Beharangozó 2. hét: VIKINGS – EAGLES

Tökéletesen kezdtük meg a szezont az első héten, a vártnál sokkal simábban sikerült túllépni a Green Bay együttesén, de nincs idő örömködni, mert máris itt az újabb megmérettetés, ellenfelünk a Philadelphia Eagles.

Az első játékhéten a legtöbb pontot termelő meccs egyik részvevőjével találkozunk a második héten (és a másikkal a harmadik héten), nem lesz egyszerű dolgunk. A Packers ellen látottak ellenére sem minket tartanak a találkozó esélyesének, a szakértők elenyésző része vár csak Vikings sikert.

Áttekintés

Nagyon jó játékosállománnyal vagyunk megáldva, ezt láthattuk az első meccsen is. A támadóink remekül kezdtek és az első félidőben lerendezték a meccset. Itt viszont még van mit csiszolni, mert oké Jefferson tényleg egy szörnyeteg, félidőben már 158 elkapott yard-al állt, de a második félidőben eltűnt, ahogy a támadósor is. Oké persze eljutottunk kétszer mezőnygól távolságba, de ez az a terület, amit bőven javítani kell. Ezt szerintem az edzők is látják és az Eagles ellen jelek is lehetnek a változással kapcsolatban. Kell is majd, mert a Philadelphia 38 pontot tett fel az első meccsen, ebből 14-et a második félidőben. Nem támaszkodhatunk arra, hogy majd a védelem megvédi az előnyünket. Tény, hogy nagyon jól helytálltak a srácok a védelemben, de még 16 meccsen ilyen terhelést nem fognak tudni elviselni. Szerencsére tele vagyunk tehetséges és kiemelkedő játékosokkal, a cseréink is minőséginek mondhatók.

A másik oldal viszont nem lehet boldog a siker ellenére sem, mert már 17 pontos előnyben is voltak a Lions ellen, a végén izzadtak rendesen, hogy az sovány előny megmaradjon. Azért ott, ahol a Goff vezette Lions 35 pontot tud felpakolni ott még igencsak sok a kérdőjel. Persze van egy jó irányítójuk, aki nem csak karban, de lábban is erős, Jalen Hurts is nagyban kellett a Phily sikeréhez. Na mondjuk TD passzt pont nem osztott ki.

A meccsről

Azt már említettük, hogy a szakértők nagy százalékban egyetértenek abban, hogy ezen a meccsen az Eagles az esélyes. Persze ugyanez volt egy hete, hogy a Packers az esélyes, aztán erre erősen rácáfoltunk. Irányító játékban a tapasztalat nyilván Cousins mellett szól, de modernebb, mobilisabb felfogású Hurts, aki okozhat kellemetlen pillanatokat. Amiben az Eagles erős az a futás. Mi sem jobb bizonyíték erre, hogy mind a négy TD-t futva szerezték a Lions elleni meccsen. Itt kell megfogni őket és minél jobban limitálni a földön megtett yardjaikat. Látok itt némi nehézséget, a Packers volt, hogy meg tudott indulni kicsit a labdával.

Persze nem szabad csak egysíkúan gondolkodni, mert könnyen szétpasszolnak, AJ Brown, az Eagles új szerzeménye 10 elkapásból 155 yardot szerzett a múlthéten, de ott van a meccset megnyerő DaVonta Smith is, ők ketten lesznek ismét Hurts fő célpontjait, nem lesz egyszerű dolga Peterson-nak és Dantzler-nek.

De ami az ő erősségük az az ellenfélé is lehet, hiszem a futás ellen nem bizonyultak valami biztosnak az első héten. A Lions futója, Swift egymaga 144 yardot pakolt fel ellenük , végül majd 200 yardot tudott futni a michigani csapat. Dalvin Cook és Alexander Mattison-nak jó napja lehet és mivel láthattuk az első meccsen, hogy megy aa rotáció, így most akár meg lehet engedni egy kicsit több futást is. És ennek igazából nem is kell a passzjáték rovására mennie, csupán el kell érni, hogy minél több támadási lehetőségünk legyen.

A védelemben talán jobbnak mondhatjuk magunkat, ráadásul ott lesz a pályán majd Lewis Cine is, aki az első fordulóban sérülés miatt nem állt rendelkezésre, de most már bevethető. Minden azon fog múlni, hogy képesek vagyunk-e a második félidőben is pontokat feltenni az eredményjelzőre és hogy a védelem mennyire tudja megállítani az Eagles támadásait, elsősorban a futásokat.

Ne felejtsük el, hogy ez egy főműsoridős meccs lesz, amiben Cousins valamiért nem a legjobb, persze előfordult már hogy nyert, velünk is volt már ilyen meccse.

A mérkőzés magyar idő szerint 2022.09.20-án 02:30-kor kezdődik, az ARENA4 élőben közvetíti.

Múltidézés

A két csapat eddig összesen 29 alkalommal találkozott egymással és ha csak egy meccsel is, de többet nyert a Vikings. 1962 óta tart ez a párharc, de mivel csak ritkán találkozunk ezért a kevés meccsszám a két fél között. Legutóbb 3 éve volt szerencsénk mostani ellenfelünkhöz, akkor elég nagy arányban 38-20-ra sikerült megnyernünk a meccse, Cousins 4 TD passz is kiosztott.

Sérülésjelentés

Jó hír, hogy a múlthéten sérülés miatt kényszerpihenőre ítélt Lewis Cine a héten már teljesértékű edzést tudott végezni és így ott lehet az Eagles ellen és debütálhat az NFL-ben. Erre szinte biztos, hogy sor fog kerülni. Egyetlen igazi hiányzónk lesz, a szintén újonc Andrew Booth Jr., aki a Packers elleni meccsen sérülést szenvedett, a héten egyetlen tréningen sem vett rész, hivatalos az információ, hogy ő nem játszik hétfő este.

Több hiányzónk és visszatérőnk nem is lesz, a héten és eddig a szezonban szerencsére elkerültek az ilyen jellegű események, ebben bízunk a továbbiakban is.

Az Eagles részéről 7 játékos is felkerült a sérültlistára, de csak azért, mert pihenőt kaptak. Hazai oldalon tehát nincs említésre méltó sérült játékos, sőt szinte a teljes keret egészséges és bevethető.

Tipp a meccsre

A múlthéten szoros meccsre tippeltem és Vikings sikerre. Az egyik be is jött, de nem volt túl szoros. Egy meccsből sajnos nem tudunk kiindulni, hogy mit is játszunk, mert lehet, most teljesen az ellenkezőjével találjuk szembe magunkat. Talán az szól az Eagles mellett, hogy sok pontot tudtak szerezni, igaz a Lions volt az ellenfél. Ezen a meccsen apróságok fognak dönteni, így a tippem:

VIKINGS 25, EAGLES 22

Tippelőink között, akiknek száma hatványozódott 30-5 arányban a Vikings sikere mellett tették le a voksukat.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.