Északi kitekintő 15. hét: Történelmi Vikings fordítás, playoff esélyes lett a Lions, kapaszkodik a Packers és biztos utolsó a Bears

Nem semmi héten vagyunk túl, ahol szemtanúi lehettünk az NFL történetének legnagyobb fordításának, amit a Vikings hajtott végre a Colts ellen, de szintén láthattuk, hogy a Lions komoly esélyes lett a rájátszásra. A Packers matematikailag még versenyben van, de valós esélye már kevésbe, a Bears pedig biztosan utolsó.

Nem voltak szavak arra a feltámadásra, amit a Minnesota Vikings művelt a Colts ellen a 15. játékhéten. Persze arra sem, amit az első félidőben csináltak, hiszen ott botrányos volt a pályán mutatott jelenlét. A második félidőben azonban 36 pontot az eredményjelzőre felpakolva előbb a hosszabbítást, majd a győzelmet is kiharcolták. Ezzel a csoportgyőzelem és a biztos rájátszásban való részvétel is meglett. Karácsonykor a Giants lesz az ellenfél, hazai pályán javíthatjuk a mérlegünket.

A playoff-ra ugyancsak esélyes a Detroit Lions, akik megállíthatatlannak tűnnek. A legutóbbi hét meccsükből hatot megnyertek és van esély rá, hogy a maradék hármat is hozzák. Az pedig playoff-ot érhet nekik. Soron következő ellenfelük a Panthers lesz, akik verhető ellenfél, így a michigani állom tovább élhet.

Álmodni álmodhatnak a szomszédos Wisconsin államban is, ahol a Green Bay Packers azért megmutatta, hogy meccset is tud nyerni. Legyőzve a Rams-et életben tartották az esélyeiket a rájátszásra, de ahhoz minden meccset meg kell nyerniük a hátralévők közül és jópár meccsnek úgy kell alakulnia, hogy nekik kedvezzen.

Megint kikapott a Chicago Bears. Ez már nem zavart sok vizet a többi vereség mellett a playoff lehetőségétől már régen elbúcsúztak. Viszont most világossá vált, hogy biztos utolsók lesznek a csoportban. Nem vár rájuk könnyű ellenfél, a minél jobb teljesítményre és a elsőszámú kiemelésre hajtó Bills-el kell megmérkőzniük.

NFC NORTH csapatok eredményei a 15. héten:

Colts 36, Vikings 39
Eagles 25
, Bears 20
Lions 20, Jets 17
Rams 12, Packers 24

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings1130.78628 (-1)
2Detroit Lions770.50057 (+3)
3Green Bay Packers680.429-2717 (+5)
4Chicago Bears3110.214-6829 (-1)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.