A New York Jets legyőzésével a teljes AFC Keleti csoportja kipipálva, egyikük sem volt ellenfél

A Jets csapata erősnek ígérkezett, a találkozó előtt voltak kétségek és a meccs alatt is, de a végén megint úgy lett, ahogy annak lennie kellett, a Vikings megszerezte a szezonbéli 10. sikerét is.

A találkozó számunkra nagyon kedvezően indult, mert bár az első támadást a vendégek vezették, de Smith hamar lehúzta Mike White passzát megszerezve szezonbeli ötödik interceptiojét, karrierje során pedig a harmincnegyediket. A nagy lehetőséggel viszont nem tudtunk élni, csak mezőnygóllal fejeztük be a drive-ot.

A második Jets nekifutás már ígéretesebb volt, és bár a vezetést nem vették át az egyenlítésre összejött. Zuerlein elég jelentős szerepet játszott a meccsen a vendégeknél, hiszen egymaga hozta fel a csapatot addig, hogy komoly esélyük alakulhasson ki a fordításra.

Nem büszkélkedhetett ennyire Cousins, akinek az első öt passza sikertelen volt és még tíz után is csak három jó passznál járt. Mintha elfelejtette volna azt, amit egy hete a Pats ellen bemutatott. Persze a másik oldalon a felmagasztalt White is pocsék számokat hozott a meccs elején.

A két mezőnygólon és a Smith labdaszerzésen kívül semmi említésre méltó nem történt az első negyedben.

Nem úgy a másodikban. A támadóink magukra találtak és szépen haladtunk előre. Jefferson összességében nem futott nagy meccset, de ebben a drive-ban ő volt az, akinek a hathatós segítségével haladtunk előre. Az i-re a pontot Dalvin Cook 4 yardos futott TD-je tette fel, amivel végre pontokat láthatott a szurkolótábor. Idén az “ajándék” első kísérletnek abszolút a kedvezményezettjei vagyunk, mert ebben a szezonban már 32 alkalommal jutottunk automatikus first down kísérlethez az ellenfél valamilyen szabálytalankodása miatt, ez ligaelsőséget ér ebből a szempontból. És ha már ligaelsőség, akkor Kirk Cosuins is vezet egy statisztikát. Ő az az irányító, aki a legtöbbet dobálja a labdát az oldalvonalon túlra. Ezen a meccsen is jó párat láthattunk.

A passzjáték is szépen lassan beindul a Vikings oldalán, mert egy majd 40 yardos Reagor és egy fontos Hockenson elkapással megalapozták Mattison-nak a szituációt, aki ki is használta és könnyedén megfutotta a hazaiak második hatpontosát, ezzel két labdabirtoklásnyi előnybe kerültünk. Reagor-ra egyébként egyre jobban számít az edző. Persze még most sem meghatározó játékos a támadósorban, de többen úgy gondolják, hogy a jövőben több lehetőséget kell neki adni, sőt, akár futó játékosként is be lehetne vetni.

A szünet előtt még volt mindkét oldalon egy-egy mezőnygól, így 20-6-os állással mehettünk az öltözőbe. A védelem nagyon feljavult erre a meccsre, ez azonnal látszik. És nem csak a kevés kapott pont miatt.

A harmadik negyed egyértelműen a Jets-é volt, akik igaz csak két mezőnygólt értek el, de sokkal jobb támadásokat vezettek, mint mi. Persze nem is volt nehéz túlszárnyalni, ugyanis csak 12 yardot szereztünk a szünet utáni első negyedben. Kiábrándító ez az offense munka. Thielen-nek például még elkapása sincs eddig pedig négyszer volt kínálva. Jefferson tízszer, amiből hatot kapott el, de ebből csak 35 yardra futotta a harmadik negyed végéig. Itt azért kicsit elkezdtünk aggódni.

Egy valamiben bízhattunk, ami remek negyedik negyedet varázsolhatott a meccsen. A Vikings és a Jets együttesének a negyedik negyedben +101 a pontszerzés aránya, ami megsüvegelendő.

A záró negyedben Zuerlein megszerezte a meccsen az ötödik mezőnygólját is, amivel igencsak a nyakunkra értek.

Majd egy óra szünet után a negyedik negyedre ismét csatlakozott a Vikings offense a meccsbe, ennek eredménye egy újabb TD szerzés, Jefferson kapta el Cousins passzát, aki egész meccs nagyon halvány volt, de itt most jó volt az összhang. De a túloldal sem zuhant és alig 30 másodperc alatt átrongyoltak a pályán és White futott TD-jével megint szorossá tették, a visszanézés sem mentett meg minket ettől.

A találkozó végén kétszer is megvolt a lehetősége a vendégeknek, hogy fordítsanak és így nyerjenek, de mindkétszer felsültek. A találkozót White újabb eladott labdája vetett véget, Camryn Bynum viszonylag könnyedén szerezte meg azt.

Ez volt idén a 9. olyan meccs, amin 8 vagy kevesebb ponttal nyertünk, ami franchise rekord.

A csoportgyőzelem még nincs meg, mert a Lions agyonverte a Jaguarst-t így a jövő hétre tolódott el az avatás, külön kiemelendő, hogy pont a Lions ellen lehet meg a csoportelsőség bebiztosítása.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.