Super Bowl győztes koordinátor lett a Minnesota Vikings új vezetőedzője

Bár már napok óta kitudódott, de hivatalosan csak most jelentették be a felek, hogy Kevin O’Connell lett a Minnesota Vikings új vezetőedzője.

Jól megfontolt döntések és megannyi interjú után a Los Angeles Rams csapatát a Super Bowl győzelemig elvezető és segítő támadó koordinátor, Kevin O’Connell veszi át a Vikings irányítását a jövőben.

Bár már sokan kész tényként könyvelték el, hogy Jim Harbaugh lesz az akit a kineveznek a vezetőedzői posztra végül egy maratoni interjú után ajánlat nélkül távozott és tért vissza a Michigan Egyetemre. 

Az új GM állítólag Harbaugh-ot szerette volna, de a vezetőség döntött és végül O’Connell lett a befutó. Persze nem meglepő a neve, hiszen ott volt a finalisták között.

Az NFL-ben 2015-ben kezdett el dolgozni, amikor is a Cleveland Brown csapatánál lett az irányítók edzője. Nem áll tőle messze ez a poszt, hiszen az egyetemen és a rövid NFL-es pályafutása alatt is ezen a poszton játszott.

Az első három évében három csapatnál is megfordult, mint edző, legtartósabb helye az a Washington Redskins-nél volt, itt 3 évig volt az irányítók edzője, de utolsó évében már a támadó koordinátori feladatokat is ellátta.

2020 januárjában, miután a Washington Football Team új vezetőedzője nem számolt vele átkerült a Los Angeles Rams csapatához, ahol megkapta a támadókoordinátori feladatkört.

Ennek idén ért be a gyümölcse, ugyanis az idei szezonban Super Bowl győzelmet ünnepelhetett csapatával, ráadásul egy másik csúcsra is sikerült eljutnia, hiszen mostantól ő is vezetőedző szerepet tölt be az NFL-ben.

O’Connell még nagyon fiatal és bár ezek nagyon nagy szavak így előre, de sokan azt várják, hogy olyan sikereket tud majd elérni itt Minnesota-ban, mint a mentora, McVay a Rams irányításával.

A keret adott, ami az offseason-ben több helyen gyengülni fog, de ugyanakkor erősödni is és persze ott a DRAFT is, ahol már ő mondhatja ki a végső szót (a GM mellett) a játékosok kiválasztásánál.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.