Random Vikings #3 – Audray MCMILLIAN

Folytatjuk sorozatunkat, ahol most kicsit visszamegyünk az időben, egészen a 80-as és 90-es évekig, ahonnan egy védőjátékos került kiválasztásra.

Harmadik részéhez ért a sorozatunk, most egy Vikings csapatát öt szezonon keresztül szolgáló CB-t mutatunk be, aki nem más, mint Audray MCMILLIAN.

Már kis kora óta a football-ra készült, de nem mindig azon a poszton játszott, mint profiként. Nagyon hajtott a pályán, hogy legjobbat nyújtsa. A középiskolában és még az egyetemen is három évig irányítóként szerepelt, csak az utolsó két évére váltott át a DB posztra. Igen, öt évig volt egyetemen, mert időközben rájött, hogy a diploma fontosabb lehet az életben, mint a football és inkább azt helyezte előtérbe. Igaz, ebben egy súlyos vállsérülés is közrejátszott. Ennek ellenére a football-t sem hanyagolta, csak éppen másodlagos dologként kezelte. A kitartás és kemény munka gyümölcse azonban nem maradt el.

Az 1985-ös Draft-on a New England Patriots csapata szavazott neki bizalmat, így kiválasztotta őt a harmadik körben. Ám első NFL mérkőzését mégsem ott, hanem a szülőállamában, Texas-ban, a Houston Oilers színeiben játszotta.

Három éven keresztül erősítette a texasi csapatot, majd 1989-ben átkerült a Minnesota Vikings csapatához. Első évében nem igazán tűnt ki a tömegből, de az 1990-es idényben három interceptiont is szerzett és kezdőként is helyet kapott egy-egy találkozón. 

1991-től kezdve azonban meghatározó tagja lett a védelemnek, ebben az évben a szezon második felében már kezdőként szerepelt és 4 labdát is begyűjtött, ám az igazi nagy teljesítményt a ’92-es idényben tette le.

Minden alapszakasz meccsen kezdőként kapott helyet a csapatban, karriercsúcsot jelentő 8 interceptionnel járult hozzá a csapat sikereihez, ráadásul ebből kettőt TD-re is tudott váltani. A jó teljesítményt a közönség Pro Bowl-al, a szakírók First Team All-Pro tagsággal jutalmazták.

1993-ban továbbra is csapatunk tagja volt, kicsit szerényebb teljesítménnyel, de megtette a magáét a védelemben és ebben a szezonban is elérték a rájátszást. A Giants ellen elveszített Wild Card meccs volt az utolsó amin pályára lépett mind a Vikings-ban, mind az NFL-ben, kilenc év után tehát visszavonult.

Jelenleg az egyetemi csapatánál a Houston Cougars-nál az atlétikai szövetségében tölt be vezető posztot.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.