Magabiztos győzelem a szezonzárón, a Vikings most pihenni megy

Igazából az történt, amire számítottunk, hogy az idényzárót a Vikings megnyeri és győzelemmel búcsúzik a 2021-es szezontól.

Ez maximálisan meg is történt, hiszen 31-17 arányban sikerült a csoportrivális Bears együttesét legyőzni.

Az eredmény magabiztosságot mutat és végül is az is volt, de csak a negyedik negyedben, ahol 21 pontot szereztünk, az ellenfél meg egyet sem.

Végtelenül unalmas volt az első negyed eleje, nagyon nehezen akartak beindulni a csapatok. A Bears berúgta a vezető mezőnygólt, majd gyorsan még egyet, majd a negyed vége felé TD-vel is bosszantottak minket.

Kicsit ciki lehetett Mike Zimmer utolsó meccsének ezen szakasza, talán ő is érezhette, bár itt már tudhatta sorsát, hogy a hétfői napon megköszönik neki a nyolc évig tartó itteni munkáját.

Greg Joseph megmentett a cikitől és mezőnygóljával a negyed legvégén feliratkoztunk mi is az eredményjelzőre.

Innentől kezdve magára talált az offense és hozta a szebbnél szebb TD-ket. Nyugodtan mondhatjuk, hogy mind a 4 szerzett hatpontosunk nagy volt, hiszen egy 21, egy 44 és egy 45 yardos TD passzal az elkapók, míg Peterson egy 66 yardos interception return TD-vel örvendeztette meg a publikumot.

A TD gyártást tehát Smith-Marsette kezdte meg, Cousins 45 yardos labdáját váltotta pontokra. Majd a negyedik negyedben jött Justin Jefferson és KJ Osborn is. 

A pontot az i-re Patrick Peterson volt, aki lehúzta Dalton labdáját és 66 yardon keresztül TD-re visszahordta.

Kiemelendő az elkapó sorunk, mert míg Jefferson a szokásos 100+ yardos meccsét hozta, addig az újonc Ihmir Smith-Marsette is elérte a bűvös három számjegyet a yardoknál, ő végül 3 elkapásból 103 yardot és a már említett TD-t hozta össze. Ezzel 100%-os teljesítményt nyújtott, hiszen mindössze 3 alkalommal vette őt célba a Vikings irányítója, mindet leszedte.

Az elkapó sorunkkal tehát nincs semmi gond, kiváló játékosok, akik közül hárman még szemtelenül fiatalok. Egy Thielen, Jefferson, Osborn, Smith-Marsette négyessel jövőre Cousins, vagy aki majd lesz a csapat irányítója, könnyedén tud majd összhangba kerülni.

És akkor még ott lesz a visszatérő Smith Jr és az idén helyére beugró Conklin is. Célpontokból tehát ligaelit szinten állunk, már csak a hívások kellenek és irány a dicsőség.

Hiába a győzelem Mike Zimmer nem úszta meg az elbocsátást, nyolc év után elküldték őt és némi meglepetésre Spielman-t is, aki 16 éve a Vikings General Managere.

A meccs vége a vezetőedző számára talán nem volt felhőtlen, mert bár nyertek, a közönség alapos fújolással búcsúztatta a mester, ugyanis bármennyire is zsebünkben volt a meccs, nem akarta, hogy Jefferson megdöntse a franchise rekordot elkapott yardok terén. Helyette inkább kitérdeltette a játékosokat, így Jefferson 17 yarddal maradt el, hogy beállítsa Moss abszolút rekordját a csapat történetében.

A szezon tehát véget ért és most már más is, sok távozónk lesz, ráadásul egyes játékosok mindenféle rejtélyes üzeneteket posztolgatnak a közösségi médiában, mintha ez lett volna az utolsó meccsük Vikings mezben. Ilyen például Anthony Barr is, aki a következő idényt nagy valószínűséggel már nem Minnesota-ban kezdi meg.

fotó: vikings.com

One thought on “Magabiztos győzelem a szezonzárón, a Vikings most pihenni megy

 1. “Célpontokból tehát ligaelit szinten állunk, már csak a hívások kellenek és irány a dicsőség.”

  Ennek tényleg nagyon örülhetünk, és valóban nem mindig a legjobb a play hívás, de nem ez a ‘dicsőség’ akadálya jelenleg.

  Van egy klasszikus zsebirányítónk, Cousins, akin ha nincs túl nagy nyomás, pazar számokat és statisztikákat hoz (ha valakiben esetleg felmerülne ennek kapcsán, hogy ha nincs nyomás, bárki jó lenne, gyorsan jelzem, ez nem igaz!). Ha Cousins a választott QB-je a csapatunknak (egyelőre még úgy tűnik, ha versenyben akarunk maradni jövőre, ez az egyetlen reális megoldás), akkor az elsődleges feladat lenne, hogy megvédje a támadófal (ez részben egyéni képességen múlik, másrészt a sémákon, edzőkön).
  Ez az (az un. pass protection), amit az elmúlt 4 évben sajnos nem sikerült megoldani.

  Minap belefutottam egy jó statisztikába, íme:
  Vikings OL Pass Protection ranking (from PFF, since 2014):
  2014 = 23rd
  2015 = 28th
  2016 = 30th
  2017 = 17th
  2018 = 27th
  2019 = 27th
  2020 = 29th
  2021 = 27th

  Hát ez elég gyenge, de az már ‘művészet’ egy ilyen ligában, hogy folyamatosan ilyen mélyen tudjuk tartani.

  Ezt az egyet kellene valahogy megoldani, legalább TOP15-re felhozni a támadófalat a passz elleni védekezésben (a játékosok nagyjából adottak, kis upgrade kellene + végre egy jó edző), és akkor tényleg jöhet a várva-várt DICSŐSÉG (= + 7 pont meccsenként).
  Azt hiszem, nem kérek lehetetlent!

  Go Vikings!

  Kedvelés

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.