Random Vikings #13 – MARCUS SHERELS

Nem telhet el hét, hogy ne mutassunk be egy egykori Vikings játékost, most sincs ez másképp, ráadásul szerintem nincs olyan szurkoló, aki ne ismerné a jelenlegi alanyt.

Ha punt visszahordás szerintem az ő neve, aki mindenkinek beugrik, hiszen sok-sok éven keresztül képviselte ezen a poszton csapatunkat, Marcus SHERELS.

Egész életét, középiskolai, egyetemi karrierjét, valamint profi karrierjének döntő többségét Minnesota államban töltötte a Vikings egykori játékosa.

Sherels tehát Minnesota államban, Rochester városában született. Középiskolában szülővárosába, míg egyetemre a University of Minnesota-ra járt.

Egyetemi éveiben a védelem tagja volt, nagy arányban számítottak rá a defense-ben. Mindössze 3 évig volt a Golden Gophers tagja és 4 interceptiont tudott elérni ezidő alatt, nem beszélve egy 88 yardos fumble return TD-ről.

Igazából 2008-ban volt az, amikor visszahordóként is jelentősebb számban számítottak rá, még nem tudta, de a profi pályafutása során ez lett a specialitása.

2010-ben jelentkezett a draftra is, de nem sikerült csapatot találni, de a Vikings segítő kezet nyújtott neki és újonc szabadügynökként szerződtette.

Nagyon erős edzőtábort nyomott le, ezzel kivívta , hogy a tartalékok közé visszaszerződtessék őt. Első idényében, igazából az aktív keret és a tartalékok között dobálgatta őt a csapat, majd egy évvel később már oda tudott érni a legjobbakhoz.

Itt töltött 8+1 éve alatt szinte nem lehetett elképzelni, hogy más legyen a csapat visszahordója. A franchise történetében ő rendelkezik a legjobb punt visszahordott yard átlaggal, a leghosszabb visszahordott punt-jával, a legtöbb TD-re visszahordott puntjával egy idényen belül, a legtöbb TD-re visszahordott punttal egy karrier során és bár holtversenyben övé a legtöbb special team TD a franchise történetében.

2013-ban a Giants ellen egy egészen elképesztő 119 yardos punt visszahordással segítette a csapatot, ez a csapat történetében a legjobb teljesítmény.

Sokat köszönhetünk neki a special team-ben ez kétségtelen. 

Ám nem csak ott, hanem a védelemben is helyt kellett állni, hiszen bár leginkább sérülések és játékoshiány miatt, de be kellett állni eredeti posztjára a cornerback posztra.

A Vikings mezében összesen 108 alkalommal lépett pályára, de nem csak itt próbált szerencsét. 

Ezek az állomások, azaz a New Orleans Saints és a Miami Dolphins igazából jelentéktelenek voltak, hiszen mindkét helyen alig pár hónapot töltött csak.

2020-ban láthattuk őt utoljára a pályán, méghozzá Vikings mezben, ugyanis ebben az évben még visszaigazolták őt, de ez sem tartott sokáig, a punt visszahordó specialista ebben az évben befejezte profi pályafutását.

Karrierjének befejezése után sem tétlenkedik, hiszen társtulajdonos egy speciális takarító cégben, a The Big Cleaners-ben, ami Rochester városának – ez Sherels szülővárosa – köztéri, lakossági, céges és egyéb szemeteseit, de bevásárlókocsikat és kosarakat is a speciális takarító járművekkel takarítják és fertőtlenítik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.