Jefferson már alig várja az új offense taktikát, ami nem az állandó futásról fog szólni

Nincs olyan játékos jelenleg a ligába aki több elkapott yarddal rendelkezik 2020 óta, mint a Vikings elkapója, Justin Jefferson.

A Vikings fiatal elit elkapója, már a 3000 yardot is átlépte, joggal lehet boldog attól, hogy új támadási stratégiát fognak kidolgozni az edzők.

A vezetőedző cserével szinte minden meg fog változni, így a támadójáték is. Ez sokaknak jó lesz sokaknak nem, de egy biztos, Justin Jefferson kifejezetten örömmel vette ezt.

A Vikings támadójátéka az utóbbi évtizedekben mindig is futás orientált volt. Ez köszönhető annak, hogy a vezetőedzőink és támadókoordinátorok nem voltak bevállalósak, jók voltak a futóink és valahogy nem nagyon bíztak a passzjátékban.

Mint kiderült Zimmer vezetőedző Mond-al kifejezetten ellenszenves volt, de az utolsó pár évben Cousins-al is ellenségeskedett.

Szóval Jefferson a legtöbb yardot elkapó játékos 2020 óta, ami annak fényében méginkább lenyűgöző szám, hogy majd 40 elkapással kevesebbje van, mint a ligaelső Stefon Diggs-nek, aki korábban szintén a mi játékosunk volt.

Ha egészséges tud maradni, akkor most még nagyobb célokat tűzhet ki maga elé, ugyanis O’Connell nem fukarkodik a passzjátékkal. Tavaly, mikor még a Rams támadó koordinátora volt összesen 191 alkalommal játszották meg az első számú elkapójukat, Cooper Kupp-ot, ami ligaelső adat.

Az elmúlt három szezonban folyamatosan romlott a Vikings passzolási hatékonysága, olyannyira, hogy tavaly már csak 3 csapaté volt rosszabb, mint a miénk. Izgatottan várjuk, hogy az új éra mit fog elhozni, mekkora javulást tudunk már az első évben elérni e téren. 

Jefferson még az NFL Network-nek adott interjújában bizakodott abban, hogy az új felállásban végre eljön az ő ideje és bár Dalvin Cook és a futás is fontos szerepet kap, de talán nem minden a futás és a 3 yardos passzokról fog szólni az előttünk álló idényben. JJ nem is titkolja, hogy szintet akar lépni még egy ilyen erős karrierkezdés után is. Célja egyértelműen a Hall of Fame.

Nem titkolt célja az sem, hogy az NFL történetében először ő legyen az az elkapó, aki egy szezon alatt eléri a 2000 elkapott yardot. És ha csak azt nézzük, hogy tavaly 108 elkapással 1616 yardig jutott, képzeljük el mi lesz, ha majd kétszer ennyi labdát fog elkapni.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.