Beharangozó 13. hét: JETS – VIKINGS

Jó kis meccsnek nézünk elébe, amivel lezárjuk a három meccses hazai sorozatot és amivel lehetőségünk nyílik pozitív mérleget kicsikarni a mini szériában, de ehhez a New York Jets-en keresztül vezet az út.

9-2-es mérleggel áll a Vikings, ami még a legmerészebb szurkolók várakozásait is felülmúlja. Én a szezon előtt a menetrend kihirdetésekor ilyenkorra 7-4-es mutatót jósoltam. Most azonban 9-2 a mérleg, ami úgy jött össze, hogy eközben a 9. legerősebb sorsolással rendelkeztünk a PFF szerint, akiknek a szavára azért adunk. Így megyünk neki a szezon hátralévő részének, ahogy pedig a jelenlegi helyzetet és erőviszonyokat tekintve a legkönnyebb a sorsolásunk.

Áttekintés

Szóval nagyon szépen haladtunk eddig előre a szezonban, a két vereség, bár súlyos volt azért várható is. Szerencséje végig egy csapatnak sem lehet, még akkor sem mi vagyunk azok. Jó kis erőfelmérő jön a New York Jets ellen, amire azért a szezon előtt csak legyintettünk volna. A Jets az nagyon szépen megy idén, igaz hogy már a harmadik irányítójukkal kénytelenek kiállni, Mr. White-től sokat várnak. Wilson ugye a nagyképűsége és méginkább gyenge teljesítménye miatt szorult a kispadra, így Flacco hiányában Mike White lesz a kezdő a vendégeknél. Bár tényleg nagyon jó számokat hozott a Bears ellen, nem tudjuk, hogy ez egy komolyabb ellenfél ellen, mint például mi is összejöhet-e.

A meccsről

Nem sokra tartották a Vikings csapatát a szezon előtt, akár csak a Jets-et mégis mindkettő az élmezőnyben van, mi ráadásul olyannyira, hogy csak egy jobb van nálunk mérleg alapján. Talán még mindig nem veszik komolyan egyik felet sem, pedig míg mi az élen állunk és szinte biztos, hogy az NFC Északi csoportjának élén végzünk, addig a Jets jelenleg 7. kiemelt az AFC-ben, ami szintén playoff szereplést jelent.

A támadósorunk mondjuk úgy, hogy kezd magára találni és végre a pontszerzés sem jelent gondot. Oké, mondjuk a Cowboys ellen egyáltalán nem ezt láthattuk, de a Pats ellen már jobb volt az összkép. Cousins az egy eladott labdán kívül nem volt ossz, sőt főműsoridős idő ellenére jól teljesített. Most viszont a liga 5. legjobb védelme fog velünk szemben állni, akik ráadásul a negyedik legkevesebb pontot kapták idén, így nem lesz egyszerű. Az sajnos világos, hogy a futással idén hadilábon állunk és nem hinném, hogy pont most fogunk nagyot robbantani, ráadásul a támadófalunk is harmatgyenge. Darrisaw továbbra is hiányzik, a fal közepe pedig mintha ott sem lenne. Ez majd a passzjátékoknál is visszaüthet, ha a Bradbury-Ingram pároson úgy jönnek át mintha egy nyitott kétszárnyú ajtó lenne. Ennél fogva lehet, hogy Cousins élete sem teljesen nyugodt.

Pedig a Vikings passzjátékát és azon belül is Jefferson szereplését már mindenki nagyon várja, köztük az ellenfél CB-je, az újonc Gardner vagy éppen Reed, akik nagyon sokat melóznak azért, hogy a Jets kapja a legkevesebb pontot és, hogy passz ellen a 8. legjobban védekező csapat legyenek. Úgyhogy ezt a párharcot a Jefferson-Gardner vagy Jefferson-Reed párharcot érdemes lesz nézni. Nekünk viszont így kelleni fog a sok célpontos játék. Thielen, Hockenson és Osborn mind jó alternatíva mindannyian bizonyítottak már. Hockenson kiválóan kezdte meg a Minnesota-i kalandjait, ráadásul már az első TD-jén is túl van, az önbizalom rendben.

A védelmünkben a passzsiettetés lehet a kulcs. Mike White szép teljesítményt nyújtott a Bears ellen és 3 TD passzt is kiosztott. Fontos lenne nyomás alá helyezni őt, erre Hunter és Smith kiváló alany. Bár Hunter kicsit lassan szokott bele az új sémába a legutóbbi 4 meccsen már 4 sack és 5 alkalommal tudta megütni az irányítót.

Izgalmas párharcok a meccsen belül, valószínű ez a találkozó is nyitott lesz a végéig.

Múltidézés

Nem mondhatjuk, hogy túl gyakori ez a párosítás a ligában, mert ez mindössze a 12. alkalom, mikor a felek összefutnak. Durva, de 8-3 arányban a Jets vezeti a párharcot és ha két legutóbbi meccset nem nézzük egészen 1975-ig kell visszamennünk, hogy Vikings győzelmet lássunk a Jets ellen.

Sérülésjelentés

Vendég oldalon a futó Michael Carter kapott valószínű nem játszik besorolást, egész héten nem edzett, de a jobb oldali tackle Cedric Ogbuehi is hasonló sorsra jutott. Nálunk 4 meccs kényszerpihenő után visszatér edzésbe Dalvin Tomlinson és így tett Akayleb Evans is, akik játékra készek a Jets ellen. Darrisaw és Ellefson viszont ismét hiányozni fog.

Tipp a mérkőzésre

Nagy volt az öröm a Patriots elleni siker után, mert visszatértünk a jó útra, de bármennyire is elfogult vagyok, ezen a héten nem érzem magunkban a sikert. Ne legyen igazam, de a tippem a meccsre:

JETS 23, VIKINGS 17

Tippelőink más véleményen vannak, 27-2 arányban jósolnak hazai, azaz Vikings sikert.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.