Random Vikings #6 – Donovan MCNABB

Nem tartott túl sokáig karrierje a Vikings csapatánál, de a sorozatunk hatodik részében nézzük meg mit hozott össze az egykoron szebb napokat is megélt játékos.

Az irányító poszt igencsak nehéz, mert ha jó vagy akkor évekre is bebetonozhatod magad, de mint emberünk esetében is, a rossz teljesítmény cserét követ, nézzük meg, hogyan élte meg a Vikings-os napjait Donovan MCNABB.

Mindössze hat mérkőzésen mutathatta meg a Vikings csapatában, hogy nem kell őt lesajnálni, de egy győzelem mellett 5 vereség is beszaladt, így hamar a padon találta magát, ahonnan már nem tért vissza a pályára.

De azért volt itt 6 Pro Bowl részvétel is, meg megannyi NFL és Eagles rekord, kezdjük is az elején.

McNabb 1999-ben elsőkörös választás volt, a Syracuse-ról a második helyen a Philadelphia Eagles választotta ki egy borzalmas szezon után.

Kicsit visszakanyarodva az egyetemhez, McNabb nem csak a fotball-ban jeleskedett és döntött meg sok iskolai és konferencia rekordot, de kosárlabdázóként is az iskola segítségére volt két szezonon keresztül.

Profiként első évében csereként indult a karrierje, de a szezon végére megkapta a kezdő szerepet és innentől kezdve Phialdephia-ban nem is volt már kezdő QB a következő 10 évben. Nyilván ez jó hosszú idő és sérülései is voltak, így ha szó szerint nézzük volt más is kezdő, de az Eagles 2010-ig McNabb nevével kezdődött.

Voltak jó évei és voltak felejthetők, de azért az nyugodtan kijelenthető az Eagles egyik ikonikus játékosáról beszélünk. 2004-ben eljutott a csapatával a Super Bowl-ba is, ahol azonban kevés ponttal de alul maradtak a New England Patriots-al szemben.

Aztán teltek az évek és eljött 2010, mikor is Andy Reid bejelentette abban az évben is McNabb marad az Eagles kezdő irányítója. Ám nem sokkal később az egyik rivális, a Washington Redskins csapatához cserélték.

Itt először kezdőként számítottak rá, majd novemberben megfejelték egy 5 évre szóló 78 millió dolláros szerződéssel, ám decemberben az akkori edző Mike Shanahan leültette őt a kispadra és csak a csapat harmadik számú irányítója lett. Ekkor játszott utoljára a Redskins-ben, de nem utoljára az NFL-ben.

2011-ben a Minnesota Vikings megkereste a Washington-t és elcserélte McNabb-et egy 2012-es 2013-as hatodik körös pickért cserébe.

A szerződését azonnal módosították, hogy ne kelljen egy hatalmas összeget kifizetni. Mikor megérkezett hozzánk, akkor Chris Kluwe, a csapat puntere hordta az 5-ös számú mezt, de megegyezett McNabb-el, ha támogatja Kluwe bandáját és kap tőle egy jégkrém szendvicset. Ez meg is történt, így az első meccsre ezzel a számmal futhatott ki a Vikings új irányítója.

Ám a nagy győzelmek elmaradtak, sőt egy nagyon szégyenletes 0-4-el rajtolt a Vikings, csak az ötödik meccsén, a Cardinals ellen tudtak először nyerni.

McNabb végül a 2011-es szezon hatodik játékhetén a Chicago ellen lépett utoljára pályára a Vikings-ban és az NFL-ben is, utolsó játéka egy sack volt, ahol 10 yarddal vitték hátrább. Innentől kezdve ő már csak a pálya mellől nézte, ahogy a frissen draftolt Christian Ponder irányítja a csapatot.

2011 decemberében a Vikings megköszönte a munkásságát és elküldte őt.

A profi pályafutását 2013. július 29-én fejezte be, ekkor vonult vissza a Philadelphia Eagles tagjaként.

Később, már a football után kommentátorként helyezkedett el, de 2017-ben előbb felfüggesztették, majd kirúgták az ESPN-től szexuális zaklatás vádjával. Többször kapták el ittas vezetés miatt, ami miatt kicsit börtönben is ült és közmunkára is ítélték. Így ér véget mostani írásunk. McNabb jött, látott négyszer kikapott és mehetett, nem hagyott mély nyomot a Vikings szurkolók szívében.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.