Random Vikings #18 – Kevin WILLIAMS

Visszatérünk megkezdett sorozatunkhoz, ahol véletlenszerűen mutatunk be egykori Vikings játékosokat, akik kisebb vagy épp óriási szerepet töltöttek be a csapat életében.

Most ismét a védelmet célozzuk meg és egy olyan játékos érkezik, aki 11 éven keresztül volt megkerülhetetlen a védelem első vonalában, jöjjön a Williams Wall egyik tagja, KEVIN WILLIAMS.

Az Oklahoma State-ről választottuk ki a defensive tackle poszton játszó Kevin Williams-et, aki nagyon jó pick volt.

Újonc évében máris berobbant, ugyanis 10,5 sack-el a csapat legeredményesebbje volt, valamint a Vikings történetében a második legtöbb sacket szerezte az újonc évében, őt csak Keith Millard előzte meg mindössze fél sack-el még 1985-ben.

Nálunk összesen 166 alapszakasz meccsen léphetett pályára, mindig a legjobb teljesítményt nyújtotta. 

Karrierje során többször lett a hét játékosa, hatszor megjárta a Pro Bowl is és 5 alkalommal a liga legjobbjait tömörítő All-Pro első csapatba is beválogatták.

Williams nagyszerűen mutatta, hogy milyen egy igazi kemény védő, akire mindig lehet számítani. Számtalan csodálatos szerelés, jó oár interception, szerzett labdák tucatjai és karrierje során két alkalommal is pontokat tudott szerezni.

Karrieje során több, mint 500 tackle-t láthattunk tőle, nem is csoda, hogy Hall of Fame aspiráns. Utóbbit ugyan még nem érte el, de ami késik nem múlik.

Mindenesetre a csapatunknál mindenféle elismerésben megvolt a része. Benne van a valaha volt 50 legjobb Vikings játékos között, de tagja a Mall of America Field csapatnak is és a Minnesota Vikings Becsület Gyűrű büszke tulajdonosa is.

Karrierje ugyan nálunk indult, de 11 év után elváltak a játékos és a csapat útjai. 2014-ben új kalandokat próbálhatott ki Kevin, aki az egykori Vikings játékosok kedvenc új célállomásához a Seattle Seahawks-hoz került. Itt nagyon közel volt a csúcshoz, azaz a Super Bowl győzelemhez, de akkor a ligát uraló New England Patriots ellen ő sem tudott annyit tenni, hogy a csapat megnyerje a Lombardi Trófeát.

2015-ben ismét új szerelésben lépett pályára, ekkor már a Saints mezében feszített. Itt is egy évet töltött el, amikoris 2016-ban bejelentette, hogy visszavonul a profi pályafutástól. 

De, hogy ez stílusosan történjen meg természetesen a Vikings együtteséből szerette volna ezt megtenni, így 2016. július 27-én egy egynapos szerződést kötött a csapattal, ahonnan végül visszavonult.

Ezután élte az életét, mint egy visszavonult profi sportoló, de football-tól sosem távolodott el. Olyannyira nem, hogy 2021-ben visszatért Fordyce-be, ahol középiskolába járt és ott ő lett a helyi iskola a Little Rock Central High School védő koordinátora.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.