Északi kitekintő 2. hét: Lions és Packers javítás, egálra rontott a Vikings és a Bears is

A második héten teljesen kiegyenlített lett az NFC Északi csoportja miután az első héten vereséget szenvedő Lions és Packers is nyerni tudott, míg a Vikings és a Bears egyaránt vesztesként távoztak aktuális ellenfelüktől.

A Minnesota Vikings borzalmasan gyenge teljesítményt tett le az asztalra a legutóbb. Szinte döbbenten néztük, hogy az első heti bravúr után, mi ez a katasztrófa amit a pályán művelünk. Az Eagles elleni meccsen látható volt, hogy nem nagyon tudtuk, hogy mit is kell csinálni, de ez sajnos az edzőkre is igaz. Oké, hogy újonc vezetőedző és kell még a tapasztalat, de azért ugyanez a gárda egy hete a Packers verte, most meg alig volt értékelhető teljesítmény. Cousins belecsúszott egy hibába, ami miatt elvesztette az önbizalmát és sorra hozta meg a hibás döntéseket, az örvény beszippantotta. 3 eladott labda lett a vége. Ebből a meccsből tanulni kell és nem letargiába esni, mert máris itt a következő megmérettetés, ami nem lesz egy egyszerű menet.

Ellenfelünk a Lions, akik több, mint kétszer annyi pontot szereztek eddig mint mi, ráadásul ők feltettek az Eagles ellen 35-öt.

A Green Bay Packers könnyed játékkal gyűrte le a csoportrivális Bears-t, akik nem tanúsítottak túl nagy ellenállást. Passzok ellen szinte nem is kellett védekezni. Packers oldalon Rodgers-nek sem kellett megerőltetnie magát, így talán most nem volt annyira ideges, mint egy hete. Győzelmükkel javítottak a mérlegen, de még mindig csak másodikak a csoportban.

Ezen a héten már egy acélosabb ellenféllel kell szembenézniük, ellenfelük a családi gondokkal küzdő Tom Brady vezette Buccaneers lesz. Habár idegenben lesznek akár esélyük is lehet, ha Brady megint egy Saints elleni teljesítményt tud csak nyújtani, ahol nagyon látszott rajta, hogy nincs ott fejben.

Esélyesként lépett pályára és hozta is a kötelezőt a Detroit Lions együttese, akiknek sikerült megszerezniük az első győzelműket az idényben. Áldozatuk a Commanders volt, akik nem tudtak mit kezdeni a remek formában játszó Goff-al. Igen, ilyen is van. Goff-nak bár viszonylag sok passz pontatlan volt, eladott labda nélkül hozta le a meccset, de ami még durvább az az, hogy 4 TD passzt is kiosztott. Megint sok pontot termeltek, így ebben a mutatóban a liga élmezőnyéhez, sőt holtversenyben a Chiefs-el a dobogó harmadik fokán állnak.

A héten a Vikings az ellenfelük, akiknek sajnos igencsak gondot okoz a pontszerzés eddig a szezonban, még feleannyi sem jött össze, mint a Detroit-nak. Izgalmas meccs lesz és bár a Vikings-ot várják győztesnek, a Lions most borsot törhet a házigazdák orra alá.

A Chicago Bears csoportmeccset játszott a Packers ellen, ahol azért arra lehetett számítani, hogy nem lesz egyszerű dolguk. Rodgers-ék az első heti blama után győzelmi kényszerben voltak, ennek megfelelően teljesítettek és megverték a Chicago-t. Továbbra sem a passzjáték az amiben a szeles város csapata erős, Fields most is alig engedett el labdát a levegőben. Összesen 11 alkalommal próbálkozott, ebből hétszer volt eredményes. TD-t nem, de eladott labdát összehozott. Meglehetősen kevés támadójátéka van a Bears-nek, ami hosszútávon nem lesz kifizetődő, mert ennyire egysíkú játékkal a mai modern football-ban nem sokra fognak menni.

A harmadik héten a még nyeretlen Texans ellen javíthatnak, akiknek eddig az első fordulóban elért döntetlen a legjobb eredményük. Igaz a Denver ellen épphogy csak kikaptak, de a Broncos olyan borzalmasan játszott, hogy még a saját közönsége is kifütyülte őket.

NFC NORTH csapatok eredményei a 2. héten:

WASHINGTON COMMANDERS 27, DETROIT LIONS 36
CHICAGO BEARS 10, GREEN BAY PACKERS 27
MINNESOTA VIKINGS 7, PHILADELPHIA EAGLES 24

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings110.500-111 (-4)
2Green Bay Packers110.500+15 (+5)
3Detroit Lions110.500+616 (+10)
4Chicago Bears110.500-830 (-5)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.