Edzőtábor 2022: Nézzük, hogy mi is történt az első héten

Túl vagyunk az új éra első edzőtáborának első hetén, szemezgessünk egy kicsit a látottakból.

Már sokadik éve nem Mankato-ban, hanem a Vikings főhadiszállásán rendezik meg a szokásos, évet előkészítő edzőtábort, ahol a játékosok egymással küzdhetnek meg a végső keretbe kerülésért.

Idén is így történik, de valami más mint az elmúlt években. Új GM és új vezetőedző, akik felrázhatják a csapatot és végre a jó irányba terelhetik a srácokat.

Az már rögtön észrevehető, hogy a játékosok mosolyognak, nincs balhé, senki nem “retteg”. Sőt egyesek kifejezetten örülnek a váltásnak, mert így rekordokat ostromló célokat tűztek ki maguk elé, már rövid távon is.

Kevin O’Connell érkezésével új éra kezdődik a csapatnál, mely reméljük sikeres lesz. Teljesen új felfogás, nem a múltban ragadás, új motivációk és így új célok. Eddig Zimmer vezetésével amolyan old school játékot játszott a csapat, ami persze nem mondhatjuk, hogy néha nem volt eredményes, de inkább csak a hátrányát okozta a csapatnak.

O’Connell megújítja a támadási sémát, sokkal intenzívebb, sokkal passzorientáltabb, támadó felfogású stratégiával vágna neki profi vezetőedzői pályafutásának.

Az edzések rendes mederben folynak, igazából egyelőre nagy meglepetéseket és nagy csodákat nem láthattunk, de persze egészen más egy edzés és egy meccs, legyen az akár előszezon meccs, amit ne felejtsünk el, hogy alig egy hét és itt van az első összecsapás, a Hall of Fame meccsen győzelemmel hangoló Raiders ellen.

De azért mégis vannak azok, akik kitűnnek a többiek közül. Az újonc védők, Lewis Cine, Andrew Booth Jr. és Akayleb Evans is várt szinten felül teljesít. Nincs olyan nap, hogy ne látnánk tőlük szép megoldásokat, de mindegyikük leszedett pár labdát az irányítóktól.

A támadó oldalon is van, aki kitűnik egy kicsit a többiek közül. Oké persze Jefferson toronymagasan vezet a többiek előtt, nem titkolt célja, hogy elsőként az NFL-ben elérje a 2000 elkapott yardot az alapszakaszban. Ennek megfelelően teljesít az edzőtáborban és hozza a szintet, sőt a többiek számára emeli is a lécet. Ezt a lécet túlszárnyalni még nem, de megközelíteni megközelíti KJ Osborn, aki tavaly igencsak sokszor szerepelt a médiában. Na persze nem balhéi miatt, mert ilyen szerencsére nem volt neki, hanem azért mert Jefferson és Thielen mögött stabilan harmadikszámú elkapó lett. Itt az edzőtáborban is azt mutatja, hogy bőven előzi a konkurenciát, így ha tartja a tempót, akkor nem kell izgulnia, az új idényben is bőven kap majd lehetőséget.

Sajnos a kiváló teljesítmények mellett a sérülések is jelen vannak a táborban. Előbb a már említett Irv Smith Jr. Féle ujjsérülés, ami miatt maximum a szeptemberi idénynyitón láthatjuk legközelebb és ez a legoptimistább előrejelzés. De volt kisebb sérülése a futó Kene Nwangwu-nak és az elkapó Ihmir-Smith Marsette-nek is.

Irányító poszton a kezdő szerepkör az idén sem kérdés, Kirk Cousins az, aki irányítani fogja a támadásokat. A csere kiléte viszont még erősen kérdéses. Nate Stanley-től ugyan megvált a csapat, így már csak a továbbra is értetlenül állunk az előtt, hogy mit keres még a csapatnál Sean Mannion és a második esélyt nyerő, Kellen Mond.

Mannion nem egy nyerő irányító ezt azért láthattuk mikor a pályán volt ennek ellenére még mindig a keretben van, de persze hosszú még a felkészülési időszak.

Na de abból, amit Mond esetében láthattunk eddig az ad némi okot arra, hogy Mannion még képben van. Mond tavaly érkezett a Draft-on, de Zimmer láthatóan, majd kimondva is mindig ellene volt, így a tét nélküli meccsen is inkább Mannion-t játszatta, Mond-ról kb tudomást sem akart venni. 

Idén, hogy más a vezetőedző új esély nyílt előtte, de a hét első felében nem nagyon ment neki a történet, olyannyira, hogy átkerült edzeni a harmadik számú csapathoz. Ez nem néz ki túl jól, de csütörtökre és péntekre már összeszedte magát és nagyon jó megoldásai voltak és több TD passzt is kiosztott, így a bizalom megint épülhet irányába.

Ami még így az első hét krónikájához hozzátartozik, hogy a vezetőedző úr kijelentette egyáltalán nem biztos Garrett Bradburry szerepe a kezdő center poszton. Elmondása szerint majd meglátja, hogy ki lesz az, aki az első meccsen kezdőként a pályára lép. Kihívója mindenképp akar, hiszen Chris Reed (ő egyébként a legesélyesebb, hogy Bradburry-t kiszorítsa), Austin Schlottmann és az újonc Josh Sokol azok akik center poszton bevethetők. 

És, hogy egy kicsit a rúgójátékkal is foglalkozzunk, Greg Joseph nagy bizalomnak örvend. Ezt abból is lehet tudni, hogy bár pár hete idehoztak neki egy riválist, pár napra rá már meg is köszönték neki a lehetőséget, így Joseph maradt az egyetlen kicker a csapatban. A héten jól teljesített, az edzők főleg az 50+ yardos kísérleteket gyakoroltatták vele. 35 kísérletből 33 volt sikeres, ebből több 58 yardon túli is volt. O’Connell elmondta, hogy elégedett a látottakkal és szerinte Joseph legsikeresebb évét láthatjuk majd ebben a szezonban.

Ezek voltak tehát röviden a 2022-es edzőtábor első hetén történései, holnap indul a következő hét, ami már “téttel is bír”. Mert bár az előszezon meccseket senki nem veszi komolyan és sokak szerint törölni is kéne őket, de mikor máskor tudná megmutatni egy játékos, hogy érdemes a kerettagságra. Számunkra is eljön az első meccs, méghozzá a Las Vegas Raiders ellen, akik győzelemmel hangoltak a Hall of Fame meccsen a Jaguars ellen. A meccs vasárnap este következik majd, de előtte mindenképp igyekszünk, hogy beszámoljunk a második hét eseményeiről.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.