Beharangozó 8. hét: COWBOYS – VIKINGS

Mindkét csapat bőven kapott felkészülési időt az egymás elleni meccsre, ugyanis a vendég Cowboys és a házigazda Vikings is pihenőhétről tér vissza.

Ám a találkozó még el sem kezdődött máris izgalmak vannak, hiszen a Cowboys irányítója, Dak Prescott vádli sérüléssel bajlódik így csak kérdéses besorolást kapott a mai meccsre. A hírek szerint Prescott rendesen be fog melegíteni a végső döntést, tehát hogy játszik-e vagy sem, ezután fogják meghozni. A játékos úgy nyilatkozott, hogy mindenképp játszana, de azt is hozzátette, ez nem csak az ő döntése. Amennyiben Dak ma mégsem szerepel, úgy Cooper Rush lesz az, aki a Cowboys-t vezeti majd a pályán. Ő eddig nem kapott főszerepet, sőt még mellékszerepet sem, mindössze 3 passzkísérlete van 2017 óta íródó profi pályafutása során.

Mi irányító téren jól állunk, hiszen Cousins bár vannak, gyengébb pillanatai, idén bőven szint felett teljesít. 13 TD passza mellett csak kétszer adta el a labdát. Erre a jó játékra ma is szükség lesz és akár nagyot is mehetnek ma az elkapók, a Cowboys passz elleni védelme nem a legjobb. Persze ott van Diggs, de ő sem tud mindenkit egyszerre fogni. Lényeg, hogy Cousins ma sokat és persze pontosan passzoljon. 

Egyértelmű, hogy Hunter és Barr visszatérésével drasztikusan feljavult a védelmünk, az ő vezetésükkel és idevéve még Griffen-t is 21 sack-nél tart a Vikings D, úgy, hogy tavaly összesen 23 volt. Ez nagyon nagy fejlődés, ráadásul ezzel a 21 sack-el jelenleg holtversenyben vezetjük a ligát ezen a téren. Igaz, itt azt is hozzá kell tenni, hogy ezeket az eredményeket gyenge csapatok és nem annyira magabiztos irányítók ellen értük el. 

Ami a védelmünknek nem igazán fekszik az a futás elleni védekezés, ott eléggé a liga végébe tartozunk, nagyon visszaestünk a futások ellen. Minden meccsen van olyan játékos az ellenfélből, aki 100 yard felett fut, ez korábban nem igazán volt jellemző. És persze ne felejtsük el, hogy ez lesz az első meccs, amin Patrick Peterson nem tud részt venni, egy tapasztalt CB kiesik a sorból.

A másik oldalon egyértelműen Trevon Diggs neve a kiemelendő, egymaga már hétszer húzta le az irányítók passzát, amivel liga első. Szép párharc lesz, amit Jefferson-nal fognak művelni most kiderül, hogy az elkapó vagy a védő az ügyesebb, mert tény, hogy mindketten magas szintet képviselnek, izgalmas lesz.

Ezt persze Cousins is tudja, akinek mostanában be-be csúszik egy-egy eladott labda, oké idén még csak kettőnél jár, de nem feltétlen kell növelni ezeknek a számát. 

A találkozó izgalmas lesz reméljük, hogy a Vikings jön ki győztesként az összecsapásból, ami itthon televíziós közvetítést is kap, mégiscsak Sunday Night Football-ról van szó. Ne feledjétek egy órával előbb kezdődik a meccs, találkozunk tehát éjjel 1:30-kor. SKOL!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.