Beharangozó 15. hét: COLTS – VIKINGS

A vereség után itt a lehetőség a javításra, talán nem is jöhetne jobb ellenfél ehhez, mint az Indianapolis Colts.

Szép pofont kapott a Vikings, ami talán még a Cowboys elleni zakó után is jobban fájt. A meccs előtt azt hittük, hogy az, hogy Lions a favorit az nevetséges, nos nem volt az. Persze nem kell kardunkba dőlni, de például a védelemben súlyos gondok vannak és bár sokan már most temetik a szezont és a hátralévő meccseken arra számítanak, hogy 4 vereséget még összeszedünk, de azért nem kell ilyen borúsan látni a dolgokat. Persze nem szép, ahogy mostanában játszunk és a győztes meccseket se magabiztos előnnyel hozzuk, de azt senki nem várta, hogy egy csapásra Super Bowl győztesek leszünk.

Áttekintő

Szerintem az elmúlt évekhez képest a 10 győzelem – ami akár több is lehet – igen jó fejlődésnek mondható. Na igen, vannak nagyon aggasztó dolgok, mint például a majd 6000 kapott yard 13 meccs alatt, amivel ligautolsó a védelmünk, de a futás is elég gyakran akadozik. Mindezek ellenére vagyunk a csoportgyőzelem kapujában és egy lépésre a playoff-tól. A Colts elég rossz szezonokat hoz az utóbbi években. Luck visszavonulása óta minden évben más irányítóval vágnak neki a szezonnak, aki nem is fejezi be az aktuális idényt sérülés vagy gyenge szereplés miatt. Most jelenleg a korábbi Falcons-os Matt Ryan az, aki vezeti a Indy-t, de neki sincsen valami jó szezonja. A Cowboys még nálunk is jobban kitömte őket és bár ők is inkább a szoros, egy labdabirtoklásnyi különbséges meccseket játszák a győzelem eddig csak négy alkalommal adatott meg nekik, ja és egyszer döntetleneztek, mindjárt az első körben. Szóval a Colts élete sem fenékig tejfel, így vágunk neki a szombati meccsnek.

A meccsről

Mert bizony szombaton lesz a találkozó, sőt a jövő heti Giants ellen is, de most maradjunk még itt. A Colts pihenőhétről jön, így volt ideje tanulmányozni a Vikings játékát, amire szükségük is van, hiszen az utóbbi öt meccsből négyszer kikaptak. Mi sem vagyunk épp jobbak, bár nálunk ez a mutató ötből három. A Cowboys elleni megalázás és a Lions elleni siralom mellett a Pats, a Jets és a Bills elleni sikert könyvelhettük el. Az viszont nem volt valami nagy siker, hogy pont ezeken a meccsen sikerült összehozni majd 2300 bekapott yardot, ami borzasztóan rossz adat. A védelmünk a szezont tekintve a legrosszabbul védekező csapategység, meccsenként megvan a 400+ yardos kapott átlag. Ed Donatell a rosszból is rosszabbat tudott csinálni. Ha a Colts látta például a legutóbbi meccset, rájöhetett, hogy mély passzokkal alázni lehet minket. Persze oké nem volt Smith, akinek hiányát nagyon megéreztük. Ráadásul most is csak kérdéses besorolást kapott, lehet nem épült fel még teljesen a nyaksérüléséből. Sok fog múlni, hogy a pass Rush mennyire fog működni nálunk, mert az utóbbi meccseken nem nagyon mutatkoztak. Bár Hunter is csak kérdéses besorolást kapott, de azért a többieknek sem ártana kicsit odatenni magukat.

Sok fog múlni azon, hogy a futójátékunk mennyit javul. Cook messze alul teljesít idén, karrierje legrosszabb futásonkénti yardátlagát produkálja, még az 5 yardot sem éri el. Igaz ezt a -5 yardos futásokkal nem is lehet javítani. Valamiért nagyon erőltetjük a középső futásokat még akkor is, ha előtt 10 alkalommal összesen 3 yardot haladtunk előre. Ráadásul Cook valahogy nem az igazi. Merész kijelentés talán, de ideje alternatívát keresni vele kapcsolatban, mert nem látom, hogy ő lenne a futó poszton a megoldás. Persze van egy-egy szép megiramodása és fut 50+ yardos TD-t, de ezen kívül nagyon átlagos. Nem biztos az sem, hogy Mattison lenne a megoldás. Nagyon hasonlóan megy nekik, bár Mattison lényegesen olcsóbb megoldás. Itt a Colts ellen viszont lehet villantani akár mindkettőjüknek, hiszen az Indianapolis defense majd 600 futott yardot és 7 futott TD-t kapott a legutóbb 3 meccs során. 

Mindezek ellenére mi vagyunk a találkozó esélyesei és tartom én is, hogy otthon tartjuk a három pontot és a héten bezsebeljük a csoportgyőztes címet.

Múltidézés

Nem tegnap volt, mikor utoljára a Vikings a Colts ellen győzni tudott. Persze nem találkoznak minden évben, de akkor is 25 éve nem bírja megtalálni az ellenszert a Colts ellen. Eddig mindössze 26 meccset játszottak egymás ellen a mérleg pedig bőven az Indianapolis felé billen. 18 Colts, 7 Vikings siker és egy 1967-es döntetlen.

Sérülésjelentés

Elég sok mostanában a sérült a Vikings együttesénél. Blake Brandel IR-re is került a múlthéten történt sérülése miatt. Darrisaw visszatér és H. Smith is, viszont pár kezdő játékos csak kérdéses besorolást kapott. Ilyen például Dantzler, Bradbury és Phillips is, akiknek a hiányát, ha lesz ilyen akkor megérezhetjük. Hunter nyaksérülés miatt a héten csak limitáltan edzett, meglátjuk ő pályára lép-e.

Tipp a mérkőzésre

Nagy arányban mondanak minket esélyesnek a találkozón, a szakértők és a megkérdezettek 75%-a is hazai sikert vár. Szerintem is nyerni fogunk és javítunk, már csak a múlthét miatt is, valamint a játékosoknak is jobb, ha már most bejutnak a playoff-ba és lekerül róluk a “kötelező” teher. A meccset hozni fogjuk, a tippem pedig:

COLTS 20, VIKINGS 24

A tippelőink elég határozottan 100%-ban a Vikings sikere mellett tették le a voksukat.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.