Északi kitekintő 8. hét: Tovább folytatódik a Vikings menetelés, a többiek a fasorban sincsenek

Ismét egy olyan fordulón vagyunk túl, amikor az NFC északi csoportjában csak a Minnesota együttese tudott győzelmet szerezni, a többiek mind kikaptak, így egyre nagyobb a lemaradásuk.

Az Arizona sem jelentett akkor akadályt a Minnesota Vikings együttesének, hogy azt ne tudta volna meglépni. Hazai pályán a pihenőhétről visszatérve ott folytatták, ahol előtte abbahagyták. Persze ez igaz arra is, hogy továbbra sincs sima Vikings meccs az idényben, megint a végéig kellett izgulni a csapatért. De sokkal jobb ez, mintha negyven pontokkal nyernénk. 2009 óta először vagyunk 6-1-es mérleggel és nagyon jó érzés.

A sikerre a következő körben is megvan az esélyünk, Kirk Cousins először fog Washington-ban pályára lépni, mióta otthagyta a főváros a Minnesota kedvéért.

SOrozatban negyedik vereségét könyvelhette el a Green Bay Packers. Ez egy olyan sorozat, mai nem mostanában fordult velük elő utoljára. A szomszédos állam csapatánál valami nagyon nincs rendben. Persze most nem is kaptak könnyű ellenfelet, az egyértelmű Super Bowl esélyes Bills csapatával kellett megküzdeniük, akik már a szünetre akkora előnyt építettek ki, hogy elég volt számukra a teljes második félidőben a 3 szerzett pont. Rodgers-ék a csoportrivális Lions ellen javíthatnak, akiknek még náluk is több sorozatban elvesztett meccsük van, szóval itt jó esély mutatkozik a rossz széria lezárására.

Csúnya verésen van túl a Chicago Bears, akiknél úgy tűnt, hogy a nagy hazai megindulás ellenére tartani tudják a lépést, de a félidőre már 10 pont volt a differencia. A Dallas végül egy híján 50 pontot pakolt fel a Bears házigazdájaként. Ezzel a vereséggel hasonló mérleggel állnak a csoport harmadik helyén, mint a Packers, akik csak azért előznek, mert a kettejük eddigi egyetlen párharcát megnyerték. Nem lesz egyszerű dolga a javítás terén a Bears-nek, bár otthon játszanak, ellenfelük a Miami Dolphins lesz, akik bár jól kezdték az idényt vissza is vettek a tempóból és 3-3-ra hozták a mérlegüket. Azóta viszont nyertek kettőt, szóval Tua vezetésével megint életre keltek.

Nem sokon múlott a szezonbéli második siker megszerzése a Detroit Lions csapatának, de a Miami ellen nem sikerült a rossz szériát megtörni. Megint csak 4 pont volt a különbség, a Lions újra szoros meccset tudott játszani. Ezzel sorozatban az ötödik meccsüket is elvesztették, így 1-6-os mérleggel a csoport utolsó helyén tanyáznak. A héten ráadásul elcserélték az egyik top játékosukat is, nem azt a jelet mutatva, hogy megpróbálnák valahogy megmenteni a szezont. Inkább az 1/1 felé tettek egy lépést. Megerősíthetik ezt az akaratukat a héten, ellenfelük a szintén tőlük szokatlan rossz sorozatot produkáló Packers lesz. 

NFC NORTH csapatok eredményei a 8. héten:

CHICAGO BEARS 29, DALLAS COWBOYS 49
MIAMI DOLPHINS 31, DETROIT LIONS 27
ARIZONA CARDINALS 26, MINNESOTA VIKINGS 34
GREEN BAY PACKERS 17, BUFFALO BILLS 27

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings610.857297 (0)
2Green Bay Packers350.375-2819 (0)
3Chicago Bears350.375-2624 (-1)
4Detroit Lions160.143-5231 (0)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.