Beharangozó 5. hét: BEARS – VIKINGS

Mindössze az ötödik olyan csapat a ligában a Vikings, ami az európai meccs után nem ment szünetre és rögtön pályára lép a következő fordulóban, ellenfelünk a Chicago Bears.

Véget ért az európai kaland számunkra, ami a szerencsének is köszönhetően végül jól alakult az eredményt tekintve. 

Áttekintés

A szezon eddig a vártnál jobban alakul számunkra ha az eredményességet nézzük. Bár nagyon sok még a megkérdőjelezhető edzői tevékenység, az eredményeket fel tudja mutatni. Persze azért egy nagy adag szerencse is kell, mert valljuk be bármelyik meccs bőven másképp is alakulhatott volna. Talán csak az Eagles elleni nem, ott eleve vereségre voltunk ítélve. A Bears meglepetésre győzelemmel kezdett, azóta viszont két vereség és egy győzelem a további mérlegük, ezzel tökéletes kiegyensúlyozottság e tekintetben. Passzjáték nincs, futás viszont annál több és eredményes is.

A meccsről

Mint legelőször írtuk a Vikings mindössze az ötödik olyan csapat az NFL történetében, ami egy európai meccs után egyből pályára lép a következő fordulóban. Ez eddig nem hozott szerencsét az elődöknek, hiszen a legjobb eredmény az egy döntetlen amit ebből ki tudtak hozni, de leginkább vereséget szenvedtek, egy biztos, győztes nem volt.

Mi ennek kívánunk véget vetni és ehhez a legjobb ellenfél a Chicago Bears lesz, akik bár nyertek idén két meccset, de hogy ez miként történhetett meg azt senki nem tudja.

Ha a Vikings oldalon vannak akik nem kedvelik Cousins-t, mert nem tud passzolni, és ha egyszer meginog onnan már nincs visszaút, akkor mit érezhetnek a Chicago szurkolók a saját irányítójukkal kapcsolatban. Justin Field helyett szinte bárki állhatna a center mögött és várhatná a labdát nem sokat változtatna a helyzeten. Az elmúlt négy fordulóban volt annyi sikeres passza, mint bármelyik másik irányítónak egy meccsen. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Bears-nél nincs passzjáték. Ezt nem is titkolják, mert inkább a futásra építik a stratégiájukat. Nekünk ez viszont rossz lehet, mert mi meg ennek a megállításában gyakran nem vagyunk a helyzet magaslatán. Oké nem olyan vészes a helyzet, de a meccsenkénti 131 bekapott futott yardos átlaggal a mezőny utolsó harmadában vagyunk. Éss a Bears szeret futni az egyszer biztos. Meccsenkénti átlagban és összyardokat tekintve is a dobogó alsó fokán helyezkednek el. Ez lehet nekik ma a fő fegyverük. Ezen a téren bár mi nem nyújtunk kiemelkedőt az állandó teljesítmény azért megfigyelhető. A rotációnak is köszönhetően akár kiszámíthatatlan is lehetne a futójátékunk, de a gyakori középső futást a meccseken hamar kiismerheti az ellenfél.

Szerencsére mi nem csak ebből élünk, hanem van némi passzjáték is. Ha megszűnik a csőlátás és túllépünk azon, hogy Jefferson ott van a pályán és mindent felé kell dobni, akkor egész értékelhető a passzjáték. Van elég jó célpontunk, még ha most egyet nélkülözni is kell. Ben Ellefson IR listára került, egy ideig nem fog játszani. De ott van a Three Deep 2.0 (Jefferson, Thielen, Osborn), akiknek ma akár nagy meccsük is lehet. JJ megint jól termelte a yardokat a múlthéten, így ismét visszakapaszkodott a yardok terén az élmezőnybe.

A meccsen mi vagyunk az esélyesek, épp eszű ember nem igazán tippel ma vendég sikerre.

A szakértők úgy vélük, hogy mi vagyunk a favoritok és legalább 7,5 ponttal fogunk nyerni. De amúgy minden várakozás meg tipp szinte felesleges is, mert úgyis az utolsó percben fogunk nyerni egyetlen mezőnygóllal.

Múltidézés

Ez a párharc is elég távoli múltra tekint vissza, ez a találkozó már a 122. összecsapás lesz a felek között.  Ha nem is sokkal, de azért még a Vikings van előnyben a győzelmeket tekintve, ráadásul jelenleg két meccses győzelmi szériában is vagyunk, jó lenne ezt növelni. Legutóbb idén januárban mérkőztünk meg egymással, ott a 31-17-es győzelemnek hála hoztuk a kötelezőt, bár Zimmer állását ez sem mentette meg.

Sérülésjelentés

Lewis Cine súlyos lábtörése miatt a szezon hátralévő részére kidőlt és így IR listára is került. Jó hír, hogy már a műtéten túlvan, ahol nem lépett fel semmiféle komplikáció, valamint szombaton, azaz a tegnapi napon már Minnesota-ba is visszatérhetett. Ugyancsak IR listára került a tight end, Benn Ellefson is ágyéksérülés miatt.

Andrew Booth Jr, akinek quadricepsz sérülése volt a héten már volt olyan nap is, mikor teljes értékű edzésmunkát végzett, de a meccsre még csak kérdéses besorolást kapott. Ugyanúgy, mint a fake punt passzt elkapó Jalen Nailor is, akinek hátsó combizom húzódása van.

Vendég oldalon a heti sérülésjelentés elég hosszú, de a mai meccsre csak két játékos kapott valószínű nem játszik besorolást. Jaylon Johnson és Dane Cruikshank azok, akik kihagyni kényszerülnek a Vikings elleni meccset.

Tipp a mérkőzésre

Kicsit fölélőttem a Saints ellen a szerzett pontjainknak és a különbségnek is, de most már tényleg itt lenne az ideje villantani egyet és nem a szívbajt hozni a szurkolókra. A Bears bőven verhető ellenfél és a hét és fél pont tartható, talán még egy kicsit több is, így a tippem a mai meccsre:

BEARS 13, VIKINGS 25

A tippelőink körében kétség sem fér a győztes kilétét illetően, 28-0 arányban mind hazai, azaz Vikings sikert várnak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.