Random Vikings #23 – Tarvaris JACKSON

Folytatjuk egy olyan játékossal, aki két csapatban is kezdő tudott lenni és mindenhol szerették, de egy súlyos baleset következtében már nincs közöttünk.

Az, hogy az NFL-be került csak magának köszönheti, ráadásul mindenki meglepődött, mikor a Minnesota együttese a második körben kiválasztotta őt, hiszen csak egy harmadosztályú egyetem irányítója volt, ő Tarvaris JACKSON.

Annak ellenére, hogy a DIV 1-es egyetem, az Alabama State játékosa volt nem volt akadály, hogy igazán magasan keljen el a játékosbörzén. Persze ehhez tennie is kellett. Bár ezt akkor még nem tudta senki még ő sem, de a Vikings egész senior évét közvetlenül végigkövette, így történhetett meg, hogy a 2006-os NFL Draft-on nagy meglepetésre a másodi körben kiválasztottuk. 

Csapatunk akkori vezetőedzője, Brad Childress csiszolatlan gyémántként jellemezte Jackson-t, aki még sok örömet okozhat a csapatnak és a szurkolóknak.

Az újonc évének előszezonjában a pályára lépő 110 irányító közül a 15. legjobb teljesítményt nyújtotta, Mike Tirico, az ESPN munkatárs egyszerűen a jobb kezes Michael Vick-nek nevezte.

A nagy remények ellenére igazából sosem tudott úgy játszani mint remélték, inkább csak kiegészítő ember volt. Ettől a 2007-es idény eltért, mikor 12 meccsen volt kezdő, de akkor sem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

2008-ban már Rosenfels, míg 2009-től kezdve a kétszer visszavonuló és vissza is térő Brett Favre miatt nem lehetett kezdő.

2011-ben aztán újra megkapta a lehetőséget. Az akkoriban csak a Nyugati-Vikings-nak becézett Seattle Seahawks kezdő irányítója lett. Egy viszonylag eredményes szezon után aztán semmi jó nem következett számára, hiszen oda hozták mellé Matt Flynn-t, majd Russell Wilson-t is, aki egyből kezdő lett, így Jackson nem maradt. El is cserélték őt a Bills csapatához, ahol az egész idényben harmadik számú irányítóként számítottak, illetve nem számítottak rá.

2013-ban ismét a Seahawks felé vette az irányt, ahol végül három további évet húzott le és bár ő nem sokat tett hozzá, de Super Bowl-t is nyert.

A 2015-ös idényt követően szabadügynök lett, de az NFL-be már nem tért vissza.

A football-t nem kerülte el a profi pályafutása után sem, hiszen 2019-ben ő lett a Tennessee State irányító edzője.

Ám 2020 tavaszának egyik napján jött a szomorú hír, miszerint Tarvaris Jackson életét vesztette egy súlyos autóbalesetben. Alabama államban április 12-én este kilenc előtt pár perccel megpördült az autójával majd egy fának csapódott és felborult. A vizsgálatok kimutatták, hogy a 50 kph-s zónában majdnem 120 kph-val hajtott.

Tarvaris Jackson 36 évesen befejezte földi pályafutását, most már az égi football pályán osztja a passzokat.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.