Edzőtábor 2022: Csendes második hét, felkészülés a Raiders elleni első megmérettetésre

Tovább folyik a munka a Vikings edzőtáborában, ahol különösebb esemény nélkül telt el a hét, igaz volt pár említésre méltó esemény, nézzük is meg őket.

Nem időrendben haladunk, így első és legfontosabb említenivaló, hogy Kirk Cousins-t, a csapat kezdő irányítóját csütörtökön hazaküldték az edzésről, mert nem vol jól. Akkor még nem tudtuk és O’Connell is csak annyit mondott, hogy betegség miatt hagyta ott egy időre az edzőtábort. Azóta kiderült, hogy pozitív lett a Covid tesztje. Ugye bár ebből tavaly nagyon sok nézeteltérés volt az akkori vezetőedző és az irányító között, mert ugyanis Cousins nincs beoltva és azt mondta nem is lesz. Ez Zimmer-nek nem nagyon tetszett és ennek mindig is hangot adott.

Most emiatt az eset miatt egyelőre mást nem, de Cousins-t pihentetik, így nem játszik a Raiders elleni első előszezon mérkőzésen.

Ebből következik, hogy a backup QB pozíciójáért már most megindulhat az éles harc, egyelőre Sean Mannion-t nevezték meg kezdőként, Kellen Mond csak csere, de O’Connell elmondta, hogy mindkét irányító egyforma játékidőt fog kapni, hogy bizonyítson. Ebben a versenyben most Mannion vezet tekintve, hogy Mond sokszor csak a harmadik számú csapattal edz.

A héten is volt egy két kisebb sérülés, többek között Akayleb Evans is oldalvonal mellé kényszerült egy lábsérülés miatt, de nem tűnik súlyosnak. 

Ezen a héten már meccset játszik a csapat (ebben a pillanatban is itt megy mellettem tableten), így ideje volt, hogy kihirdessék az első még nem hivatalos depth chart-ot, azaz, hogy a játékosok, milyen rotációban állnak majd rendelkezésre.

Igazából a támadó oldalon nem vártunk nagy meglepetésre és nem is volt nagyon, de a támadófal az mindig egy pikáns dolog számunkra, tekintve, hogy szinte minden esetben az az offense legkérdőjelesebb egysége.

Idén az első, továbbra is nem hivatalos kezdője a Darrisaw-Cleveland-Bradburry-Davis-O’Neill ötös. Itt megjegyezhetjük, hogy Bradburry kezdőnek nevezése a játékos számára talán megnyugtatás lehet, mert kilátásba helyezték a center poszton hamar eljöhet a váltás ideje, de úg tűnik, egyelőre megvan a bizalom Bradburry felé.

A védelemben nincs nagy meglepetés, a mostani vezetés is kicsit óvatos még és a tapasztalt játékosokat nevezték meg kezdőnek, legalábbis egyelőre.

Jól halad az első körös választásunk, Lewis Cine felkészülése is, ha így folytatja hamar versenyre kellhet a kezdő pozícióért Camryn Bynum-al. Igazából ugye Bynum is csak a második évét tapossa, tehát csak annyi előnye van, amit tavaly össze tudott szedni. Bynum egyébként nem volt rossz tavaly, több interceptiont is szerzett, kellemes csalódás volt.

Az holtidényben szerződtetett szabadügynökök közül, Jordan Hicks, Harrison Phillips és Za’Darius Smith, akiket kezdőként jelöltek a saját posztjukon.

Mint mondtam nagyon sok kiemelkedő dolog nem volt a második héten, a játékosok folyamatosan készülnek az előttünk álló idényre. Szerencsére nincsenek balhét, nincsenek kihágások, minden úgy zajlik, ahogy annak lennie kell.

A Raiders elleni meccs lesz az első mondjuk úgy, hogy megmérettetés, ahol a cserék és a cserék cseréi bizonyíthatnak.

Még ne dőljünk a kardunkba, ha esetleg nem olyan eredmény születik, amit mindannyian vártunk, ez még csak a felkészülés egy új szemlélet szerint, új vezetőedzővel. Minden elem a helyére fog kerülni és csodálatos évek várnak ránk.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.