Beharangozó 8. hét: CARDINALS – VIKINGS

Vége a pihenésnek, ismét pályán a Vikings, az alapszakasz végéig még 11 meccs vár ránk, indításnak mindjárt itt az Arizona Cardinals együttese.

Nem lesz könnyű mérkőzés, legalábbis nem várhatjuk, hogy a Cardinals majd könnyen megadja magát, bár az idei szezonban elég hullámzó a teljesítményük.

Áttekintés

Hazai pályán tökéletes mérleggel állunk jelenleg és összességében is csak egy vereségünk van az öt győzelem mellett. A pihenőhét kicsit talán korán jött, de az is lehet, hogy pont jó lesz, mert azért valljuk be voltak hiányosságok a szezon eddig részében. Az elmúlt idények és az idei között sok a hasonlóság, de egy lényeges különbség van, amit Cousins is megerősített, hogy most a meccsek a végén a mi javunkra dőlnek el. Ez eddig nem így volt, mert a szoros meccseken rendre mi voltunk azok, akik csak nézők voltak a győztes csapat ünneplése alatt. De most a szoros meccsek végig Vikings oldalon jönnek, ez örvendetes.

Van hova fejlődni, nagyon igaz ez a védelmünkre, ami sajnos összességében a liga hátsó felében tanyázik, a számok alapján csak 5 csapatnak van rosszabb defense. Ami nagyon visszavet a rangsorban az a passz elleni védekezés. Korábban a futásokat is rendre csak néztük, de ott feljavultunk egy erős közepes teljesítményt már tudunk hozni, az utóbbi két meccsen bőven 100 yard alatt tartottuk az ellenfél futójátékát. A levegőben viszont tényleg rosszak vagyunk, itt egy gyengébb ellenfél is könnyen nehéz helyzetet teremthet számunkra, a Cardinals pedig pár meccse jól használja elkapóit, nem véletlenül tartunk egy kicsit ettől.

A vendégek három siker mellett négy vereséggel állnak. Hullámvölgy a szezonjuk, de nem veszélytelenek. A négy vereségből csak egy volt olyan, ami nagyarányú volt, a többin szinte mindig egy labdabirtoklásnyi különbséggel véreztek el, igaz a sikereik is mind szorosak voltak. A Saints ellen legutóbb 42 pontot tettek fel a pályára, amivel hozták a győzelmet.

A meccsről

Nem tudom melyik a jobb, ha folyamatosan meccsben van egy csapat vagy kap egy hét pihenőt. Oké persze a bye week nem választható, de itt most lényegében ez a történet. Mindig kérdés ilyenkor, hogy az aki kiesik a ritmusból miként tud visszarázódni. Nyilván vagy gőz vagy veszít. Oké persze ott a döntetlen is, de annak semmi értelme. Sokak szerint az hogy ilyen kiemelkedő mérleggel áll a csapat bőven túlértékelt, mert nem érdemeljük meg. Erre még 11 meccsünk van rácáfolni az alapszakaszban és bebizonyítani, hogy igenis ott a helyünk és velünk is számolni kell. Igen ez a sok éppenhogy megnyert meccs nem feltétlenül a nagy magabiztosságot feltételezi és kifelé sem így tűnhet, de azért mégis csak megnyertük azokat a meccseket.

A Cardinals nem pihent, neki sorozatban a nyolcadik meccsen jön a szezonban, így ők ritmusban vannak. Győzelemmel hangoltak az ellenünk játszódó meccsre, de mi is ha nem számítjuk a pihenő hetet négy meccses győzelmi sorozattal érkezünk. Hazai pályán itt a közönség, ráadásul most biztosan lesznek kint magyarok is a meccsen, akik a több mint hatvanezer szurkolóval együtt ki fogják szurkolni nekünk a sikert. Mint írtuk a passzjáték ellen nagyon is verhetők vagyunk, a Cardinals e téren a liga középmezőnyében foglal helyet. Murray nem oszt ki túl sok TD passzt a meccsen, igaz mondjuk ez Cousins kollégára is bőven igaz. Kulcsjáték lesz Murray a Vikings védelme és azon belül is leginkább a védőfal és a linebackerek ellen. Tavaly több, mint 400 yardot és 3 TD-t passzolt és futott ellenünk Murray egy ilyen stat most nagyon nem jönne jól. Múlthéten visszakapta az egyik legnagyobb fegyverét, ugyanis Hopkins visszatérhetett a hat meccses eltiltásából, rögtön egy egész pofás meccset hozott össze. Persze ilyen téren mi sem állunk rosszul, a liga harmadik legtöbb elkapott yardjával rendelkező Jefferson továbbra is éhes sikerre, ehhez most minden adott lehet. De még visszatérve a védelemre. Murray-re nagy nyomást kell helyeznie a védelmünk első vonalának, hogy levegőben, de földön se tudjon nagyon ugrálni. Ha őt limitáljuk, akkor a védelmünk tehermentesítheti a támadóinkat, akiknek most lehet nem lesz elég huszonpár pont a győzelem megszerzéséhez. Érdekesség, hogy idén még egyszer sem értük el a 30 pontot, pedig nem ártana, mert nem mindig lesz az ellenfél olyan kegyes, hogy ők sem fogják.

A támadófalunk egyértelműen javult és javul meccsről meccsre. Talán Ed Ingram kicsit kilóg a sorból, de ő még újonc és tapasztalatlan. Egyből a mélyvízbe lett dobva, majd belejön. De sokszor látni, hogy már csak a védő hátát nézi egy-egy play során.

Bízunk abban, hogy nem törik meg a lendület na és persze a kiváló sorozat sem, mert ugyebár a Cardinals mióta 1988-ban áttette a székhelyét Arizona-ba, azóta már tíz alkalommal próbálta meg legyőzni a Vikings-t Minnesota-ban, de egyszer sem sikerült.

Múltidézés

Így van, hazai pályán nagyon jók vagyunk a Cardinals ellen, sorozatban 10 alkalommal nyertünk, legutóbb 2018-ban. Jubileumi meccs következik a felek között, most találkoznak majd 30. alkalommal. Természetesen a Vikings, ha nem is túl sokkal, de azért 17-12 arányban vezeti a párharcot, mely 1963-ban indult, igaz akkor még St. Louis-ba kellett utazgatnunk. Legutóbb a elek tavaly szeptemberben találkoztak, akkor a hazai pályán játszó Cardinals 34-33 arányban felülmúlta fiainkat, az nem esett valami jól, de hát kinek volt az jó, aki lila szívű.

Sérülésjelentés

Na itt elég veretes a sor vendég oldalon, a Cardinals részérül ugyanis a héten ilyen-olyan indokkal 15 játékos került be a heti sérülésjelentésbe. Közülük négyen, Max Garcia, Dennis Gardeck, Christian Matthew és James Jonnor kapott olyan besorolást, hogy kihagyna a mérkőzést, de többen is erősen kérdőjelesek a meccs, köztük például a kicker, Matt Prater is. Nem játszik még továbbá James Conner és Rodney Hudson sem.

Nálunk szerencsére bőven, bőven kevesebb a listázott játékos, mindössze kettő emberkét kellett a héten feljegyezni. Az elkapó Jalen Nailor kisebb combizom sérülése miatt volt még felírva, de a héten teljes értékűen tudott edzeni. Jonathan Bullard betegség miatt lett megemlítve, ő viszont csak kérdőjeles besorolást kapott, szerintem inaktív lesz.

Tipp a mérkőzésre

Bár azt írtam, hogy mindenképp nyernünk kell ennek ellenére kicsit tartok a meccstől. Persze a siker így is kéne, de szerintem most, ha nem is a bye week miatt, de ki fogunk kapni, ami lehet talán még jól fog jönni a hátralévő meccsekre nézve, bár a vereség sosem jó. Ennek ismeretében a tippem:

CARDINALS 20, VIKINGS 15

Tippelőink kicsit bizakodóbbak nálam, ők 28-2 arányban hazai, azaz Vikings győzelmet vizionálnak a vasárnapi meccsre.

És végül ne feledjétek, hogy óraátállítás miatt egy órával korábban kezdünk, azaz már 18 órakor pályán a Vikings.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.