Beharangozó 11. hét: COWBOYS – VIKINGS

Lehet ezt még tovább fokozni vagy ez a vége? – Minden bizonnyal lehet, ehhez pedig a soron következő ellenfelünket, a Dallas Cowboys-t kell legyőzni.

Három meccses hazai sorozat következik, egyáltalán nem könnyű ellenfelekkel. Indításnak, mindjárt itt a Dallas Cowboys, de jön majd még a Patriots és a Jets is, de azért ennyire ne szaladjunk előre.

Áttekintés

MIndenki csak a fejét fogta a múltheti Vikings-Bills összecsapáson. A hazaik azért, mert hosszabbításban egyszerűen képtelenek nyerni és ez most is nagyszerűen látszott. De fejünket fogtuk mi is, mert nem hittük el, hogy van még hova fokozni az izgalmakat. Megint jó kezdés, megint leépülés, majd remek utolsó negyed és a végletekig kiélezett meccsen győzelem. Sorozatban az volt már a hetedik, ami az utóbbi nagyon sok év legjobb eredménye, de az összesített 8-1-es mérleg is nem túl sűrűn látott mutató a Vikings háza táján. Ráadásul a meglepő remeklésnek köszönhetően, akár már a hálaadásnapi meccs után (vs Patriots) meglehet a csoportgyőzelem, amivel pedig biztossá válik a rájátszásbeli szereplés. Erre mondjuk azért most is minden esély megvan, hiszem a Vikings-nak 98%-os az esélye arra, hogy az alapszakasz után még legyen kötelezettsége.

A meccsről

Mindkét csapat hosszabbításos meccsről érkezik erre a találkozóra, de míg a Vikings győzelemmel, addig a Cowboys némi meglepetésre vereséggel érkezik a vasárnapi zúzásra. A találkozót Minneapolis-ban játszák, így a hazai közönségnek köszönhetően máris előnyben vagyunk, mert azért az hatalmas lelki támogatás tud lenni, ha 60 ezer ember együtt üvölt a sikeredért. Vajon lehet-e még tovább növelni az izgalmat egy Vikings meccsen? Persze mindig van feljebb, de mi lassan kifogyunk a lehetőségekből. A liga legerősebbjének tartott Bills-t hosszabbításban sikerült legyőzni, így most már teljesen bizakodva és minden kéltséget eloszlatva várjuk a szezon hátralévő részét. Persze még mindig vannak károgók, hogy csak szerencsénk van, meg könnyű volt az eddigi menetrend, mert a Bills és a Dolphins csapatán kívül nem volt komoly ellenfelünk. Most jön a Cowboys, akik idén egész jól teljesítenek. Nem sokon múlott, hogy azonos mérleggel érkezzenek hozzánk, de végül hosszabbításban alulmaradtak a gyenge Packers ellen. Persze nem abból a meccsből kell kiindulni, mert azért a Dallas nem egyszerű ellenfél. Persze mi élből nem szeretjük őket és tudjuk, hogy az egy csillag az nem a csapat logója, hanem az értékelése.

A Dallas mondjuk hasonló számokat produkál mint mi, akár védekezésben nézzük, akár támadásban. Mi pár ponttal többet szerzünk átlagban, ők kicsit kevesebbet, de arányaiban nézve ők kevesebbet is kapnak.

Mi egy alapjában véve futócsapat voltunk, ez idén változott meg. O’Connell vezetőedző azt mondta, hogy új séma jön, amiben a passzjáték jobban előtérben lesz. Ez így is lett, a Dallas-t majd 50 yardos átlaggal verjük azt a statisztikát tekintve. Futás terén viszont nagyon visszaestünk. Na persze nem is láthatunk meccsenként 30 próbálkozást, de azért van bőven. Igaz a hatékonyság az már erősen megkérdőjelezhető, mert az messze elmarad a várttól, ráadásul sokszor érthetetlen a sok középső futás. A vendégek védelme idén a mi 118 yardos átlagunknál majd 30 yarddal többet kap meccsenként, lehet hogy most Dalvin Cook végre összehoz egy értékelhető eredményt. És a Dallas D idén vagy a passz ellen védekezik jól vagy a futás ellen, a kettő együtt nem igazán akar összejönni. Itt lehet keresnivalónk, hogy az “Egysíkú” védelmet váratlan játékokkal törjük meg. Előre a 200 yardért? Jefferson ha jó napot fog ki és a Cowboys is inkább a futás elleni arcát veszi fel, akkor Jefferson-nak mehetnek égbe-világba a labdák, nagyon nagy játékok születhetnek. Meg mondjuk nem ártana elővenni Thielen-t sem, mert az utóbbi meccsen és talán ez az egész szezonban elmondható, hogy nagyon háttértbe szorult. Pedig mehetnének a mélységi passzok bőven, pláne hogy Hockenson érkezésével a pálya belső részén már van egy biztos kezdő célpontja a Cousins-nak.

Passzok terén a Dallas sem szomorkodhat, Prescott kedvence CeeDee Lamb, aki bár kevesebb yarddal rendelkezik, fontos célpontja sőt Cooper távozása óta a legfőbb célpontja Dak-nek. Az ő pályáról való levételére a múlthéten remeklő és újra régi fényében tündöklő Patrick Peterson gondoskodhat, míg a pálya túloldalán idén már a harmadik kezdő CB, Andrew Booth fog kezdeni, miután Dantzler és Evans is egyaránt sérült. Persze van még CB-n, de nem kéne tovább ritkítani a roster-t. Ha van gyenge pontunk akkor talán ez lesz az, plusz ugye a már sokadik hete hiányzó Dalvin Tomlinson, aki a futás elleni védekezésben segített nagyon sokat, amiben nem vagyunk olyan rosszak, de azért néha olyanokat művelünk és úgy hagyjuk futni az ellenfelet, mintha azt nem is lenne fontos levédekezni.

Múltidézés

Ennek a két csapatnak az összesített párharcát a Dallas vezeti, de csupán csak három meccsel. Ez köszönhető például annak is, hogy 2010 óta csak 1 Vikings siker született 4 Cowboys győzelem mellett. Az utóbbi 4 évben ez lesz a negyedik meccsünk egymás ellen és az egyenlítésért mehetünk valamint azért, hogy megállítsuk a Dallas sorozatát. A 34. találkozó jön a két fél között.

Sérülésjelentés

Nálunk adott volt, hogy Dalvin Tomlinson és Akayleb Evans  marad ki biztosan a meccsről, de a múlthéten a falember Darrisaw és a védő Za’Darius Smith is kisebb sérülést szenvedett és fel is kerültek a heti sérülésjelentésre, de úgy látszik, hogy ők bevethetőek lesznek a Cowboys ellen.

A túloldalon Barr, Brown, Elliott, Lawrence Bohanna és Anger kapott kérdéses besorolást a Vikings elleni meccsre.

Tipp a mérkőzésre

A múlthéten jócskán alultippeltem a szerzett pontok számát, így most tutira megyek ás a két csapat áltag pontjait fogom megadni, szerintem ez helytálló lesz. A fogadóirodáknál és a szakértők többségénél is, még mindig nem hisznek bennünk, mert Cowboys sikert várnak, annak ellenére, hogy otthon még nem kaptunk ki, pedig már 4 meccset is játszottunk. Ennek ismeretében is a tippem a meccsre:

COWBOYS 23, VIKINGS 25

Tippelőink közül 27-en hazai, míg hárman vendég sikert várnak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.