Random Vikings #14 – GORDON SMITH

Egy olyan játékos következik, akit nem biztos, hogy sokan láttunk játszani, sőt megmerem kockáztatni, hogy itt Magyarországon 0 és 1 közé tehető ez a száma, de maga a játékos sem volt sokat a ligában, karrierje mindössze 5 évig tartott.

TE poszton a Vikings az utóbbi időben nagyon erős, sikerül mindig olyan játékosokat kiválasztani, akik mind blokkolásban, mint elkapásban nagyban segítik a csapatot. 1961-ben került csapatunkhoz az a játékos, aki inkább blokkolásban jeleskedett, de a TD szerzés sem állt távol tőle, ő Gordon SMITH.

A Missouri egyetemre járó játékos karrierje elég rövid ideig, mindössze 5 évig tartott, ami nem nagyon sok. Viszont.

Megkerülhetetlen dolog, hogy ő is tagja volt a Minnesota Vikings első csapatának, hiszen mint tudjuk kedvenc együttesünk ebben az évben szerepelt először az NFL-ben egy évvel korábbi alapítása után. 

Így tehát ott volt, mikor a Vikings első edzője Norm Van Brocklin irányításával megindultunk a szép jövő felé. 

Az itt töltött 5 év alatt mint írtuk inkább a blokkolásokkal vetette észre magát, de ennek ellenére is volt 57 elkapása és szerzett 13 TD-t is. Ezek közül mindegyiket a Vikings legendás irányítójától, Fran Tarkenton-tól kapta, ami nem kis dolog.

Sok információ sajnos nincs a játékosról, így nagy sztorikkal nem tudunk szolgálni. Legeredményesebb idénye az utolsó profi éve volt, 1965-ben 22 elkapásból 431 yardot és 5 TD-t ért el. 

Talán még annyit, hogy mindjárt újonc évében az egyik leghosszabb elkapást mutatta be a ligában, ugyanis Tarkenton 71 yardos passzát sikerült behúznia.

A veterán Smith, aki nemcsak kora miatt veterán, hiszen szolgált az Egyesült Államok hadseregében is, ma 82 éves és vígan él az USA-ban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.