Beharangozó 10. hét: VIKINGS – CHARGERS

Csak úgy repül az idő, hiszen máris a 10 játékhétnél járunk, ami azt jelenti, hogy a Vikings és a többi rájátszásba nem jutó csapat túl van a szezon felén.

Eljött ez a nap is, ma van számunkra a plusz egy meccs napja. Igen a plusz egy meccs, amit idén az alapszakasz bővítés miatt a Vikings megnyert magának. Következzen tehát a Minnesota Vikings – Los Angeles Chargers mérkőzés az NFL alapszakaszának 10. játékhetén.

Nem lesz egyszerű mérkőzés, persze számunkra melyik az idén ugye? Szoros meccset várok, akár sok pont is lehet, ha nem ragad be valamelyik csapat. Nem hinném, hogy izgalommentesen kell a meccs végét várnunk, mert mondjuk eldől a második negyedben, itt a végén fog eldőlni, pontosan úgy, mint eddig szinte minden meccsünk az idei szezonban mert mi szeretünk veszélyesen élni. Az is igaz, hogy az esetek döntő többségében mi járunk pórul a végén, de hátha most másként alakul, mert a jelenlegi ellenfelünk, a Chargers is szereti az utolsó pillanatban eldönteni, hogy nyer vagy átengedi a sikert a másik félnek.

Mivel nem túl fantáziadús a támadójáték hívásunk és akkor is futunk, amikor már mindenki tudja, hogy mást kéne játszani, most talán kedvezhet az edzők játékhívásainak, a Chargers ugyanis ligautolsó helyen van a futás elleni védekezésben. Ezt Cook és Mattison ma kihasználhatja, akár mindkettőnek összejöhet a 100+ yard.

Persze e téren mi is felsültünk már párszor, például legutóbb 3 yard híján 250 yardot futott ellenünk a Ravens, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a futás ellen csak a 30. helyen állunk. Viszont előnyünk lehet itt, hogy a Chargers viszont nem feltétlenül fut eredményesen.. Ekeler, aki a legeredményesebb e téren a hazaiaknál még 60 yardot sem átlagol meccsenként.

Passzjátékban mindenképp feljebb kell lépnünk, mert amit a legutóbbi meccseken műveltünk az siralmas. Cousins a legutóbbi két meccsén 190 passzolt yard alatt maradt és ezáltal az elkapók csak szellemként szaladgáltak a pályán, ez a teljesítményük alapos visszaeséséből is látszik.

A hazaiak védelme passzok ellen sem túl hatékony, így a Thielen-Jefferson páros kiegészülve Osborn-al és a mostanában egyre több passzt kapó (az elkapók kárára) Conklin is szépet mehet ma.

Szóval minden adott, hogy kozmetikázzuk a mérlegünket a jó irányba és kicsit még életben tartsuk a Playoff reményeket ebben a nagyon gyenge NFC-ben.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.