Random Vikings #16 – Madieu WILLIAMS

Folytatjuk egy olyan játékossal aki bár nagy eredményeket nem ért el egyik csapatával sem, így természetesen velünk sem, de a pályán kívül nagyon hasznos tagja volt a társadalomnak, meg is kapta az Év Embere Díjat.

Az USA-n kívül, Sierra Leone-ban született a most bemutatott játékos, aki szüleivel kilenc éves korában érkezett az Egyesült Államokba, hogy valóra váltsák az amerikai álmot, ő Madieu Williams.

A Maryland egyetem játékosa jól teljesített már amatőr korszakában is, a Bengals a 2004-es Draft-on a második körben vette magához, ahol 4 évet töltött el.

Mindjárt az első szezonjában kezdőként számítottak rá, mind a 16 meccsen játszott és ebből csak háromszor volt csere. Igen jó idényt tudhatott magának, hiszen 103 szerelést, 2 sack-et és 3 interceptiont is bemutatott, ráadásul az egyikből TD-t is szerzett.

A sérülések azonban őt sem kerülték el, a második évét nagyrészt ki kellett hagynia és innentől kezdve nem volt olyan szezonja a Bengals-ban ahol végig egészséges volt.

Sőt, mikor a Minnesota Vikings 2008-ban szerződtette őt indításképpen az első hét meccsét nyaksérülés miatt kihagyta, amit még az edzőtáborban szedett össze. 

A Vikings tehát leigazolt őt és egy hat éves, összesen 33 millió dollárról szóló szerződést kötött vele.

Amikor nem volt sérült, akkor kezdőként kapott helyett, de már messze nem volt olyan eredményes, amilyen fénykorában. Leginkább átlagos teljesítményt láthattunk tőle. A Vikings-ban ha a pályán nem is, de a pályán kívül a legjobbat nyújtotta. Williams-nek mindig is az egészség volt a legfontosabb és, hogy az embereket is az egészséges életmód felé terelje. Milliókat fektetett az alapítványába, szintén rengeteg pénzt adományozott a Maryland-i Egyetemnek is. 2010-ben többek között ezeknek is köszönhetően, na meg, hogy minden évben ingyenes football tábort szervezett a 6-14 éves gyerekeknek, ahol egykori és akkori Terps (Maryland-i Egyetem football csapata) játékosok foglalkoztak a gyerekekkel, ezekért a tevékenységekért ő nyerte el a Walter Payton Év Embere Díjat, ami nagyon nagy megtiszteltetés. Ezzel mindössze csak a második Vikings játékos volt, aki ebben az elismerésben részesült. Előtte 1999-ben Cris Carter kapta meg a díjat, mint Minnesota-i játékos.

2011-ben a San Francisco együtteséhez távozott, de ott nem tudta magát beverekedni a kezdőbe, de így is majd minden meccsen lehetőséghez jutott.

Karrierje utolsó évében még megpróbálkozott a fővárosban és a Washington Redskins játékosa lett. Itt nem várt lehetőséghez jutott, ugyanis Tanard Jackson egész szezonra való eltiltása miatt megkapta a kezdő free Safety pozíciót és minden meccsen ő játszott elsőszámú FS-ként. Érdekesség, hogy itt a hatodik játékhéten csak, hogy a Vikings szurkolók továbbra se felejtsék el őt behúzta Christian Ponder passzát, amiből 24 yardos visszahordott TD-t csinált.

A szezon végeztével visszavonult a football-tól és a továbbiakban az alapítványára és a közösségi munkákra fókuszált.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.