A Vikings túl sok pénz költ olyan játékosokra, akik mostanában keveset tudnak hozzátenni a csapathoz

A profi sportban a siker és a kudarc között gyakran a pénz jelenti a különbséget.

Az hogy mennyit költesz, kinek fizetsz, mennyit fizetsz neki.

A vasárnapi Vikings – Ravens mérkőzés jó példa erre, a két csapat pénzügyi filozófiája óriási különbséget mutat, ami ráadásul a Baltimore csapatának kedvez.

A Vikings sok pénzt fizet játékosoknak azért, amit korábban csináltak, a Ravens pedig még a franchise játékosának sem fizet sokat azért, amit most csinál.

A Vikings mióta 2017-ben elbukta a Főcsoport elődöntő mérkőzését 28 győzelemnél, 27 vereségnél és 1 döntetlennél tart.

Továbbra is hatalmas összegeket fizetnek a játékosainak, mintha csak meg akarnák tartani a “bajnok csapat” magját.

Sok nagy szerződést írtak alá néha a semmiért. Ez olyan, mintha egy Bentley árát fizetnéd egy ütött-kopott kisteherautóért.

A Ravens ennek az ellenkezőjét választotta, pedig a liga egyik legjobban futó és az egyik legjobb edzői stábjával rendelkező csapat. Az irányítójuk, Lamar Jackson sorozatban negyedik alkalommal viszi a csapatot a playoffba, Ő a Ravens legjobb futója, ráadásul jó irányító és remek vezetője is. Idén összesen 3 millió dollár a fizetése, 30 millió dollárral kevesebb, mint a Vikings-os Kirk Cousins-nak.

Csak képzeld el, ha Jackson a Vikings-ban játszana. Már kötöttek volna vele egy életreszóló szerződést. Ennek ellenére a Ravens még nem fizetett neki egy valag pénzt, mert más posztok megerősítése nélkül nem lenne hatékony.

Ebből kifolyólag, amikor valaki a támadófalat hibáztatja Cousins hibáiért, ne feledje el, hogy már majdnem 200 millió dollárt fizetettek az irányítónak. Az, hogy ekkora a fizetése azt jelenti, hogy valahol spórolni kell. Ilyen például a guard poszt.

A Vikings-nak jelenleg 11 olyan játékosa van, akiknek több, mint 8 millió dolláros fizetést ad szezononként.

Nézzük is, hogy miért is nem haladunk előre.

Itt van Brian O’Neill, aki kiváló játékos, de a 92,5 millió dolláros fizetése nagyban meghatározza a támadófal többi játékosának fizetését és így a minőségét is. A többiekre egyszerűen nincsen pénz

Danielle Hunter 72 millió dolláros szerződést írt alá és sajnos már második év telik el úgy, hogy súlyos sérülés miatt nem játszik.

Itt a pénztemető Kirk Cousins, akinek eddig 162 millió dollárt fizettünk és ezért cserébe nyert egy playoff meccset.

Adam Thielen 64,2 milliós fizetése szép pénz és megéri a játékost, már amikor dobnak felé labdát és nem azt nézzük, hogy két meccs alatt van 4 elkapása.

Harrison Smith 64 millióért írt alá négy évre, amit eddig nem igazolt nagyon.

Öt évre 63 millióért hosszabbítottunk Dalvin Cook-al, aki szintén sokat sérült és nagyon szélsőséges skálán mozog a teljesítménye.

Eric Kendrick kiváló játékos és nagy vezér, de nincs kiemelkedő szezonja. Öt évre 50 millióért írt alá.

Michael Pierce három évre szóló 27 milliós szerződése kétségtelenül a csapat egyik legnagyobb pénzkidobása. Az első évét kiülte, idén pedig állandóan sérült, legutóbb és legközelebb sem játszik a bajnokságban.

Dalvin Tomlinson egy kiábrándító szabadügynök, aki két évre 21 millióért írt alá.

És akkor itt van Anthony Barr a veterán LB, aki a legjobb példa arra, hogy a Vikings múlt teljesítményeiből élő játékosoknak fizet. Ahelyett, hogy 2019-ben a Jets-hez engedték volna, kötöttek vele egy 5 éves 68 millió dolláros szerződést.

Ez a Vikings. Sokat költenek olyan játékosra aki az elmúlt idő eredményeiből él vagy próbál megélni, aztán most meg csak átlagos teljesítményt nyújt, már ha egyáltalán pályán van. És emiatt nem is halad előre a Vikings szekere. Kicsit át kell gondolni ezt a felelőtlen pénzszórást.

fotó: theathletic.com

One thought on “A Vikings túl sok pénz költ olyan játékosokra, akik mostanában keveset tudnak hozzátenni a csapathoz

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.