Összeállt a Vikings edzői stábja, készen állunk a munkára

Azt már mindenki nagyon jól tudja, hogy pár hete lezárult egy korszak és nyolc év után új vezetőedző fogja irányítani a Minnesota csapatát az elkövetkezendő években.

Kevin O’Connell friss Super Bowl győztes koordinátor lett a Vikings új vezetőedzője, aki köré új edzői gárda is érkezett.

Alaposan kicserélődött a brigád, szinte alig maradt, aki az elmúlt időszakból ismerős lehet.

Új támadó és védő koordinátor, új pozíciós edzők, lényegében az elkapók edzőjén, Kevin McCardell-en kívül totálisan kicserélődött az edzői stáb.

Nyilván Mike Zimmer távozása után a fia, Adam távozását is borítékolni lehetett, így a linebackerek is új edzőt kaptak Mike Smith és Greg Manusky személyében, akik munkáját Sam Siefkes fogja segíteni. Smith a Packers csapatánál volt az elmúlt két évben a külső LB-k edzője, előtt a Chiefs-nél töltötte be ugyanezt a posztot. Játékosként maga is LB poszton játszott, igaz csak pár évig, 2005 és 2008 között a Ravens csapatát erősítette, de 13 éve már edzősködéssel foglalkozik.

Manusky ismerős lehet a Vikings fanok-nak, mondjuk az idősebb generációnak, ugyanis Manusky 1991 és 1993 között a Vikings csapatában játszott, de már idestova 21 éve az edzői lét élteti. 12 évig Defensive koordinátorként is tevékenykedett.

Nyilván volt egy kis előnye Wes Phillips-nek a támadó koordinátori posztra O’Connell érkezésével, így ki is nevezték. Phillips játékosként csak az aréna footballig jutott, de edzőként már a profik között is jóideje látható. Fő profilja eddig a TE edzőség volt, három csapatnál is ezt a posztot töltötte be. Legutóbb a Rams-nél volt TE edző 2019-től kezdve, de tavaly már belefolyt a passzjátékokba is. Nem is volt kérdés O’Connell részéről, hogy őt fogja megnevezni a Vikings új támadó koordinátorának.

A védelem vezetésére a már 43 éve edzősködő, a sokat megélt Ed Donatell-t nevezték ki. Donatell egy sokat látott edző, 1979 óta irányítja a játékosok fejlődését a védelemben. ’79-ben még az egyetemen a Kent State-n kezdte, 1990-ben pedig a profik között is bemutatkozott, mint a Jets DB edzője. Volt egy kis kisiklás a karrierjében, mikor 2008-ban a Washington Huskies Defensive koordinátora volt, de mindössze egy évig. Ennek is meg volt a miértje, ugyanis a 2008-as idényben a Huskies nyeretlen volt, így az idény után a teljes edzői gárdát szélnek eresztették.

Egy évvel később már a Broncos-nál volt Secondary edző, ahonnan egy Frisco-i (tudom nem szeretik a San Francisco-iak, ha Frisco-nak hívják a városukat) és Chicago-i kitérő után 2019-ben harmadjára is visszatért a Denver Broncos-hoz, ahol a védő koordinátori posztot töltötte be.

Idén viszont nálunk lesz, meglátjuk, hogy mennyire tudja gatyába rázni a srácokat, akik az elmúlt nyolc évben voltak elit szinten is, de az utóbbi idényekben szezonról-szezonra egyre gyengébb teljesítményt nyújtottak.

Az edzői stáb tehát kész, sokan (szinte mindenki) ment és jöttek újjak, akik vélhetően győzelemhez segítik a csapatot.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.