Random Vikings #12- Aldrick ROBINSON

Új év, új név, folytatjuk a Random Vikings sorozatunkat, ahol ma egy elkapót mutatunk, aki bár rövid ideig volt nálunk, mégis karrierje legeredményesebb állomása volt.

Mindössze egy évet töltött nálunk, de a legtöbb pontszerzést itt jegyezte, az elkapó Aldrick ROBINSON.

A 2011-es draft hatodik körében a Washington Redskins választotta ki az egykori SMU játékost, aki első állomáshelyén négy évet töltött.

Habár az edzőtáborban jól szerepelt az aktív keretbe nem jutott be, de a tartalékok közé azért visszaszerződtették és itt töltötte újonc idényét.

A profi bemutatkozásra egy évet várnia kellett, de 2012-ben eljött a nagy lehetőség, Garcon sérülése miatt már a nyitóhéten beállt és meg is szerezte első TD-jét is. Ezen felbuzdulva és persze Pierre Garcon sérülése miatt is, máris kezdőként számítottak rá a második játékhéten, majd utána az összes alapszakasz meccsen lehetőséget kapott. Viszonylag eredményes bemutatkozó szezonjában 3 TD-t mutatott fel a csere elkapó.

A harmadik szezonjában már inkább csak kiegészítő ember volt, ahogy újonc szerződésének utolsó évében is, nem is kapta meg a plusz egy éves opciót. Ám a szerződése végét sem várták meg, 2014 decemberében megváltak tőle, majd a Ravens csapatánál kötött ki. Itt csak a holtidényt és az előszezont töltötte, az edzőtábor után megváltak tőle.

Majdnem egy év telt el mire újra pályán láthattuk, az Atlanta Falcons hívta be és szerződtette a 2016-os idényben. Itt két hatpontosig jutott és az NFL csúcsára is felülhetett volna, hiszen csapatával részt vettek az 51. Super Bowl-on, csak hát ugye a Patriots 28-3-ről fordított és megnyerte a meccset.

2017-ben ismét csapatot váltott, most a nyugati-parton, a San Francisco 49ers-nél próbálkozott, ahova két éves szerződést írt alá. Itt is csak epizódszerepek jutottak neki, ami végig jellemző volt a karrierje során.

Végül elérkezett a 2018-as év is, amikor a 49ers augusztusban a végső keretszűkítésnél ugyan megvált tőle, de a Vikings lecsapott rá és szerződtette.

A negyedik játékhétig kellett várni a bemutatkozására nálunk, ami a Rams ellen érkezett el. Olyannyira jól sikerült, hogy két TD-t is szerzett, bár a meccset végül a Los Angeles-i csapat nyerte.

Mint írtuk ez volt a legeredményesebb állomása, TD szempontjából mindenképp, mert vár a Redskins-ben, a Vikings-hoz hasonlóan 5 TD-t ért el, de míg nálunk egy szezon alatt, addig a fővárosban három idény alatt hozta ezt össze.

2019-re nem marasztaltuk az elkapót, aki a Vikings-es évében végül 17 elkapással, 231 yarddal és 5 TD-vel zárt, de nem nyújtott olyat, amiért itt tudtuk volna tartani.

Utolsó profi évében még a Carolina Panthers-nél megpróbálkozott, de csak az előszezont élte túl, a végső keretszűkítésen már nem jutott túl.

Így ért véget a most 33 éves egykori elkapó profi pályafutása, aki bár hat csapatnál is próbálkozott a nyolc éves karrierje során, mégsem tudott helyet kiharcolni magának a kezdőben.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.