Random Vikings #5 – Sharrif FLOYD

Robogunk tovább, folytatjuk a sorozatunk, ahol most egy fényes, de rövid karriert megélt játékost mutatunk be, aki karrierje végére sérülése miatt kénytelen volt visszavonulni, ráadásul a csapattal is rossz szájízzel váltak el egymástól.

A 2013-as NFL Draft első körében érkezett a Florida egyetemről és nagy reményeket tápláltak iránta, végül egy sérülés és egy csúnya válás után fiatalon visszavonult, ő Sharrif FLOYD.

Pennsylvania állam szülöttje még most is csak 30 éves, de már több, mint 4 éve befejezte a profi pályafutását. Nézzük, hogy is alakult ez az ígéretesnek indult, ám sajnálatos véget érő karrier.

A Florida Gators-ban szépen megalapozta hírnevét, így a 2013-as Draft-on volt amikor a top 3-ba várták, első számú Defensive tackle-ként. Végül nem így lett, a Minnesota Vikings összesített 23 helyen szerezte meg őt, ezzel a választással szerintem mind boldogok voltunk. Ő volt az első első körös DT posztra választott játékos Kevin Williams 2003-as kiválasztása óta.

Négy évre írt alá, mint minden újonc és elkezdte a profi karrierjét. Akik voltak olyan szerencsések és 2013-ban kilátogattak a Wembley Stadium-ba 2013-ban, azok saját szemükkel láthatták Floyd NFL-es karrierjének első sackjét, ugyanis a Steelers ellen Roethlisberger-t sikerült földhöz vágnia. Ezután szolid újonc szezont tudhatott maga mögött, mert bár alapember még nem lett, de számoltak vele. 

A második évében már ott volt a topon és 11 meccsen is kezdőként szerepelhetett, csak kisebb sérülések miatt hagyott ki két találkozót. Sackek tekintetében ez volt a legjobb éve, ugyanis 4,5 irányító földre vitellel zárta az idényt.

2015-ben sem tudta végigjátszani a szezont sajnos, térdsérülése pár meccsen hátráltatta őt.

2016-ban még az új idény előtt a Vikings bejelentette, hogy él Floyd ötödik éves opciós jogával az újonc szerződését illetően, így megvolt az esély, hogy végre hosszabb távon is magunkhoz láncolhassuk egy jó szezont követően.

Az élet azonban mást tartogatott Floyd-nak, hiszen bár az első meccsen pályára lépett, a szezon hátralévő részét térdsérülés miatt ki kellett hagynia. És sajnos innentől kezdve Floyd és a profi football, azaz a pályára való visszatérése teljesen eltávolodtak egymástól.

2016-ban megműtötték a térdét, de komplikációk léptek fel és szövődmények alakultak ki a térdében és emiatt soha többé nem léphetett pályára.

Ekkor Floyd pert indított az őt megműtő orvos ellen és 200 millió dollárt követeltek, mert a játékos ügyvédje szerint Floyd a liga egyik top DT-je volt és karrierje során körülbelül ennyi pénztől esett el rosszul sikerült műtét miatt.

Ám nem csak az orvos ellen indított perben próbáltak meg pénzt szerezni, mert a Vikings csapatánál is benyújtották az igényüket, hogy mivel Floyd nem a saját hibájából nem tud játszani, így szerintük járna nekik nem is kevés pénzt,. Sok összeg keringett a sajtóban, de a legtöbbet a valamivel több, mint 10 millió dollárt hozták fel legtöbbször. 

A Vikings természetesen erről hallani sem akart és felajánlott neki maximum 2 millió dollárt, amit a játékos nem fogadott el.

Sharrif Floyd tehát nagy reményekkel jött a ligába és mi is végre elhittük, hogy egy DT poszt hosszútávra megoldódott, de a játékos mindössze 44 meccsel a háta mögött 26 évesen kénytelen volt felhagyni a football-al.

Miután Floyd-ban tudatosult, hogy soha többé nem léphet pályára hazatért Philadelphia-ba. Azt mondta, hogy nagyon nehéz időket élt át, nehezen tudta megemészteni, hogy így ért véget a karrierje. De elhatározta, hogy bármit is tesz a jövőben az csakis a football körül foroghat. Először Philadelphia-ban egy középiskolában lett defense koordinátor, mostanra viszont visszatért a Florida Gators-hoz és tapasztalataival segíti a profi pályafutásért küzdő fiatal játékosokat, na és persze az edzőt is. Mindemellett rajta van a diploma megszerzésén is.

Floyd élete tehát végül jó irányba halad és reméljük, hogy továbbra is boldog lesz a Gators-nál és kitudja, egyszer lehet hogy edzőként az NFL-ben is láthatjuk őt.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.