Ez nagyon nem egy playoff résztvevő csapat teljesítménye volt, kínos vereséget szenvedtünk a Lions ellen

Az se esett túl jól, hogy a Dallas annyira elvert minket, de a legutóbbi fordulóban, a Lions elleni vereség szerintem ugyanannyira fájdalmas és elkeserítő volt minden Vikings-al szimpatizáló embernek.

Már a meccs előtt is a Lions-t tették meg favoritnak az ellenünk játszódó meccsen, de akkor csak legyintettük rájuk. Végül sajnos nekik lett igazuk és nem is csak azt az előre jósolt két pontos különbség valósult meg, hanem két labdabirtoklásnyi.

A meccset a Lions kezdte jobban, meglepően jól haladtak előre. Bár az első támadássorozatukból nem szereztek pontot, a vezetést ők szerezték meg a meccsen.

Jameson Williams számára nagy volt az öröm hiszen megszerezte első TD elkapását a ligában. A súlyos sérülésből felépült újonc nem is akármilyen TD-vel, egy 41 yardos elkapással indította karrierjének ezen részét. A labdát az édesapjának adta a lelátón a szemmel láthatóan nagyon felszabadult fiatal játékos. Örülünk, hogy ezzel is hozzájárulhattunk karrierje beindulásához. 

A legtöbb első kísérletet büntetésből a Vikings csapata kapja, ami például az egyenlítő driveunkhoz is nagyon kellett. A Lions több hibát is elkövetett, így Cook sikerese megszerezte 9. futott TD-jét a szezonban. És ezzel kb a meccsen szerzett összes érdemét felsoroltuk, mert amit bemutatott a TD-n kívül a kritikán aluli volt. 17 futási kísérlet, amiből kemény 22 yardot szerzett. Ráadásul volt egy a redzone-ban kiejtett labdája is, amit a Lions védelme könnyedén megszerzett. Itt később azt mondta ő is és a vezetőedző is, hogy igazából Mundt-nak akarta visszadobni a labdát, aki üresen volt, de így sikerült. Utólag ezt már nem tudjuk biztosan, de mindenki azt mond amit akar.

Jobb, sőt kifejezetten jobb napja volt Justin Jefferson-nak, aki karriercsúcsot jelentő 223 yardnyi elkapással lépett elő. Ez azonban nem csak egyéni, de franchise rekord is, Sammy White 1976 óta fennálló 210 yardos csúcsát adta át a múltnak. Igazából csak idő kérdése volt, hogy Jefferson mikor megy egy nagyot, ezt majd White is elismerte, aki azt mondta, hogy büszke JJ-re. Külön érdekes egyébként, hogy mind a két játékos éppen a Detroit Lions ellen tudott nagyot alkotni, hiszen White is a Lions ellen szerezte meg a 210 elkapott yardját még 1976-ban.

A félidőre a hazaiak voltak előnyben a jó irányító-elkapó összhangnak köszönhetően, na meg persze amiatt, mert mélységi passzok elleni védekezésünk sehol nincs idén. Mindezt ugye megfejelte az is, hogy Harrison Smith nyaksérülés miatt most nem tudott játszani és sem az egyébként mellett játszó Bynum, sem pedig a most helyett játszó Metellus nem voltak a helyzet magaslatán. Egyikük egy 41 a másikuk egy 48 yardos TD elkapáshoz asszisztált.

A szünet után egy szép hosszú drive során a Lions tovább növelte az előnyét, kezdett kilátástalan lenni a helyzetünk. De az idén a legtöbb labdát elejtett passz nélkül elkapó Adam Thielen révén ismét elkezdtük a zárkózást. A kétpontos kísérletre is rámentünk (sokan értetlenül álltunk a vezetőedző döntése miatt), de ez nem jött össze.

Az utolsó negyedre maradt még jó pár pont, de annak többségét a Lions szerezte. Hiába volt Osborn bravúros TD elkapása a meccs vége előtt 4 perccel, a Lions kitartott a támadásában és a végén egy mezőnygóllal olyan távolságba került, amit már nem lehetett behozni.

Jöhetnek a károgók, hogy tényleg nem vagyunk méltók a 10 győzelemre, mert csak mázlink volt.

Tény, hogy nem voltunk formában, sőt abszolút megérdemelt volt a vereség. Nyilván szomorú ezt látni és azt a statisztkát is, amit a meccs közben mutattak, miszerint ez volt sorozatban az ötödik olyan meccs, ahol a védelmünk legalább 400 yardot kapott a meccsen. Öt meccs alatt 2300 yardot kapott a védelmünk ezen nincs mit szépíteni. Ed Donatell alatt nagyon inog a pad. Összességében is teljesen utolsók vagyunk és ha elosztjuk a meccsek között az eddig benyelt több, mint 5200 yardot, akkor simán kijön minden meccsre a 400+ yard.

De egy másik mutató is rendkívül árulkodó. Jelenleg öt csapat áll legalább 10 győzelemmel a ligában. Az Eagles +138, a Bills a +132, a Cowboys +131 és a Chiefs is +86 pontos különbséggel áll. Mi vagyunk az ötödik olyan csapat, amely legalább 10 győzelemmel áll és nálunk ez a mutató most -1. És akkor itt ennyi.

A következő két meccs bár időpontilag nem főműsoridős, mert mindkettő magyar idő szerint este hétkor kezdődik, de kiemelt meccs lesz. A Colts ellen most szombaton, míg a Giants ellen Szenteste játszik a kedven együttesünk.

végeredmény:
VIKINGS 23, LIONS 34

következő mérkőzés:
COLTS-VIKINGS, 2022.12.17 19:00

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.