Szoros meccsen vereség a Las Vegas ellen, de sok helyen látszott, hogy ez még csak az előszezon eleje

Vereséggel kezdődött meg az O’Connell éra a Minnesota Vikings csapatánál, de ebből semmiféle messzemenő következtetésre ne asszociáljunk, ugyanis ez még csak az előszezon és annak is az eleje.

Izgalmasnak nem igazán mondható, de háttérzajnak annál inkább kiváló mérkőzést láthattunk a 2022-es előszezon első hetének záró mérkőzésén.

A Vikings együttese a Raiders csapatához látogatott és egy eseményekben nem túl gazdag találkozón 6 ponttal maradt alul ellenfelénél.

Mindkét csapat új vezetőedzővel futott neki ennek az idénynek, most a hazaiak jobbnak bizonyultak.

Nálunk Sean Mannion kezdett irányító poszton a második negyedben Kellen Mond váltotta őt. Még visszatérve az első negyedre, sokmindent nem láthattunk, de a Vikings defense nagyon emlékeztetett a tavalyi és a tavaly előtt védelemre. Az újonc Andrew Booth Jr.-nak nem volt túl sok szerencséje, vagy csak nagyon akart, de több alkalommal is szabálytalankodott, sőt egy play-en belül sikerült neki 30 yardnyi büntetést összehoznia. Oké szoknia kell még a közeget és nem biztos, hogy itt annyi minden belefér, mint az egyetemen.

Ám, hogy ne csak negatívkodjunk a védelemmel kapcsolatban említsük meg, hogy négy alkalommal is sikerült sackelni a Raiders irányítóját, ebből kétszer T.Y. McGill-nek, aki a Kwesi GM éra első szerződtetése volt.

Mannion-nak valószínű reszeltek a csapatnál, mert bár nem hibázott nagyot a meccsen, de Mond annyival jobban képviselte az irányító posztot az ő játékidejében, hogy már-már eldőlt, hogy ki lesz Cousins mögött a backup.

Mond első drive-ja nem volt szerencsés. Kicsit lassan kezdett a srác, de lényegében az összes “hiba” ebben a drive-ban kijött. Innentől kezdve viszont jól teljesített és a meccs végére 119 yard mellett 2 TD passzt is kiosztott, több 15+ yardos sikeres átadás mellett.

Mi a jelentős pontszerzéseket a második félidőre hagytuk, mindkét TD elkapást Albert Wilson jegyezte.

Amit igazából megtudtunk ebből a meccsből az három dolog biztosan.

A támadófal egész jól nézett ki, az utóbbi éveket elnézve biztatóan mozogtak. Ingram a legjobb volt ebből az egységből, belőle nagyon sokat profitálhat a csapat. A PFF neki adta a Vikings támadófalából a legmagasabb értékelést.

A második dolog a már előbb említett csere irányító kiléte. Úgy tűnik, hogy ez már az első meccsen kiderült, Mond lesz a befutó. Jól mozgott, nem hozott felelőtlen döntést és passzolt a vakvilágba és mobilis. Nem véletlen láthattuk döntő többségben őt a pályán, nem lenne meglepő, hogy ha a 49ers elleni meccsen már ő kezdene. Érdekesség még vele kapcsolatban, hogy a másodéves irányító az első előszezon TD passzát ezen a meccsen osztotta ki, és persze a másodikat is.

A harmadik, amiben biztosak lehetünk az az, hogy csapatunk futójátékának jövője biztos kezekben van.

Kene Nwangwu már tavaly is megmutatta, hogy kell villámgyorsan futni a labdával, ezt tegnap is hozta, az első negyedben kiemelkedett a futójátékával.

A második negyed felénél az újonc Ty Chandler is pályára léphetett, aki azonnal letette a névjegyét és 5 futásból 10 yardos futást átlagolt, ráadásul az ütközésektől sem riadt vissza. Mindennek azért örülhetünk, mert bár jó, hogy itt van, de Alexander Mattison valószínű utolsó évét tölti a csapatnál, ha egyáltalán még idén el nem lesz cserélve, ugyanis vele kapcsolatban felröppentek a hírek, miszerint ez is opció.

A támadójáték a 2 TD és a jó futójáték ellenére kicsit döcögött néha. Itt ki kell emelni a harmadik kísérleteket, ami nagyon borzasztóan ment. Összesen hét kísérletünk volt a harmadikra, amiből mindössze egyetlen egy volt sikeres és az is csak a meccs végén. De talán az bizakodásra adhat okot, hogy a Las Vegas 70 yardból hozott össze összesen 300 támadóyardot, míg mi 50-ből ugyanezt megcsináltuk.

És persze nem múlt el a találkozó Vikings játékos sérülése nélkül, Dan Chisena egy 22 yardos elkapása után igencsak sántikált, a meccs végén a vezetőedző el is ismerte, hogy a játékos lába megsérült, de több részlet egyelőre nem ismert.

A meccset végül 26-20 arányban a hazaiak nyerték, tehát vereséggel indultunk neki a 2022-es évnek. 

O’Connell a meccs után azt mondta, hogy a vereség nem jó és ennek ellenére van olyan, látott olyat, mai miatt örülni kell, de kiemelte, hogy a sok büntetéssel kezdeni kell majd valamit, mert az a későbbiekben, ahol tétje is lesz komolyan hátráltathatja a csapatot.

Elmondta még, hogy sok sztárt pihentetett, de a támadó és védőfalat muszáj volt játszatni, hogy a folyamatosság meglegyen. Erre ezen gondolat mentén a többi előszezon meccsen is számíthatunk.

Ezen a héten folytatódik a felkészülés és majd a 49ers ellen lépünk pályára hazai pályán, akik korábban fognak érkezni, hiszen a héten közös edzések is lesznek a két csapat részvételével.

végeredmény:
MINNESOTA VIKINGS 20 – 26 LAS VEGAS RAIDERS

következő mérkőzés:
SAN FRANCISCO 49ERS – MINNESOTA VIKINGS, 2022.08.21 01:00 (CET)

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.