Simának ígérkezett, de a végén a Bears elleni meccs is szoros lett

Úgy tűnik a Vikings a vezetőség alapos kicserélődése után képtelen sima meccset játszani, igaz a győzelem már zsinórban három meccsen van meg, de vajon meddig tart ki a lendület?

A Bears-nél nagyságrendekkel jobb játékosokból áll a Vikings kerete és a meccsen úgy bekezdtünk, hogy ez simán ki is jött a két fél között, de a találkozó végén így is azért kellett izgulni, hogy meg ne égjünk hazai pályán.

Azt már a meccs kezdő sípszójánál tudtuk, hogy a Packers londoni bukása miatt bármi is lesz az élen maradunk a csoportban, de mivel azt is tudtuk illene nyernie a szedett-vetett Bears ellen a vereség szóba sem jöhet.

És nem is jött, de azért ehhez megint jól kellett állnia a csillagoknak.

Cousins statisztikailag tökéletesen kezdte a meccset, hiszen az első 17 passza mind sikeres volt. Ezzel a múltnak adta át Tommy Kramer 1976-os rekordját, így mostantól levakarhatatlanul ott van Cousins neve egy franchise rekord mellett.

Az első félidő utolsó percéig úgy tűnt, hogy ez a meccs végre simán a miénk és hozzuk a kötelezőt. A Bears az szó szerint csak védekezni jött fel a pályára, alig 3 percet támadtak az első félidőben, míg mi azért egy kicsit többet.A támadók most jól szerepeltek és jöttek a pontszerzések is. Cook kétszer is futva ért a gólvonal mögé, míg a lesajnált Jalen Reagor elkapott TD-vel növelte az előnyünk.

Aztán jött egy Montgomery TD futás, ami valamit megváltoztatott. A szünetben még 11 ponttal vezettünk, de a negyedik negyedre ez már ponthátránnyá változott.

Nem tudni, hogy mi okból, de a második félidőben támadó oldalon semmi nem jött be. Maradtak ki mezőnygól kísérletek és az előrehaladásban is igencsak sok akadályba ütköztünk.

Ez a visszaesés a negyedik negyed közepére odáig fajult, hogy a Bears szégyenszemre megfordította a meccset ahol korábban 17 pontos előnyünk is volt. 

A vendégek fordító mezőnygólja után valahogy összeszedtük magunkat és egy elég hosszúra nyúlt drive végén végül megszereztük a vezetést. Önbizalom növelés gyanánt még a kétpontos kísérletet is összehoztuk.

A meccsből azonban volt még elég idő, hogy a Chicago összetörje álmainkat, de Cameron Dantzler ellopta a show-t. A show-t és a labdát is, de szó szerint, ugyanis Fields jó átadását a korábbi Vikings elkapó Ihmir-Smith Marsette kapta el, aki elég jó mezőnypozícióba hozhatta volna a vendégeket, de Dantzler nemes egyszerűséggel kitépte a kezéből a labdát ezzel megmentve a győzelmünket.

Ezzel a mozdulattal meg lett a negyedik siker is az évben. Ez talán nem nagy szó, mert általában megvan, na de még csak az 5. hétnél tartunk, ez nagyon nagy öröm. Azt most hagyjuk, hogy milyen körülmények között születtek meg ezek a sikerek, élvezzük az ízét.

4-1 a mérleg, ilyen aránnyal Kirk Cousins még egyszer sem állt karrierje során, mondjuk ez igaz volt a múlthéten a 3-1-es mérlegre is.

Sajnos ez a meccs sem maradt Vikings játékos sérülés nélkül. A special team-ben szereplő Ty Chandler ujjtörést szenvedett, ami miatt egy kis kihagyás vár rá, IR listára került.

A még egy meccs van hátra a pihenőhétig. Miami felé vesszük az irányt, ahol a hírek szerint az idén újonc, a hetedik körben draftolt Skylar Thompson fogja vezetni a hazaiakat, így már most kijelenthető, ez is kötelező győzelem kell, hogy legyen.

végeredmény:
CHICAGO BEARS 22, MINNESOTA VIKINGS 29

következő mérkőzés:
MINNESOTA VIKINGS – MIAMI DOLPHINS, 2022.10.16 19:00

vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.