Északi kitekintő 13. hét: Nyert a Packers és a Lions is, utóbbi miatt tolódik a Vikings csoportgyőzelme

Megvolt az esélye a Vikings-nak, hogy bebiztosítsa a csoportgyőzelmet a 13. héten, de hiába nyertek, a Lions is hasonlóképpen végzett, így egy héttel későbbre halasztódott az ünneplés.

A Minnesota Vikings csapata legutóbbi tíz meccséből kilencet megnyert és összességében meg már tizet, de még így sem bíznak bennünk és a valaha volt legrosszabb 10-2-es mérleggel álló csapatnak kiáltanak ki bennünket. Pedig ezen a héten a New York Jets csapatát is megvertük és bár voltak a meccsen necces pillanatok fontos szituációban maximálisan ott voltunk fejben. A csoportelsőségért játszottunk, de ehhez a Lions-nak vesztenie vagy legalább döntetlent kellett volna játszania, de nem így lett. Sebaj majd a 14. héten úgyis egymás ellen játszunk, ott pontot teszünk az ügy végére.

Annak ellenére számítunk Vikings sikerre, hogy a Detroit Lions-t mondják favoritnak a meccsen, ha nem is sok pontosnak, de attól még favoritnak. Tény, hogy a Lions jó szériában van legutóbbi öt meccséből négyet hozott. Legutóbb a Jaguars ellen nyert nagyon könnyedén, 40 pontot raktak fel a táblára. A 14. héten megkeseríthetik a Vikings életét és továbbra is életben tarthatja saját esélyeit, ám ehhez győzni kellene.

Matematikailag még van esélye a rájátszásra a Green Bay Packers-nek, de ahhoz nagyon tepernie kell és minden meccsét megnyernie ráadásul a több csapattól is függ. VIszont, hogy ez megmaradjon nekik a Bears ellen nyerték a meccset a 13. héten. Fejben lesz idejük összeszedni magukat, hiszen ezen a héten ők nem játszanak, pihenő héten vannak.

Hivatalosan is elbúcsúzott a playoff reményektől a Chicago Bears, miután kikaptak a csoportrivális Green Bay-től. Elég korán kiesetek a versenyből, de nem elsőként, hiszen a Texans még náluk is gyorsabb volt. Ezzel nem nagyon marad más hátra számukra, mint a tisztességes helytállás a hátralévő meccseken és elgondolkodni azon hogyan tovább a jövőben. A héten ráadásul még a meccsel sem kell foglalkozniuk, pihenőhéten vannak.

NFC NORTH csapatok eredményei a 13. héten:

Packers 28, Bears 19
Jaguars 14, Lions 40
Jets 22, Vikings 27

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings1020.833106 (+1)
2Detroit Lions570.417-917 (+3)
3Green Bay Packers580.385-3921 (0)
4Chicago Bears3100.231-6328 (+1)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.