Random Vikings #21 – Audie COLE

Bár rövid ideig, mindössze 5 évig tartott az NFL-es karrierje, szerintem nem volt egy rossz játékos, többet érdemelt volna, pláne úgy, ahogy bemutatkozott.

Ismét a védelemből jelentkezünk egy játékossal, aki még mai is csak 32 éves, tehát simán a ligában kéne még lennie, de már 5 éve, hogy visszavonult, ő Audie COLE.

Amikor a középiskolában megismerkedett a football-al még több poszton próbálta ki magát. A védelemben safety és linebacker poszton játszott, de a középiskolában leginkább még irányító poszton szerepelt. És nem is rosszul, hiszen három éven keresztül masszív kezdő volt ezen a poszton és majd 4000 passzolt yard mellett 23 TD passzt is kiosztott.

Majd jött az egyetem és a számításait végül a védelemben találta meg a North Carolina State-n. 2007-ben redshirt miatt kimaradt, de egy évvel később az újonc évében már sok lehetőséget kapott, bár ekkor még inkább a speciális egységben.

Majd jöttek egymás után az évek és mindig egyre jobb és jobb számokat mutatott fel, így 2012-ben jó eséllyel pályázott arra, hogy elkel a Draft-on.

Ez meg is történ, igaz csak a hetedik körben került kiválasztásra, de a Vikings bizalmat szavazott neki.

Talán nem volt még olyan késői körös játékos, aki ekkorát tudott volna menni az első előszezonjában. Újoncként, pláne késői választásként nem minden meccsen kapott lehetőséget, de pont a születésnapomkor a Buffalo ellen olyat tett, amire nem sűrűn van példa még az elit játékosok esetében sem. A Bills ellen két egymás után playben lehúzta az irányító passzát és mindkét alkalommal TD-t szerzett belőle. A közönség szívébe azonnal belopta magát, a teljes stadion az ő nevét skandálta hosszú percekig.

Ennek ellenére szerint túl kevés lehetőséget kapott arra, hogy kibontakozzon. Bár a 2013-as idényben a védelemben viszonylag sokat szerepelt, öt meccsen kezdőiként is pályára léphetett, de leginkább a special team-ben való szereplés volt jellemző egész karrierje során.

Mikor lejárt az újonc szerződésre még maradásra bírtuk plusz egy évre, de a 2016-os idénye volt az utolsó, amikor a pályán volt.

2017-ben még a Jaguars és a Saints csapatainál is megpróbált visszatérni, de ez már nem jött össze neki, így egy rövid profi karrier után szögre akasztotta a stoplist.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.