Beharangozó 14. hét: VIKINGS – LIONS

Nagy a tétje az ebben a fordulóban megrendezendő Lions elleni meccsnek, ugyanis már most kiharcolhatjuk a rájátszásban való részvételt.

Ehhez viszont a győzelem kötelező, ami akár meg is lehet bár már lassan nehéz elhinni, hogy még mindig ellenünk fogadnak a szakértők és a Lions-t kétpontos favoritnak mondják ki a vasárnapi meccsen.

Áttekintés

Minden idők legrosszabb 10-2-es mérleggel álló csapata lennénk a liga történetében? Nem hinném. Bár nagyon sokan ezen a véleményen vannak és főleg azon, hogy csak mázlink van és semmi érdemünk nincs abban, hogy ennyi győzelemmel állunk. Ezért is nem kerülünk az erősorrendekben előkelő helyekre, mindig csak a felkapott csapatok mögé rangsorolnak. Ha tehetnék még mindig a Packers-t hoznák ki az NFC North legerősebb csapatának. Ez van, ezzel kell együtt élni, majd mikor a szezon végén magasba emeljük a Lombardy Trófeát akkor talán elhallgatnak a károgók. A további sorsolást nézve miénk a legkönyebb, így akár mind az 5 hátralévő meccs hozható az alapszakaszban, azzal pedig esély nyílik akár az elsőszámú kiemelésre is.

Ehhez a Lions-nak is lesz ma még egy-két szava és talán nem is laptalan a “félelmünk”. Az utóbbi időben összeszedték magukat és jó meccseket hoznak és nem csak ilyen így-úgy megnyert meccseket. Jó csata várható sok ponttal.

A meccsről

A szezonbéli első találkozókor Jefferson-t nagyon jól levették a pályáról a Lions védői, mert mindössze 14 yardot szerzett 3 elkapásból. És támadó fegyvernek ott  van például most már Jalen Reagor is, aki bár nem kap olyan borzasztóan sok szerepet az offense-ben, de amit igen azzal élni is tud. És nem csak az elkapások terén, de futással is tud meglepetést okozni. Persze az ő karrierje eddig nem úgy alakul, ahogy gondolta, de itt a második eséllyel mindenképp élne. Sokan úgy vannak vele, hogy egyre jobban be kéne vonni őt a támadásokba és kicsit nagyobb szerepet adni neki. 

A Lions védelme a szezon elején nagyon sok pontot engedett, sőt 324 engedett ponttal most is az övéké a második legrosszabb mutató e téren, mégis a legutóbbi 5 fordulóban olyan változást láthattunk, ami kicsit aggodalomra adhat okot. Ezen 5 meccs alatt csak 7 TD-t kaptak, az irányító mutató az nem éri el a 80%-ot és a passzok felének csak alig több mint fele sikeres, ráadásul 7 interception-t és 11 sacket is fel tudtak tenni a statisztika táblára. Mindezek mellett ma jó napja lehet Jefferson-nak, aki komoly esélyes az év támadó játékosa címre. Az MVP-t nem mondanám, mert az szinte mindig irányító még akkor is, ha bizonyíthatóan jobb teljesítményt nyújtott a saját posztján.

De persze sok fog múlni a Vikings támadó falán is, ahova Darrisaw visszatérhetett, így a jobb oldal újra erős része lehet a falnak. Erre nagy szükségünk is van, mert a mai meccsen sok múlhat azon, hogy ez a rész mennyire tudja megállítani majd a Lions védelmének frontját. Ugyanis, ha ők rendre oda fognak érni Cousins nyakára és kényelmetlen helyzetbe hozzák az irányítónkat, akkor hibázni fog Kirk és ezzel könnyedén kihasználják majd a Vikings támadásainak Achilles-sarkát.

Bár nem jósoltunk neki nagy szezont és nem is indult úgy, hogy ebből Az idényből valami értelmeset ki tud hozni a hazaiak irányítója, de Jared Goff összeszedte magát és jelenleg minden mutatóban veri Cousins-t. Oké persze a mi irányítónk sem teszi éppenséggel túl magasra a lécet, mert rosszabb szezont fut, mint tavaly. Goff az egyik leggyorsabban a labdától szabaduló irányító a ligában átlagosan 2,4 másodperc alatt már túl is adott rajta. A pass rush-ra nagy szükség lenne emiatt, mert a passz elleni védekezésünk, még Dantzler visszatérésével sem mondható túl jónak, a mélységi passzok elleni védekezés pedig nem igazán a mi asztalunk. Itt lehet még keresnivalója a Lions-nak.

Múltidézés

123. alkalommal feszülünk egymásnak a Lions-al, idén már másodszorra. Az első meccs kifejezetten szorosra sikeredett, az utolsó másodpercig kérdéses volt, hogy ott ki nyer. Szerencsére azonban mi nyertünk és hoztuk a kötelezőt, ha nem is túl könnyen.

Sérülésjelentés

Danztler szerencsére visszatért nálunk, akárcsak Darrisaw, így most erősödött és nem gyengült a csapat. Evans ugye megint agyrázkódás megint hiányzik, sőt idén már nem is biztos, hogy pályára lép IR listára került. A héten több játékosunk is egy rejtélyes csak “betegségnek” mondott dolog miatt került fel a heti jelentésbe, de sokak szerint és ami véleményünk szerint is inkább csak pihentették őket. Egyedüliként a bicepsz sérüléssel bajlódó Bullard kapott OUT besorolást a meccsre.

Tipp a mérkőzésre

A védelem egyik oldalon sem az igazi, bár a Lions fejlődést mutat, ennek ellenére sok pontos meccset várok. Haza kell beszélnem, nem is tehetek másképp, így azt mondom, hogy mi fogunk nyerni, a meccs eredménye pedig:

VIKINGS 33, LIONS 28

Tippelőink most kicsit jobban megosztottak mint eddig, mert eddig általában mindig nagy arányban tettek az egyik csapatra, most viszont 32 szavazó közül csak 26-an jósolnak Vikings győzelmet, míg a Lions-ra hatan tippeltek.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.