Beharangozó 10. hét: VIKINGS – BILLS

Jó kis meccs várható Buffalo-ban, ahol a Vikings fog vendégeskedni a Bills csapatánál az NFL 10. játékhetén.

Mindkét csapat messze jól teljesít a szezonban, ami hazai oldalon talán el is volt várható, ám minálunk a szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy még a szezon felén túl is csak egy vereséggel fogunk állni, úgy hogy a többi meccsen pedig győztesként távozhatunk. Persze sok a károgó és mindenfelé azt olvasni, hogy ez a 7-1-es Vikings a valaha volt leggyengébb 7-1-es csapatata liga történetében, de most itta lehetőség rácáfolni. Amik persze nem lesz egyszerű.

Áttekintés

Mindkét csapat remekül játszik eddig a szezonban, mert a Bills csak az akkor még szárnyaló Miami ellen kapott ki a szezon elején és meglepetésre múlthéten a Jets ellen, akikkel majd mi is játszani fogunk pár kör múlva, így nem vehetjük félvállról a New Jersey-i csapatot sem. Éppenséggel ezt sem gondolta volna senki a szezon előtt.

Ezeken kívül a Bills tehát minden meccsét hozta, még a Rams, a Ravens és a Chiefs ellenit is.

Mi is remekül indítottuk a szezont egy csoportrivális legyőzésével, akikről aztán kiderült nem is annyira riválisak már, hiszen majd 5 meccsnyi előnyünk van, így ahhoz hogy komoly veszélyt jelentsenek a csoportgyőzelmünkre jó sok meccsek kéne elbuknunk záros határidőn belül. AZ Eagles elleni megingás után sorozatban hat meccsen diadalmaskodtunk. Oké a diadalmaskodás szó meglehetősen túlzó, hiszen sok meccsen Fortuna is Vikings mezt öltött és segített nekünk. De igazából az is igaz, hogy annak a csapatnak van szerencséje, amelyik tesz is érte, mi teszünk és nem adjuk fel, mégha ez kívülről mégis úgy tűnik.

A meccsről

Kezdjük mindjárt a legfontosabbal, ami most minden szurkolót leginkább foglalkoztat, legyen az hazai vagy vendég szimpatizáns, esetleg csak külső szemlélő. Josh Allen a hírek szerint pályára fog lépni a vasárnapi meccsen, sőt nem csak pályára lép, hanem ő lesz a kezdő irányító a Bills-nél. Erre a következtetésre ad okot az is, hogy a hazaiak végül nem hozták fel az aktív kertbe Matt Barkley, így tehát Josh Allen-el és Case Keenum-al futnak neki a mai meccsnek.

Nálunk ott van Kirko, aki úgy tűnik nagyon felszabadultan játszik a szezonban, persze nem is csoda, ki az aki bánkódna a sorozatos győzelmek miatt. Lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy a csapat végre odaérjen? Egy azonban biztos, Cousins minden egyes győzelemmel megvívott idegenbeli meccs után egyre több és több nyaklánccal a nyakában ünnepel hazafelé a repülőn. Még egy-két meccs és úgy fog kinézni ebből a szempontból, mint Mr. T vagy épp a perzsa király, az isteni Xerxes.

De sebaj, legyen így, mi ennek csak örülünk, ha sok lesajnált és kidobott szezon után végre ott lehetünk a legnagyobbak között.

Ehhez most verni kell a Bills-t, ami nem feltétlenül lehetetlen. Mondanám ezt akkor is, ha Allen nem lenne sérült. Szerintem van bennünk annyi, hogy odamutassunk a fanyalgóknak és a világnak, hogy igenis megérdemelten állunk olyan győzelmi mutatóval, amilyennel.

2020-ban történt egy csere, mikor is Stefon Diggs egy első körös választásért cserébe a Bills-hez szerződött. Mi úgy érzem kihoztuk a maximumot abból az első körös választási jogból, hiszen érkezett Justin Jefferson, aki már bebizonyította, hogy elit. Habár TD_k számát tekintve 5-el kevesebbet szerzett Diggs-nél, amihez azért az idei ebben a szempontban gyengébb mutatója is közrejátszik, elkapott yardotak tekintve bizony előzi a volt Vikings elkapót.

Igazából mindkettő kiváló játékos, különbséget tenni talán nem is érdemes közöttük, mindkét fél jól járt. Ma ők mindenképp főszerepbe fognak kerülni, bár a passzjátéknak nem biztos, hogy kedvezni fog az időjárás. Fagypont körüli hőmérséklet várható a stadionnál, ebből a szempontból a Vikings számára is érdekes lehet majd a meccs, mert ilyen hidegben ez az összeállítás még nem mutatta meg mit tud.

De a JJ-Diggs “párharcot” leszámítva testvérpárharc is lesz a meccsen, hiszen Dalvin Cook öccse, James a Bills futója. Persze itt sem fognak szemtől-szemben állni egymással, de jó lesz látni, hogy hogyan fogják idegesíteni egymást esetleg partvonalról. A meccs előtt persze menta szokásos cukkolás, márcsak testvéri szeretetből is.

A támadófalunkon ma nagy teher lesz, mert Cousins-t talán minden eddiginél jobban kell majd védeni a Bills defense ellen. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan feladat, egyedül talán a fal közepe, ami idén is nagyon sebezhető, ott sokan szoktak átjutni kellemetlen helyzetbe hozva az irányítót és futás esetén a futót. Mert hiszen, miért ne futnánk ezredszerre is középen, még akkor is ha látjuk ez nem megy. Már-már megidézve a Mike Zimmer érát.

Jó kis meccs lesz kevés ponttal és talán a hatalmas játékoktól is el kell tekinteni, szerintem a mezőnygólok meccse lesz, maximum 1-1 TD lesz mindkét oldalon. A győzelem nem teljesen lehetetlen még ekkora ellenszélben sem.

Múltidézés

Nem találkozik túl sűrűn ez a két csapat, bár idénre ugye azt mondták ez csak az első meccs lesz, mert a Super Bowl-ban lesz az igazi megmérettetés a két fél között, de ezt majd meglátjuk. AZ biztos, hogy a 15. egymás elleni találkozójára készül a Vikings és a Bills, nyolcadikra Buffalo-ban. Ezt a párharcot is nagyon helyesen, a Vikings vezeti 8-6 arányban, ami egészen a 2000-es évekig nekünk állt. VIszont az utóbbi öt meccsből négyet is vereséggel zártunk, ideje javítani ezen a szérián.

Sérülésjelentés

Hazai oldalon ugye Josh Allen esetleges hiánya volt a leginkább felkapott téma a héten, de mostanra már tudjuk, hogy játszik. Kimarad viszont Jordan Poyer és Greg Rousseau, valamint Kaiir Elam játéka sem túl valószínű a Bills oldalán.

Nálunk Dantzler bokasérülés miatt a pár napja IR-re került, így ő legalább 4 meccsig nem lép pályára. Emelett Dalvin Tomlinson sérülése sem javult ő sem játszhat. Na az ő hiányát lehet megérezzük, mint a múlthéten.

Tipp a mérkőzésre

Szoros meccs lesz, a Vikings idei évéhez hűen. Lehet, hogy ez is csak az utolsó pillanatban fog eldőlni. Sok pont nem lesz és inkább a mezőnygólok meccsére tippelek, itt tehát a rúgókon fog eldőlni a meccs, ami adhat némi okot az aggodalomra, de bízunk Joseph-ben, így a tippem mára:

VIKINGS 19, BILLS 17

Látszik, hogy nem egyértelmű a mai meccs egyik oldalra sem. A tippelőink ennek ellenére 23-11 arányban Vikings győzelmet várnak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.