Északi kitekintő 11. hét: Véget ért a Vikings menetelése, tovább süllyed a Packers, Lions már a második, míg a Bears a seregHajtó lett

Úgy alakult az élet az NFC északi csoportjában, hogy egedül a Lions tudta a győzelmet hozni, a többiek mind-mind szomorúan ballaghattak haza.

A Minnesota Vikings győzelmi szériája megszakadt, miután egy hatalmas pofont kapott a Dallas együttesétől. A megsemmisitő 40-3-as végeredmény minden idők második legnagyobb pontkülönbségű hazai veresége a Vikings története során, utoljára 1963-ban kaptunk ki ennél is többel a St. Louis csapatától. Mélyen magunkba kell néznünk, mert ez csúnya volt. A támadójáték teljes hiányát vélhettük felfedezni, ami persze a kritikán aluli támadófalnak is volt köszönhető, de a védelem is úgy nyelte be a yardokat és a pontokat, mintha legalábbis kötelező lenne. Tudtuk, hogy előbb-utóbb jön a blama, de ilyen ütésre talán nem számítottunk. Most előre kell tekinteni, mert pár nap és jön a Patriots is, akik ellen sem lesz éppen sétagalopp. 

Két forduló alatt két helyezést jött előre a csoportban a Detroit Lions csapata, akik a New York Giants meglepetésszerű legyőzésével sorozatban harmadik sikerüket könyvelhették el. A vártnál sokkal simábban lett meg a Giants elleni siker, sőt talán nem is vártuk, hogy itt a Lions-nak teremni fog babér, de rácáfoltak. Ezzel megvan a negyedik sikerük is, amivel feljöttek a csoportunk második helyére.  A folytatás sem azonban nem lesz egyszerű, hiszen nekik is rövid lesz a hetük, ráadásul a Bills érkezik, ami nem lesz könnyű falat.

A szenvedés tovább folytatódik a szomszédos államban, a Green Bay Packers vereséget szenvedett a Titans együttesétől. Ez a meccs már korábban, csütörtökön lezajlott, így ettől függetlenül játszhattak a többiek tudván Rodgers-ék buktak. Vereségüknek hála hosszú idő után a csoport második helyéről is kicsúsztak, már csak a Bears-t előzik, de miattuk talán nem kell annyira aggódni. A soron következő ellenfelük az Eagles lesz, akiknek nagyon kell a győzelem. És nem csak azért, hogy az első kiemelést megtartsák, de a Cowboys nagyon jön a nyakukra, ami aggasztó lehet, de persze motiváló erő is.

Sorozatban harmadik meccsét is elbukta a Chicago Bears, ahol hiába fut az irányító eszméletlen számokat, mégsincs meg az az átütő erő ami a győzelemhez lenne szükséges. Most éppen a Falcons-tól kaptak ki egy szoros meccsen, ahol végig partyban voltak, de Fields a végén eladta a labdát, ami végzetes volt. Kicsit olyanok, mint mi voltunk tavaly, hogy szorosak a meccseink, de végül mindig mi kaptunk ki.

A következő ellenfél számukra a Jets lesz, akiknek a Patriots ellen sikerült nem túl pont gazdagra a meccs, de annál drámaibb végjátékot hozott.

NFC NORTH csapatok eredményei a 11. héten:

TENNESSEE TITANS 27, GREEN BAY PACKERS 17
CHICAGO BEARS 24, ATLANTA FALCONS 27
DETROIT LIONS 31, NEW YORK GIANTS 18
DALLAS COWBOYS 40, MINNESOTA VIKINGS 3

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings820.800-29 (-3)
2Detroit Lions460.400-3218 (-2)
3Green Bay Packers470.364-4119 (+2)
4Chicago Bears380.273-3323 (-3)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.