Beharangozó 16. hét: GIANTS – VIKINGS

Mindenki fehérbe! – üzeni Justin Jefferson is, ugyanis a karácsonyi meccs alkalmával egy különleges módját választotta a Vikings a Giants elleni mérkőzés szervezésének.

December 24-én kerül megrendezésre a Giants-Vikings találkozó, amely meccs izgalmas lesz, mert bár a hazaiknak a rájátszás megvan, de a minél jobb kiemelésért küzdenek, míg a vendégek bár jelen pillanatban playoff helyen vannak, nekik még tenni kell, hogy ott is maradjanak.

Áttekintés

Múlt héten egy egészen elképesztő feltámadásnak lehettünk szemtanúi, mikor is a Vikings együttese 33 pontos hátrány fordítva meg tudta verni a Colts együttesét és ezzel bemasírozott az előttünk álló rájátszásba. Így igazából a Vikings számára már csak egy dolog van amiért a hátralévő 3 meccsen küzdeni kell, mégpedig az, hogy minél jobb kiemelést szerezzen magának. Elsőszámú kiemelt is lehet még a csapat, de akkor nekünk mindig nyerni az Eagles-nek, meg mindig vesztenie kéne, ami bár Hurts most hétvégén nem játszik, de ha már egy meccset is behúz az Eagles nem lehet utolérni. A Giants számára viszont élet-halál minden meccs, mert mindenképp részt vennének a rájátszásban, amire 2016 óta először lenne példa. ELmondható az tehát, hogy mostani ellenfelünk sem rájátszásban jártas az elmúlt években. Mindkét csapat fontos győzelmet aratott a múlthéten, mi ugye a Colts ellen, míg a Giants a csoportrivális Commanders ellen, akikkel komoly küzdelmet folytatnak a playoff-ot érő helyért.

A meccsről

Egy különlegessége már lesz a meccsnek, az biztos. A Vikings erre a találkozóra kihirdette a Winter Whiteout-ot, ami nem egy bújtatott rasszista megmozdulás, csupán egy gesztus így a karácsony szellemében és, hogy egy egységes, szép látványt nyújtson ma a stadion és a közönség. Valami olyasmit kell elképzelni, mint az egyetemi bajnokság idei szezonjában a Minnesota-Penn State meccsen volt. Megkértek mindenkit, hogy ha teheti, akkor fehér öltözéket vegyen fel. Ennek szellemében a csapat minden felszerelése is fehér lesz. Kár, hogy egy alternatív sisakfestést nem vállaltunk be, így az marad a jól megszokott lila. Egyébként is a ligának vannak mindenféle előírásai a sisak festésre, hogy ne legyen az ami az NCAA-ban szereplő Oregon Duck-nál, akik kb minden meccsen más sisakfestésben vannak. Bár szerintem pont ezen kiakadni értelmetlen. Ja és aki ma kilátogat a találkozóra az a székén találni fog egy fehér sálat, amit direkt erre a meccsre készített a csapat ezzel is “biztosítva” hogy minden fehér legyen.

Na de a meccsről is ejtsünk pár szót. 

Hazai oldalon a passzjáték nagyon megy az utóbbi időben, főként akkor ha az eredmény és az idő is szorít minket benne. Cousins sorozatban másodjára hozott le 400+ passzolt yardos meccset és elfogadható játékot. Rá most talán tényleg nem lehet panasz. Számai elmaradnak a tavalyitól, de nem rossz. Többen már most belengették, hogy 3-4 évre meg kéne vele hosszabbítani a szerződést, ami annak fényében, hogy milyen pénzeket tett zsebre az elmúlt években egy 3 éves szerződéshosszabbítás anyagi csődöt jelente a csapatnak. Nem beszélve arról, hogy Jefferson-nak most kell majd megkínálnunk a mega szerződést, ami valahol 150-170 milliónál fog indulni. De ez már legyen a fejesek dolga, hogy hogy oldják meg.

Szóval passzjáték az megy nekünk és mehet a Giants ellen is, akik bár liga átlagos szinten védekeznek a kapott passzolt yardok tekintetében, de az irányító nyomást jól művelik, így Cousins kényelmetlenül érezheti magát. Ráadásul csere center lesz a csapatban, Bradbury nem fog játszani, helyette Schlottman kap helyet. Darrisaw visszatért a múlthéten és láthattuk a meccs végére teljesen elkészült, ma egy jó állapotban lévő játékosra van szükség, hogy Kirk-öt megvédjék. Mindössze 10 yardra van attól, hogy franchise rekordot állítson fel Jefferson, aki ma könnyedén megelőzheti Randy Moss-t és átveszi tőle az egy szezonban legtöbb yardot elkapó játékos. Komoly esélye van JJ-nek egyébként a szezon előtt belebegtetett 2000 yardos álomhatárhoz is, de ahhoz ma egy a múlt hetihez közelítő statot kell letennie az asztalra.

Futás terén bár a számok mást mutatnak nem állunk fényesen. Cook nagyon gyengén teljesít, a számait csak egy-egy hatalmas, 50+ yardos futás kozmetikázza, de ha van egy ilyen a meccsen és 15 másik 1-2 yardos, akkor az már mindjárt nem olyan szép.

A Giants viszont erős a futásokban, meccsenként majdnem 150 yardot átlagolnak e téren. Ez számunkra nem túl jó hír, hiszen mi ezek kivédekezésével valahogy hadilábon állunk. Bár Barkley az utóbbi öt meccsen nem érte el a 100 futott yardot azért a szezonban így is van neki olyan, amikor legalább 110-et pakolt fel egy meccsen. Összehasonlításképp, Cook-nak csak 2 100+-os meccse van idén. Szóval itt sokkal jobban áll a vendég csapat és ebben lehet ma a sikerük kulcsa.

Múltidézés

Ez a párharc sem látható túl sűrűn a ligában, mindössze a 30. találkozójukra készülnek egymás ellen a felek. A sorozatot természetesen vezetjük 17-12 arányban, ma ez tovább javítható. Legutóbb 3 éve futottunk össze, akkor 28-10 arányban, idegenben gyűrtük le a New York csapatát.

Sérülésjelentés

Mint már említettük Bradbury sérülése miatt ma kimarad, helyette Schlottmann fog kezdeni center poszton. Rajta kívül még Kendricks és Dantzler kapott kérdéses besorolást. Előbb csípő, utóbbi továbbra is bokasérülés miatt kerül fel minden héten a jelentésbe. Biztosan nem tudjuk pályára lépnek-e, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy látjuk őket, mint hogy nem.

A túloldalon csak két játékos, Adoree Jackson és Shane Lamieux játékára nem számíthat a vendég csapat. A héten az újonc LB-jük Thibodeaux könyöksérülése miatt volt a listán, de végül minden bizonnyal bevehető a fiatal védő.

Tipp a mérkőzésre

Ezen a meccsen végre mindenki nekünk szavaz bizalmat és az odssok is úgy állnak, hogy itt ma Vikings sikert láthat ország-világ. Mindkét csapat számára van tét, bár talán a Giants-nél ez nagyobb, így nem lesz egyszerű meccs én mégis magunkra tenném a voksomat. A tipp a meccsre pedig:

Giants 24, Vikings 31

Tippelőink közül 100%-ban osztják ezt a véleményt, mind a 27-en Vikings sikert jósolnak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.