont vesztett a lendületből, és ők azóta is keresik önmagukat. Na de vissza hozzánk, ez nem a Seattle Vikings blog.

Örömmámor a US Bank Stadium-ban nem lesz 0-17 a szezon mérlege. Szép egyéni teljesítményeket láthattunk, egyébként itt lett meg Jefferson 100. elkapása is profi pályafutása során, így a Vikings elkapói közül ő lett a rekorder ezen a téren.

Majd itt következett, amit nagyon nehéz szavakba önteni. A Cleveland elleni meccsünk maga volt a kínszenvedés. Egyetlen értékelhető drive-ban ugyan TD-t értünk el, de utána már mi, szurkolók is azt kívántuk jöjjön a meccs elfújása, mert nézni is rossz. Semmi ötlet nem volt a playhívásokban és ezáltal a támadójátékunk sehol nem volt. Egyedül az tartott meccsben, hogy a Browns is rossz napot fogott ki és a védelmünk állta a sarat.

Szinte ugyanez volt a forgatókönyv a Lions ellen is, akik még mindig képtelenek voltak nyerni és komoly esélyesei a nyeretlen szezonnak, ami új rekord lenne, mivel idén már 17 meccsből áll az alapszakasz. Olyannyira nem ment a játék, hogy a végén majdnem csúfosan elbuktunk, de Jospeh most megmentette Zimmer állását.

Zimmer és a támadó koordinátor Kubiak valószínű nem élik túl a szezont már ami a munkájukat illet, a Vikings-nak muszáj megújulnia, mert jelenleg elképzelés nélküli a játék.

A bye week előtt még ellátogattunk a Panthers-hez, ahol ismét hosszabbításba torkollott a meccs. A szerencse most mellénk állt. A meccsen végig jól teljesítő Vikings védelem mintha egy negyeddel korábban indultak volna haza, a Panthers ezért döntetlenre tudta hozni a meccset, ráadásul most sem segített rajtunk, hogy Joseph mellérúgta az utolsó mezőnygól kísérletét amivel nyerhettünk volna. A hosszabbításban végül összeszedtük magunkat és egy szép Osborn TD-vel lezártuk a meccset.

Ezzel Zimmer állása valószínű egyelőre megmentve, de a szezon végi menesztést szerintem így sem fogja megúszni.

Sajnos rossz hírek is vannak, hiszen Patrick Peterson sérülés miatt legalább három meccset hagy ki, valaki kell majd a pótlására. Jó hír, hogy Barr ismét meccsben van, ez a védelem alapos feljavulását is magával hozta. És persze a támadófal is erősödött, Darrisaw végre felépült és azóta már kezdő is volt, épp legutóbb a Carolina ellen. 74 snapet volt a pályán, ezalatt csak egy irányító nyomást engedett, sack pedig egy sem volt róla. Reméljük, hogy benne megtaláltuk a bal oldali tackle-ünket jó hosszú időre.

Most tehát pihennek a srácok mert a szünet után nem gyenge sorozattal fogunk indítani, hiszen jön a Ravens, a Cowboys, a Chargers és a Packers és be kell valljuk nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek ezeken a meccseken.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.