Random Vikings #10 – Amp LEE

Folytassuk sorozatunkat egy futóval, aki a második körben lett kiválasztva és Super Bowl-t is nyerni tudott, igaz nem velünk.

Futó poszton a Vikings mindig is jó volt, sok elit játékos megfordult már a csapatban. Jelenleg Dalvin Cook aprítja az ellenfelet, de sok másik jó játékos is megfordult nálunk a múltban. Nem tudjuk, hogy a mai játékosunk mekkora nyomott hagyott a Vikings szurkolóiban, de ma rá esett a választás, érkezzen Amp Lee.

Teljes nevén Anthonea Wayne Lee három évig viselte a Vikings mezét, de még mielőtt erre rátérünk nézzük a korábbi éveit.

A Florida State-en töltötte egyetemi éveit, összesen hármat. A csapatot nem csak futásaival, de elkapásaival is segítette méghozzá elég jól, így nem csoda, hogy a Draft-on a második körben választotta ki a San Francisco 49ers csapata.

Két évet töltött itt, leginkább csere volt, ami azért végigkísérte egész karrierjét, kezdő futóként csak egy-egy meccset kapott idényenként.

Így volt ez nálunk is, amikor 1994-ben megérkezett Minnesota-ba. Karrierje során a lila-fehér mezt hordta a legtöbbet, összesen 45 meccsen kapott lehetőséget edzőinktől, hatszor kezdőként is. Mondjuk úgy, hogy nem a TD szerzés volt a fő feladata, mindössze kettőt szerzett a három éve alatt, de profi pályafutása alatt is csak hátszer ért be az endzone-ba a földön.

Más a helyzet az elkapásoknál, mert futó játékosként elég sokat volt célpontja az irányítóknak,. Mindez abból is levehető, hogy míg futni csak 116 alkalommal futott a 9 éves pályafutása során, elkapásoknál 450 alkalommal volt célpontja a QB-knak.

Rájátszásba kétszer jutott velünk, de azt viszont elmondhatja magáról, hogy mindegyik NFL-es csapatával megfordult a playoffban.

Három itt töltött évéből minden bizonnyal az 1995-ös szezon volt számára a legjobb. Eredményesség szempontjából mindenképp, összesen 71 elkapással zárta az évet.

1997-ben továbbállt a St. Louis Rams-hez, ahol első évében a csapat legértékesebb játékosának választották.

Karrierje és az NFL csúcsára 1999-ben ért fel, mikor a Rams tagjaként megnyerte a 34. Super Bowl-t, ahol a Titans-t sikerült legyőzniük. Ehhez a győzelemhez vezető úton a Vikings együttesével is találkozniuk kellett. Ez a találkozó a főcsoport elődöntőjében esett meg, ahol a St. Louis egy nagyon pontgazdag találkozón 49-37-re győzte le a Minnesota-t.

2000-ben a Philadelphia Eagles-be szerződött, ahol már csak pár play jutott neki. 2001-ben a Lions tartalékai között ért véget a karrierje.

Profi játékos pályafutása után sem tétlenkedett. Igaz, hogy nem profi szinten, de edzősködött, ugyanis négy éven keresztül volt a Las Vegas Locomotives  RB edzője, akik a UFL-ben szerepeltek.

Még egy kis érdekesség vele kapcsolatban, ami talán számára is nagyon emlékezetes. 1992-ben búcsúzott el a 49ers-től Joe Montana, aki utolsó TD passzát 49ers játékosként éppen Amp Lee-nek passzolta.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.