16 év után szétváltak a Vikings és Eric Sugarman útjai

A héten jött a hír, hogy szétválnak a Minnesota Vikings és a már 16 éve ott dolgozó vezető atlétikai tréner Eric Sugarman útjai, és van aki örül ennek.

A Star Trubine újságírója jelentette először, hogy a csapat jelenlegi legrégebbi alkalmazottjától megválik a csapat és külön folytatják.

Eric Sugarman 2006-ban csatlakozott a Minnesota Vikings együtteséhez és három vezetőedzői éra alatt is itt dolgozott. Sugarman korábban a Bears és az Eagles alkalmazásában állt, még mielőtt csatlakozott volna hozzánk. Ő volt a Spielman éra vezető atlétikai trénere, túlélte Childress, Frazier és Zimmer vezetőedzőt is.

2018-ban szintet tudott lépni, mert kinevezték a csapat sportorvosi alelnökévé.

Az évek során nagy népszerűségre tett szert az NFL-ben hozzáértésével és azzal, hogy például segített teljesen felépülni Adrian Peterson-nak a térdszalagszakadás sérüléséből, aki ezután az MVP díjat is besöpörte 2012-ben, de ott volt Teddy Bridgewater esete is, akinél a sérülése elején arról is szó volt, hogy járni sem fog majd tudni, de ő is teljesen felépült és azóta már számtalan meccset játszott az NFL-ben, igaz már nem a Vikings tagjaként.

Ám a sok jó ellenére látszólag nem minden játékos rajongott Sugarman-ért és munkásságáért. Amikor kiderült, hogy Sugarman távozik, egy korábbi játékosunk Ifeadi Odenigbo éles kritikát fogalmazott meg a twitteren, miszerint bármilyen is jó elképzeléssel vannak a trénerről, az csak a látszat.

Ugyanis újonc évében sérüléssel bajlódott a játékos, de szerinte Sugarman nem is törődött vele és inkább a pénz miatt siránkozott. Ezt a véleményét két további volt játékos, Jeff Badet és Jaleel Johnson is osztotta.

Az igazságot mi kívülállók nem tudjuk csak az érintett felek, mi csak a látottak alapján tudunk ítélni. És amit láthattunk az az, hogy Sugarman jól végezte a dolgát és a Wilf család által kiadott közleményben is elégedettek voltak vele és megköszönték, hogy sokat tett a csapatért.

Ez a változtatás egy újabb jele annak, hogy az új GM, Kwesi Adofo-Mensah és a vezetőedző, Kevin O’Connell nem félnek felrázni a dolgokat, és új irányokba lépni. Kinevezésük után szinte a teljes edzői stábot kicserélték és a front office oldalon is végrehajtottak néhány változtatást.

fotó: startribune.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.