Harrison Smith és Adam Thielen szerződését is átalakították, milliókat spórol a csapat

A szabadügynöki piac pörög ezerrel, sorra születnek a meglepetések és a milliós szerződések, mi ma egy kicsit visszavettünk, de azért nem maradtunk most sem hír nélkül.

A fizetési sapka minden évben gond a csaptoknak, mert az európai football-al ellentétben itt nem végtelen mennyiségű pénzt költhetnek játékosok fizetésére.

Szerencsére van, akiknek a csapathűség többet ér mint a pénz, még akkor is, ha az a pénz igazából mégis a számlájukra utalódik, ha nem is ugyanaz alatt a címszó alatt.

Csütörtökön Harrison Smith, míg pénteken Adam Thielen esetében jelentették be, hogy a csapattal együtt átalakították a szerződésüket, így pénzt spórol a csapat a szabadügynöki piacon való tevékenykedésre és később a Draft-ra is, valamint a játékosok is megkapják, amit megérdemelnek.

Elég érdekes az NFL a fizetéseket illetően, mert mindenféle csűrés-csavarással megoldható, hogy sokkal nagyobb pénzt fizessenek a játékosoknak, mint a szabály szerint az megengedett. Mindössze annyi a teendő, hogy más és más címszó alatt fizetik ki az összegeket és így mindjárt “nagyobb” a fizetési sapka.

Ez történik most Thielen és Smith esetében is, akik az eddigi pénzüket, amit a kerettagságért kaptak volna, most aláírási pénzé alakítják át és így mindjárt nem is számít bele abba a bizonyos összegbe. Thielen idén még jobban is járt, mert kicsivel több, mint 2 millió dollárral többet fog kapni idén, ráadásul plusz egy évvel megfejelték a szerződését, így ha minden jól megy két évig még biztosan minket erősít. És miért ne menne minden jól?

Smith esetében is hasonló a helyzet azzal a kivétellel, hogy ő nem keres majd többet, ő szétdobva kapja meg a pénzét. Ezzel a lépéssel idén 6 milliót spórolt a csapat Harrison Smith esetében.

Thielen esetében pedig további 4 millióval nőtt a Vikings mozgástere.

És van mire gyűjteni a pénzt, mert ami eddig a szabadügynöki piacon zajlott a részünkről az inkább csak gyengülés volt, mintsem szinten tartás vagy erősítés.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.