Random Vikings #19 – Frank WALKER

Jöjjön egy igazi vándor, aki karrierje alatt hat csapatnál is megfordult, de valahogy sehol sem sikerült alapemberré válnia.

Nálunk mindössze egy évet töltött és leginkább a kezdő játékosunk sérülés miatt kapott szerepet, de így is fel tudott nálunk mutatni egy nem annyira vészes statisztikát, FRANK WALKER.

Gyerekkorát és fiatal felnőtt éveit szülővárosa, az alabamai Tuskegee kísérte végig, ugyanis általános és középiskolába is ide járt, de egyetemi éveit is a helyi egyeteme, a Tuskegee University-n töltötte.

A profik között a védelemben szerepelt, CB poszton, de korántsem volt ez mindig így. Mint számtalan más védő, ő is először a támadók oldalán kezdte. Középiskolában leginkább futóként szerepelt, végzősként hat meccs alatt majd 1000 yardot és 12 TD-t szerzett, ami nem rossz.

Miután az egyetemre került már a védelemben mutathatta meg mit tud, bár első évében inkább csak a speciális egységben kapott lehetőséget.

Erős éveket zárt, ezért is történt meg, hogy a Draft-on végül kiválasztották, így került a Nagy Almába, méghozzá a kék felébe.

A New York Giants együttesében már újoncként bemutatkozhatott és micsoda véletlen, éppen a Minnesota Vikings ellen kapta meg a bizalmat először, és óriási meglepetésre le is győzték az addig veretlenül, 6-0-ás mérleggel álló Vikings-t. Csak úgy mellékesen, ebben az évben itt indult meg a lejtőn a Vikings és egy bravúros 6-0-ás kezdés után végül csak 9-7-el zárták a csoportot, nem is járt érte Playoff.

Összesen négy évet töltött el a Giants kötelékében, ahol talán az újonc éve volta legjobb, itt kezdett a legtöbbet. A másik három évében túlnyomó többségben csak csereként vagy a special team tagjaként lépett pályára, nem is tudott jó számokat hozni.

2007-ben szabadügynök lett és a Packers csapott le rá, ahol szintén nem volt alapember – ez amúgy végigkísérte a karrierjét – mindössze egy évet töltött el itt.

Ugyanígy volt a Baltimore Ravens-nél is, ahol már legalább pár meccsen kezdő volt, de nem tudott megragadni.

2010-ben végül szerződtette őt a Minnesota Vikings, tudva levő volt, hogy nem alapembernek. Két meccsen léphetett pályára kezdőként, de ez főleg Cedric Griffin sérülése miatt jöhetett létre. Ám végül ez az együttműködés sem tartott sokáig, 2011-ben ismét csapatot váltott.

Még mondjuk mindig hosszabb volt, mint a Titans-es korszaka, ami még egy hónapig sem tartott, ahova egy nem vért sérült játékos helyettesítésére érkezett, de 30 nap után megváltak tőle.

De nem maradt munka nélkül, mert alig 10 nap múlva 1 éves szerződést kötött a Dallas Cowboys-al, ahol 14 meccsen szerepelt csereként, de a szezon végén nem újították meg a szerződését.

9 NFL-ben eltöltött év után, ahol összesen hat csapatban próbálta ki magát, Frank Walker profi pályafutása véget ért.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.